1a divisió

El gran dia de Vietto

1a divisió. El mateix diumenge que es va retrobar amb Diego Simeone, el tècnic que el va fer debutar, i va donar la victòria al Vila-real en un estadi inexpugnable, el seu Racing es va proclamar campió

Hi ha dies que marquen la carrera d'un futbolista. Luciano Vietto (Balnearia, Argentina, 5 de desembre del 1993) no oblidarà mai el diumenge que va profanar el Vicente Calderón. 27 partits consecutius feia que el feu roig-i-blanc restava invicte, inexpugnable, i l'atacant argentí va posar fi a aquesta ratxa en una jugada en què va trencar la cintura a Godín i va superar Moyá a les acaballes del partit per donar els tres punts al Vila-real.

“Me n'alegro per ell, encara que ens suposa una derrota important que feia molt temps que no teníem a casa, però el gol indica que té una qualitat important”, va dir Diego Pablo Simeone, algú que és per a Vietto més que un tècnic rival. I és que El Cholo és el seu mentor, l'home que el va fer debutar a l'Argentina fa tres anys quan només en tenia 17. Aleshores, l'avui preparador de l'Atlético li va donar l'alternativa al Racing de Avellaneda i ha estat en la lliga espanyola i defensant diferents colors quan s'han retrobat. “Simeone ho sabrà entendre”, va dir somrient al final del matx. “Ell va confiar en mi. El debut com a professional és el més important d'un jugador i li estaré agraït tota la vida”, va dir el futbolista.

“Ens ha sorprès a tots”

Vietto és una de les irrupcions de la temporada. El 7 groguet és el màxim golejador del conjunt dirigit per Marcelino García Toral amb deu dianes– 5 en la lliga i 5 en l'Europa League– i, talentós, verinós en carrera i molt hàbil, ha encisat el Madrigal. “És un jugador que ens ha sorprès a tots”, reconeixia Marcelino ahir a la Cadena SER. “Jo no el coneixia de res, però la secretaria tècnica sí i ens vam posar d'acord que era el perfil de futbolista que ens anava bé. Ràpidament ho vam veure, que semblava que fes molt temps que jugués en la lliga”, va explicar el tècnic sobre Vietto, un davanter amb moltes coses a dir.

LA FRASE

Simeone va confiar en mi i li estaré agraït tota la vida
Luciano Vietto
ATACANT DEL VILA-REAL

El Racing, on va debutar, s'adjudica el campionat argentí

L'última alegria del dia per a Vietto li van donar els seus excompanys del Racing de Avellaneda imposant-se al Godoy Cruz (1-0) i proclamant-se campions del Torneo Inicial argentí. Feia tretze anys que el conjunt d'Avellaneda no aixecava el títol i comandats a la punta de llança per un veterà Diego Milito, de 35 anys, van tornar a tastar la glòria. Empès per la seva afició, amb el seu estadi, el Cilindro, encès i emocionat per l'ocasió que tenia al davant, Racing no va fallar i amb una diana d'Adrián Centurión en el segon temps va segellar el triomf que necessitava per ser campió i va posar fi a l'esperança del River, segon.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)