Girona

ALBERT DALMAU

JUGADOR DEL LUGO

“Desitjo sempre el millor per al Girona, menys avui”

“Tenim ganes de tornar a guanyar i de jugar bé, però és cert que estem una mica neguitosos per la situació que estem passant”

“Anava a Montilivi, i ara, trobar-me en la mateixa categoria i enfrontar-me amb el Girona és especial”

Hi va haver alguna conversa quan l'Oriol Alsina era el director esportiu del Girona, però el Lugo va anar més ràpid

Albert Dalmau (Sils, 16 de març del 1992) defensa des de l'estiu passat la samarreta del Lugo, el proper rival del Girona. Reconegut seguidor del conjunt gironí, Dalmau només va pertànyer a l'entitat que porta al cor un sol any per militar a l'infantil B. Fitxat pel Barça el curs següent, el silenc va arribar a debutar a segona A amb el filial blaugrana. Amb la fi de l'etapa al Barça, Dalmau va marxar al filial del València (2a divisió B) i l'estiu del 2013, després de viure un període d'incertesa, va fitxar pel Cadis. Amb els andalusos va firmar un bon any i el Lugo va aconseguir els seus serveis. A Galícia, Albert Dalmau s'ha fet un lloc, a poc a poc, entre els titulars de l'equip de Setién.

Cinc partits sense vèncer. No arriben en el millor moment al matx contra el Girona.
Segurament és el moment més crític per a l'equip, però sabem que en alguns partits ens hem merescut una mica més, sobretot en la derrota contra el Betis [0-1]. Contra la Ponferradina [0-0] també hauríem d'haver sumat els tres punts, però és cert que en aquest darrer matx contra l'Albacete [3-0] vam fer el pitjor partit des que va començar la lliga. Arribem amb ganes de tornar a guanyar i jugar bé, però és cert que estem una mica neguitosos per la situació que passem.
Realment fora de casa no estan bé, però a l'Anxo Carro els números són molt bons.
No sé què ens passa fora de casa que no sumem punts. Per sort, a casa som forts i bastant sòlids, tenim moltes ocasions i, fins i tot, en molts empats davant la nostra afició hauríem merescut la victòria. Som regulars, a casa.
Afronten el matx, doncs, amb bones perspectives?
El partit contra el Girona l'afrontem com tots. Serem fidels als nostres principis, a la nostra manera de jugar i intentarem sumar els tres punts per revertir la situació.
Però el Girona està més bé que mai lluny de Montilivi, no?
Normalment, el Girona ha estat un equip que a casa sempre ha estat fort, però aquest curs li està passant una mica al revés i ho està fent bé a fora. Cada partit és un món, i només esperem sumar els tres punts. Per mala sort del Girona, espero que se'n vagi de buit de tornada.
Serà un matx especial?
Per mi és molt especial. Sóc del Girona des de sempre. Anava al camp a veure el futbol i ara trobar-me en la mateixa categoria
i enfrontar-m'hi és molt especial. Li desitjo sempre el millor, menys dissabte.
S'ha hagut de guanyar les garrofes lluny de casa, però.
Hi vaig estar només a l'infantil B. Després vaig recórrer les categories inferiors del Barça, dos anys al València Mestalla, el Cadis i ara al Lugo. L'etapa del Barça la recordo especialment. Luis Enrique em va fer debutar a segona A, vaig treballar molt bé amb ell i em va ensenyar moltes coses que no coneixia.
L'estiu del 2013 va ser realment complicat?
Van passar coses que no m'esperava. Jo volia fer el salt a un equip de segona A, però el representant que tenia no em va tractar gaire bé. Vaig confiar en ell, però no va fer bé la feina. No va ser recíproca, la confiança i, al final, em va ajudar una altra persona que em va donar un cop de mà fins al dia d'avui, que estic jugant al Lugo.
Fitxar pel Cadis va ser un punt d'inflexió per millorar?
No em vaig prendre el fitxatge pel Cadis com un pas endavant. Jo ja volia jugar a segona A, i veure'm immers en la roda de segona B em va decebre. De tota manera, és clar que penso que si no hagués anat al Cadis potser aquest any no estaria jugant amb el Lugo a segona A.
Està content amb la seva participació en aquesta primera temporada al Lugo?
Estic content. Fins i tot, en aquest primer any, esperava tenir un paper menor. He jugat dotze partits i he acumulat uns 1.000 minuts. Intento aprofitar-ho al màxim i aprendre de la segona A a còpia de partits.
Va tenir la possibilitat de fitxar pel Girona durant l'estiu?
Sé que hi va haver alguna conversa quan l'Oriol Alsina n'era el director esportiu. No vam arribar a cap acord, ja que les negociacions amb el Lugo van anar molt ràpides. Mai se sap on puc acabar però, tot i que jo sóc del Girona, com a gironí sento simpatia pel Llagostera. M'agradaria jugar algun dia en un equip de la meva terra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)