Girona

“Amb l'esquerra que té, no m'ha sorprès gens”

Tot i que Gerard Gumbau va néixer 22 mesos després que Pere Pons, els dos jugadors van coincidir en el futbol de base del Girona. En el juvenil B van compartir un curs sencer (2010/11). També es van trobar, tot i que ja més esporàdicament, al juvenil A la temporada 2011/12 (Pere Pons formava part de la plantilla de divisió d'honor i Gumbau hi feia alguna irrupció des del juvenil de lliga estatal) i molt més puntualment al Girona B la campanya 2012/13 (el de Sant Martí Vell, ja sota la disciplina de Rubi en el primer equip, hi baixava de tant en tant i el de Campllong, ja integrat en el juvenil A, entrava en alguna convocatòria del filial).

Pons i Gumbau no només van compartir vestidor. També es podria dir que han fet eclosió al mateix temps. Tot i acumular nou partits a segona A el curs 2012/13 i deu el 2013/14, l'autèntica explosió de Pons ha arribat aquest any. El mateix li ha passat a Gumbau, que s'ha fet un lloc a segona A sense passar per la segona B i la tercera divisió.

“Fa molts anys que el conec. I, amb l'esquerra que té, no em sorprèn gens que hagi arribat on està”, afirma Pere Pons quan se li pregunta per Gumbau i la seva participació en el filial del Barça. “Ell em deia que no ho veia clar, però jo sí que li veia, a segona A. Té tècnica, potència, xut des de la llarga distància, gol... I la veritat és que cada vegada que veig el protagonisme que té en el Barça B, jo me n'alegro molt.” Diumenge no només seran rivals, sinó que possiblement també coincideixin en la mateixa zona del camp.

Elogis recíprocs

També Gumbau va destacar la hiperactivitat i intensitat de Pere Pons, un jugador clau en el Girona, segons el del Barça B: “És un pulmó, fa molta feina al mig del camp i ara mateix és una peça molt important en l'engranatge de l'equip”.

EL DERBI QUE VE

Després de coincidir en el juvenil i en el filial del Girona, ara seran rivals

CASOS PARAL·LELS

Pere Pons, una altra sorpresa agradable, elogia les capacitats de Gerard Gumbau

Guerrero els va dirigir al juvenil B

El Girona no és l'únic nexe entre Pere Pons i Gerard Gumbau. També Jordi Guerrero, segon entrenador de la primera plantilla, els va tenir tots dos sota les seves ordres en el juvenil de lliga estatal. Era la temporada 2010/11 i, amb l'A a la divisió d'honor, el Girona B va aconseguir la permanència a la segona màxima categoria. Guerrero veia en tots dos jugadors les seves virtuts principals: “En Gerard era un fora de sèrie executant faltes i fent desplaçaments amb l'esquerra, i en Pere ja exhibia tot el que està mostrant ara”, explica l'ajudant de Pablo Machín. A l'equip dirigit per l'arbucienc, també hi havia Carles Mas, un altre que ha arribat al primer equip. Guerrero destaca la projecció que mostraven i beneeix que “jugadors de Girona, del Girona i que són molt bona gent” es facin un lloc al futbol professional.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)