Barça B

Més urgent que mai

Barça B. En posicions de descens després de perdre contra el Mallorca, el filial blaugrana necessita obtenir avui a Lugo el primer triomf amb Vinyals a la banqueta

El Barça B fa mesos que està instal·lat en una clara davallada, tant de joc com de resultats, que va portar a l'acomiadament d'Eusebio Sacristán ja fa gairebé un mes, però ara la situació comença a ser preocupant de debò perquè ara l'amenaça d'un possible descens a segona B és més real que mai. I és que després de perdre la jornada anterior al Miniestadi contra el Mallorca, el filial blaugrana ja ha caigut en posicions de descens, en què, en tota la temporada, només havia estat en la primera jornada de lliga. El relleu a la banqueta no dóna de moment els fruits esperats i així ho demostren els resultats obtinguts des que Jordi Vinyals es va convertir en nou entrenador del filial: un empat a zero i dues derrotes, amb dos dels tres partits com a local. Guanyar avui al camp del Lugo, doncs, es presenta com a obligatori, tant per iniciar la reacció necessària i urgent com per intentar abandonar ja aquesta mateixa jornada les últimes quatre posicions de la taula, ja que els que marquen ara mateix la zona de salvació, el Tenerife i l'Albacete, tenen dos punts més que els blaugrana.

Tot i la situació, Jordi Vinyals es mostrava ahir optimista: “Crec que tot va pel bon camí. Encara que vam perdre contra el Mallorca, l'equip va donar mostres de millora a la segona part fins a empatar a dos, llàstima del penal i del resultat final.” A més, hi va afegir que “els jugadors s'han entrenat molt bé durant la setmana, tenen molt bona actitud i són més conscients de la situació”, i que el que falta és “la maduresa necessària per jugar a segona, ajudar-se i ser més un equip i saber llegir situacions de partits i moments clau”.

Torna Alen Halilovic

Per a aquest duel contra el Lugo, que ha guanyat tres dels últims quatre partits disputats, el tècnic de Cardedeu no podrà disposar de diverses peces clau. D'entrada, Munir, que ja no va jugar la setmana passada per sanció, tampoc no va viatjar ahir cap a terres gallegues ja que Luis Enrique compta amb ell per al partit de demà contra el Rayo, per la baixa de Neymar. Tampoc no ho van fer Patric ni Babunski, sancionats, ni Bagnack, per culpa d'unes molèsties. La bona notícia, però, és el retorn a una convocatòria d'Alen Halilovic, que ja ha rebut l'alta mèdica un cop superada la lesió al genoll que ha fet que es perdés aquests últims tres partits. Les altres novetats en la llista són Dongou, màxim golejador de l'equip amb vuit dianes i que només ha jugat un dels tres partits des que Vinyals és el tècnic, i Maxi Rolón. On no hi ha canvis, almenys pel que fa als dos convocats, és a la porteria. Ondoa ha tornat a quedar fora de la convocatòria per decisió tècnica, el mateix que Campins i Lucas, que, això sí, ja té l'alta mèdica.

Per la seva banda, Quique Setién ha convocat l'últim fitxatge, el central Víctor Puerto, i recupera David Ferreiro, Víctor Marco i Pelayo Novo, però no podrà disposar de Lolo Pavón, sancionat amb dos partits.

LA PRÈVIA

Crec que tot va pel bon camí. Els jugadors tenen molt bona actitud i són més conscients de la situació en què estem
Falta ajudar-se i ser més un equip. Hem de saber llegir situacions de partit, moments clau
Jordi Vinyals
entrenaDOR DEL BARÇA B

Derrotes i cap gol en els últims dos precedents

El Barça B i el Lugo s'han enfrontat en cinc ocasions a segona A amb un balanç per als blaugrana de dues victòries, un empat i dues derrotes. Aquestes dues desfetes, però, van arribar en els dos últims precedents. En el partit de la primera volta al Miniestadi (0-1) i en el de la temporada passada a Anxo Carro (1-0). Per al duel d'avui, declarat dia del club, cosa que obligarà els socis de l'equip gallec a passar per taquilla, Vinyals espera un rival amb una idea de joc similar: “És un equip que té un gran entrenador, li agrada tenir la pilota i també sap jugar directe, però normalment a casa seva intenta tocar-la més. El que marcarà les diferències serà l'efectivitat dels dos equips en les ocasions que tinguem.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)