1a divisió

Torpede del ‘submarí'

Primera divisió Un gran Vila-real se sobreposa a la ressaca de l'Europa League i a un gol de Cristiano i reobre la lliga gràcies a un xut col·locat del català Gerard Moreno i molta personalitat

vila-real1

madrid1

El Vila-real va jugar un partit complicat dijous passat, però ahir semblava que era el Madrid l'equip que havia gaudit de menys descans. El plantejament de Marcelino va ser superb i va despullar un Ancelotti que no va saber trobar mai alternatives al joc del Vila-real. El submarí groc no només va tancar molt bé qualsevol espai, sinó que va contenir els contraatacs madridistes i va desplegar un futbol ofensiu que fins i tot hauria pogut costar una derrota a l'equip madridista. Marcelino, a més, va moure la banqueta en els moments precisos. En canvi, Ancelotti es va mantenir en la seva línia conservadora, i el fet de renunciar a Isco en els darrers minut li va suposar la major esbroncada dels socis madridistes des que va aterrar a la banqueta del Bernabéu.

Des de l'inici es va intuir que no seria un partit senzill per al Madrid. Cristiano va estar voluntariós, però ahir el portuguès no va poder comptar amb la inspiració de Benzema, que va desaparèixer del partit, ni amb la capacitat de desbordament de Bale. De fet, va ser el Vila-real el que va estar a prop d'avançar-se, en una doble ocasió de Gerard Moreno i Moi Gómez que primer va treure Casillas i després Carvajal de sota els pals. El Madrid només era capaç de crear perill en les jugades a pilota aturada, fins als moments finals de la primera part, en què els blancs van acorralar el seu rival fins a tenir-lo assetjat, tot i que els grocs van aguantar. Això sí van enfilar el camí cap als vestidors amb la por al cos després de veure com una centrada xut de Bale era repel·lida pel travesser.

En la segona part, el partit va semblar que es podria decantar quan l'exespanyolista Bailly, que sempre va jugar al límit, va fer un penal absurd a Cristiano després d'enderrocar-lo dins de l'àrea en un forcejament. El portuguès no va desaprofitar la pena màxima, però el seu equip va deixar escapar l'oportunitat de rematar el Vila-real. Marcelino va moure la banqueta i va aconseguir regenerar l'equip, ja que en el minut 63 Gerard, amb un xut amb l'esquerra des del límit de l'àrea va aconseguir igualar el resultat. Aleshores, va començar el joc de la ruleta russa. Asenjo va desbaratar diverses ocasions madridistes, sobretot una cabotada de Cristiano que va treure de manera acrobàtica, però el Vila-real també havia posat el seu punt de mira en la porteria de Casillas. Vietto i Campbell van tenir l'oportunitat de donar el triomf al seu equip. En els últims minuts, el Madrid va cremar els últims cartutxos, però Jesé va fallar quan ho tenia tot a favor després d'una mala sortida d'Asenjo i va deixar el Madrid a l'abast del Barça.

DESAPROVAT

REAL MADRID: Casillas, Carvajal, Pepe, Varane, Marcelo, Lucas Silva (Jesé, 71'), Kroos, Isco (Illarramendi, 78'), Bale, Benzemá (Chicharito, 81') i Ronaldo. VILA-REAL: Asenjo, Mario Gaspar, Bailly, Chechu Dorado, Jaume Costa; Campbell, Pina (Trigueros, 61'), Sergio Marcos (Jonathan, 68'), Moi Gómez, Gerard Moreno i Giovani (Vietto, 61'). GOLS: 1-0 (52') Ronaldo, de penal. 1-1 (64') Gerard Moreno. ÀRBITRE: González González. Groga al local Carvajal, i als visitants Moi Gómez, Bailly, Asenjo i Trigueros.