Internacional

El campió no dubta

Europa League. El Sevilla va donar una mostra de solvència i ofici per superar el Vila-real (2-1) i va posar de manifest que és un ferm candidat a revalidar el títol. La Premier queda sense representants

El Sevilla ha fet una exhibició de solvència en l'eliminatòria contra el Vila-real. El campió, sota la direcció d'Unai Emery, és un equip molt fet, expert ja en aquests escenaris, on sap com competir. Tot al contrari que el conjunt groguet, disciplinat i atrevit alhora, però tendre encara, fet que l'ha condemnat en l'enfrontament. En el partit de tornada, els andalusos van fer bo l'1-3 recollit al Madrigal la setmana passada, i ben endreçats i compactes, no es van descosir en cap moment i no van donar cap opció al seu rival en un matx en què es van acabar imposant (2-1) i en què va demostrar que són ferms candidats a revalidar el títol.

El Vila-real necessitava tres gols i, en els primers compassos, els seus futbolistes van posar a prova el jove Sergio Rico, que, sobri sota els pals i ja assentat a la porteria sevillista, va resoldre els xuts de Manu Trigueros i Mario sense problemes. El Sevilla, amb l'avantatge, es va mostrar impecable defensivament, replegant-se ben de pressa, ajuntant les línies i ofegant Trigueros, el seu motor i cervell al mig del camp, i impedint participar de Luciano Vietto, la diferència a dalt. En atac, el principal argument era Vicente Iborra, que, incommensurable en el joc aeri i puntual en l'arribada a l'àrea, va ser, com en l'anada, un maldecap per a la defensa grogueta, i va avisar amb dues rematades verinoses: l'una, neutralitzada per Sergio Asenjo, i l'altra, a fora.

Sense gols fins al descans, Marcelino va intentar canviar la cara al seu equip fent entrar Gio dos Santos, però el Sevilla va ser un mur i el Vila-real no va saber com fer-li mal, i tampoc va ser capaç de generar ocasions. Els groguets es van obrir, i l'entrada al camp d'un fresc Carlos Bacca va acabar sent determinant. Amb espai, el colombià va comandar un contraatac i va donar mastegat el gol a Iborra, que va aplanar el camí dels locals. Quedaven vint minuts, però, orgullosos, els visitants no van deixar de plantar cara i, mitjançant un xut de falta directa de Gio, van establir un empat que els permetia somiar. Finalment, Denis Suárez, a centrada de Tremoulinas, va esvair qualsevol dubte decidint el matx contra un rival que estava amb deu per l'expulsió d'Eric Bailly.

L'Inter i l'Ajax, fora

L'equip de Roberto Mancini no va poder remuntar el 3-1 advers de l'anada i el Wolfsburg el va tornar a superar (1-2), aquesta vegada a domicili. El segon classificat de la Bundesliga, liderat per un Kevin de Bruyne que passa un moment dolç, és també un dels clars aspirants al títol continental. També es va acomiadar de la competició l'Ajax, tot i guanyar (2-1) el Dnipro ucraïnès, en una eliminatòria que es va dilucidar en la pròrroga. Els holandesos, que van quedar a un gol de la classificació, van remar fins al final.

Vuitens de final
Tornada
D. Moscou - NÀPOLS
0-0 (1-3)
D. KÍEV - Everton
5-2 (6-4)
1-0 (21') Iarmolenko. 1-1 (29') Lukaku. 2-1 (35') Teodorczyk. 3-1 (37') Veloso. 4-1 (56') Gusev. 5-1 (76') Antunes. 5-2 (82') Jagielka.
Roma - FIORENTINA
0-3 (1-4)
0-1 (9') Gonzalo, de penal. 0-2 (18') Marcos Alonso. 0-3 (21') Basanta.
Torí - ZENIT
1-0 (1-2)
1-0 (90') Glik.
Inter - WOLFSBURG
1-2 (2-5)
0-1 (24') Caligiuri. 1-1 (71') Palacio. 1-2 (89') Bendtner.
Besiktas - BRUGES
1-3 (2-5)
1-0 (48') Ramon. 1-1 (61') De Sutter. 1-2 (80') Mbombo. 1-3 (90') Mbombo.
Ajax - DNIPRO
2-1 (2-2)
1-0 (60') Bazoer. 1-1 (97') Konoplyanka. 2-1 (117') Van der Hoorn.
SEVILLA - Vila-real
2-1 (5-2)
1-0 (69') Iborra. 1-1 (73') Gio. 2-1 (83') Denis Suárez.
*El sorteig dels quarts de final se celebra avui a Nyon ( 13 h)

El Fiorentina assalta Roma

La Fiore va posar de manifest el mal moment que viu el Roma i, en només 21 minuts, va deixar el partit vist per sentència amb un contundent 0-3. Gonzalo Rodríguez, de penal; Marcos Alonso, aprofitant una calamitosa errada del porter local Skorupski, i Basanta, de cap en el servei d'un córner davant la passivitat de la defensa, van condemnar els giallorosi.

L'Everton és golejat i la Premier ja no té equips a Europa

L'Everton va sortir escaldat del feu del Dinamo de Kíev (5-2). El conjunt de Robert Martínez, que tenia un mínim avantatge després de guanyar 2-1 en l'anada, no es va trobar còmode en cap moment i va ser superat per l'equip ucraïnès, que en la primera part ja havia capgirat l'eliminatòria. No hi va haver reacció toffee en un partit en què l'exmalaguista Antunes, que va fitxar pel Dinamo en el mercat d'hivern, va signar un dels golassos de la jornada amb una fuetada a l'escaire des de 30 metres. El futbol anglès queda sense representants en competicions europees.