3a divisió FEF

ALBERT POCH

ENTRENADOR DE L'EUROPA

“Quan arribes a l'Europa veus que això és un Ferrari”

Poch es mostra satisfet amb el bloc que ha fet i els recursos que té i no amaga la seva ambició: “L'objectiu mínim és la promoció”

“L'estil no canviarà, buscarem el triomf a través del bon joc”

D'aquí a dos mesos ja tindré el carnet de nivell 3 de tècnic i això em dóna força, ja que aquest tema m'incomodava molt

Després de quatre anys i mig al capdavant del Gavà, en què sempre va aconseguir la fita de la permanència gairebé sense recursos, Albert Poch (Barcelona, 24-04-1967) assumeix ara un repte molt més gran: la banqueta de l'Europa, un pes pesant a tercera divisió que busca l'ascens.

Com han estat les primeres setmanes per Gràcia?
Doncs amb molta feina, perquè en un principi el club no comptava amb l'adéu del Pedro [Dólera] i tot estava estructurat per continuar de la mateixa manera. Quan hi ha canvis com aquest cal fer molta feina i anar ràpid a l'hora de configurar l'equip. Tant jo com el president i els directius hi hem posat moltes hores, però sóc treballador i ja m'agrada.
Al Gavà gairebé no hi havia recursos econòmics. Suposo que ara deu agrair tenir-ne...
Cada cosa té el seu al·licient, però és cert que això és molt diferent. Quan arribes a l'Europa veus que l'estructura, la fisonomia del club i la seva filosofia són diferents, és una entitat molt potent en què es magnifiquen les coses, i t'hi has d'acostumar. Això és un Ferrari, tot el que necessites quant a detalls per treballar ho tens, no falta mai de res i s'agraeix fer la feina en aquestes condicions.
Quan s'està en una escuderia com Ferrari, les exigències també són més altes, oi?
Sí, però quan véns a un club així ja ho saps. No me n'amago, sóc molt ambiciós. Estic molt agraït per la confiança que m'han fet i vull que es reflecteixi jugant bé i guanyant.
Una etapa treballant amb pocs recursos com a Gavà el converteix en un tècnic més creatiu?
Totes aquestes experiències et fan fort. El Gavà va ser com una universitat i els nanos joves em van permetre viure coses que altres tècnics mai no viuran, ja que vam haver de superar situacions difícils.
Llàstima com va acabar tot, amb el relleu sobtat de la direcció esportiva el desembre passat...
Sí, i tant, perquè tot va anar bé fins al darrer mes, en què una sèrie de persones van decidir que tot el que s'estava fent no valia. Això és molt lícit, però es podria haver fet d'una altra manera, en un altre moment de la temporada.
Parlem de l'Europa. Ja té la plantilla embastada, està satisfet?
Sí, estic absolutament content, confiat i orgullós amb aquest bloc, que té moltes possibilitats i em fa ser optimista.
Què falta per completar l'equip?
Un davanter, però tampoc no ens precipitarem, ja que busquem un perfil concret i diferent del que tenim. Això no és fàcil de trobar i, abans d'incorporar algú que no ens faci el pes, disposem de bons jugadors que ens ofereixen totes les garanties.
El seu estil de joc requereix temps perquè els automatismes rutllin. Cal demanar paciència?
Possiblement..., però ja estem treballant diferents aspectes i tenim jugadors intel·ligents que entenen el que demanem, que no és tan difícil. En tot cas no penso canviar el meu estil: vull guanyar mitjançant el bon joc; si algú es pensa que l'Albert Poch canviarà la seva filosofia, està equivocat.
Després dels últims intents, què s'ha de fer per pujar?
Cal tenir clar que costa molt obtenir un ascens. De vegades ens equivoquem pensant que pel fet de ser del grup català som més forts que la resta. Els play-offs no són gens fàcils i hi influeixen molts factors, però és clar que hem de lluitar per situar l'Europa on es mereix: la segona divisió B.
Ser primer, en tot cas, dóna un bon avantatge. Ha de ser la fita?
L'objectiu clar és el play-off, però amb la boca petita et diré que m'agradaria quedar primer per tot el que suposa.
Enguany hi ha bastants equips potents, al grup cinquè...
Sí, els rivals estan treballant bé i s'estan reforçant. Ens espera una temporada apassionant...
... amb el derbi contra el Sant Andreu, una d'aquelles coses boniques del futbol català...
Sí, hi haurà molts derbis, però per tota la història que hi ha al darrere, aquest és especial i serà molt maco. És un gran al·licient.
Canviant de tema. L'Europa té un futbol de base amb més de mil nens. Quin paper ha de tenir?
Xoca que no hi hagi presència del planter al primer equip i jo n'estaré pendent, tot i que és un tema complicat. Hi ha una bona base, però en algun moment la cadena es trenca. En tot cas, crec que el club ha detectat on hi pot haver el problema i ja saben que poden comptar amb mi per treballar-hi.
Fins ara, el seu segon tècnic hi ha posat el carnet de nivell estatal d'entrenador. Com està aquesta qüestió?
Només em queden dues assignatures i al setembre ja l'hauria de tindre. Això em donarà molta força i tranquil·litat, ja que aquest tema m'incomodava molt. Fins ara no havia tingut temps per invertir en el carnet, i una de les coses bones de quedar-me sense equip a Gavà és que, per fi, ja tindré el nivell 3 d'entrenador.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)