2a divisió FEF

Canonada desembussadora

2a divisió B. El gran xut contra l'Eldenc va ser el despertar golejador de Marcos, referent ofensiu d'un Nàstic que necessita els seus gols per deixar de ser un dels equips menys efectius

No és normal veure el Nàstic, amb el seu potencial ofensiu, com un dels equips menys golejadors del grup tercer de segona B, on només dos rivals, el Sant Andreu i l'Olímpic de Xàtiva, han marcat menys dels 14 gols dels tarragonins en les quinze jornades. El rendiment defensiu –és, juntament amb l'Hèrcules, l'equip que ha rebut menys gols– és el que explica la seva tercera posició. Un dels golejadors que més està trobant a faltar el Nàstic és Marcos Jiménez de la Espada. I no perquè no jugui –ha participat en tretze partits, els set últims com a titular–, sinó perquè fins diumenge passat no va aconseguir la primera diana. Autor de 28 gols en les dues temporades anteriors al Nàstic, el davanter de Pollença ha trigat aquesta campanya quinze jornades a superar un porter rival. Va ser el de l'Eldenc, al qual va sorprendre amb un formidable xut amb rosca amb l'esquerra –la seva cama dolenta– des de molt lluny. Marcos assegura que no era cap obsessió per ell –considera que com més pensi un davanter que ha de trencar una mala ratxa més li costarà fer-ho– i que no es va treure cap pes especial de sobre marcant, tot i que sí que admet que, per a un davanter, sempre és important mantenir una regularitat golejadora.

Vicente Moreno, que sempre ha confiat en Marcos, encara que no marqui, pel seu esperit de lluita i solidaritat –clau en moltes accions ofensives grana–, està convençut que el gol de diumenge li servirà al mallorquí per guanyar en confiança.

I Lago Júnior?

L'altre atacant del qual el Nàstic espera els gols és Lago Júnior, que el curs passat en va fer deu i que enguany encara no s'ha estrenat, malgrat ser també un titular habitual. Fins ara, el Nàstic s'ha hagut de refiar, sobretot, pel que fa als gols, de Rocha i de Rayco, els quals, amb 4 gols cadascun, han marcat més de la meitat dels que ha fet el Nàstic. Rocha va ser clau en les primeres jornades i ara en fa vuit que no marca. Rayco ha agafat el relleu de l'extremeny i ha marcat, sobretot, en els últims partits.

14 GOLS EN 15 DUELS

Només dos equips, l'Olímpic i el Sant Andreu, han fet menys gols que el Nàstic

RATXA TRENCADA

“No era una obsessió, però sí que és important marcar”, afirma Marcos Jiménez

CONFIANÇA

“El gol li anirà molt bé”, diu Moreno, per al qual Marcos és un titular habitual

Un jugador poc habituat en les sequeres

Els 15 gols que Marcos Jiménez va marcar la temporada 2011/12 amb el Sant Andreu van fer que el Nàstic s'hi fixés per fitxar-lo l'estiu del 2012. En la primera campanya amb la samarreta grana, el davanter mallorquí va millorar la marca i va fer 17 gols, convertint-se en el màxim golejador dels grana i en el tercer de la lliga. La temporada passada, Marcos va marcar 11 gols, alguns dels quals claus en la recta final de la temporada. Marcos és un golejador regular, tal com demostren les seves estadístiques. A part dels anys ja mencionats, el de Pollença va marcar més de 10 gols la campanya 2007/08 amb el Sant Andreu i la 2010/11 amb l'Sporting Maonès.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)