Girona

La llista és molt llarga

Quique Cárcel revela que busca un porter, un central, dos carrilers, un migcampista i tres davanters per completar la plantilla

El Girona treballa per augmentar-lo, però el director esportiu diu que mentre això no passi s'han de fer les coses “amb seny i molta tranquil·litat”

Seny i tranquil·litat. Van ser dues paraules que va fer servir el director esportiu del Girona durant la presentació del cinquè fitxatge del curs, el central Kiko Olivas. El seny va aparèixer quan Quique Cárcel va ser interpel·lat sobre les possibilitats que la Lliga de Futbol Professional obri l'aixeta i deixi més marge per fitxar al club de Montilivi, molt limitat salarialment: “Hem de treballar amb el que tenim. Si després hi ha increment, ja es veurà... Però no oblidem que el club té deutes i que s'han de tornar diners. Hem de fer bé les coses i no tornar-nos bojos.” La tranquil·litat també va entrar a escena quan el mateix Cárcel va admetre que encara hi ha set o vuit fitxatges per fer i queden només 25 dies perquè comenci la lliga de segona A: “L'hora de la veritat s'acosta i com més aviat tinguem l'equip complet, millor. Però som el Girona i necessitem temps. Si fóssim el Barça, ja tindríem 22 jugadors i la feina feta. Cal tenir paciència. De moment hem aconseguit portar el que volíem, i tant Pablo [Machín] com jo tenim també molt clar el que volem. Hem d'estar tranquils”, va insistir el director esportiu.

Vuit fitxatges per fer

La llista dels jugadors que han d'aterrar a Montilivi és llarga. Quique Cárcel la va enumerar: “La idea és fitxar un porter, un carriler per cada costat, un central, un migcampista i tres davanters.” I tenint en compte que el Girona té poc més de dos milions per estructurar la plantilla, això és una feinada. I les cessions són una via a explotar, tal com va reconèixer el mateix Cárcel, que enguany ja n'ha tancat una (Clerc, de l'Espanyol) i l'any passat en va formalitzar fins a cinc (Cristian Gómez i Christian Alfonso, de l'Espanyol; Pablo Íñiguez, del Vila-real; Jonás Ramalho, de l'Athletic i Cifu, de l'Elx). “Hi crec molt, en les cessions. En els filials hi ha jugadors de molta qualitat que necessiten sortir cedits. I no és fàcil per a un club com el Girona tenir jugadors en propietat.” De fet, Quique Cárcel continua lluitant per allargar la vinculació –i augmentar la clàusula de rescissió– de jugadors com Isaac Becerra, Florian Lejeune, Àlex Granell i Jaime Mata, de moment sense èxit. Cap d'aquests jugadors, però, tampoc no ha fet saber al Girona que dipositarà la clàusula per anar-se'n a jugar a un altre equip.

El director esportiu es va mostrar satisfet per la incorporació de Kiko Olivas, però va admetre que s'està buscant un cinquè central perquè amb quatre es pot fer curt tenint en compte que Machín n'utilitza tres per partit. “Ho estem valorant, sobretot després de decidir que volem que Carles Mas [operat la setmana passada del menisc] acumuli molts minuts a segona B”, va exposar Cárcel, que reconeix que l'eix està ben cobert i que les prioritats són els carrils –un jugador a cada banda– i especialment la davantera, on va insistir que es necessitaran tres jugadors per completar un atac que ara mateix formen Felipe i Mata. El club treballa en la recerca de davanters de referència, amb capacitat de lluita, rematada i amb joc d'esquena a porteria.

L'estada i els joves

El director esportiu del Girona considera que l'estada de l'equip a Peralada va ser productiva malgrat que Machín no va poder treballar, ni de bon tros, amb la plantilla completa perquè falten aquestes set o vuit incorporacions. “L'estada era necessària i s'ha fet quan s'havia de fer. Ara era el moment d'acumular feina i volum de treball. I ens ha servit perquè els nous es coneguessin i també per donar una oportunitat als joves que han vingut. Era important per al Girona donar als futbolistes que pugen el missatge que es compta amb ells”, va insistir Cárcel.

El límit salarial

Tot i que l'àrea esportiva treballa amb els 2,2 milions que li ha marcat la LFP per a la confecció de la plantilla, a ningú se li escapa que els nous propietaris intentaran que el marge pugi. De fet, fa setmanes que s'està treballant per disposar de més diners. Paral·lelament, també hi ha la possibilitat que el decret llei aprovat pel govern sobre l'increment dels drets televisius entri en vigor la temporada 2015/16 en comptes de la temporada 2016/17, cosa que per al Girona significaria uns ingressos extres de gairebé un milió d'euros. Cárcel, però, es mostra caut i refusa allargar més el braç que la màniga: “El projecte és a tres o quatre anys i no ens hem de precipitar en res.”

SOBRE KIKO OLIVAS

“Ens ajuda a cobrir bé l'eix, però estem valorant fitxar un cinquè central”

FEINA FETA I PER FER

“Hem portat el que volíem i també tenim clar el que volem. Hem d'estar tranquils”

LES CESSIONS

“Hi crec. No és fàcil tenir jugadors en propietat i en els filials hi ha molta qualitat”

ESTADA A PERALADA

“Tot i que faltaven peces, ha anat bé per acumular feina i per tenir en compte els joves”

Juncà i Cifu, molt difícils

Molts equips tenen clavats els ulls en l'Elx. I esteses les xarxes, perquè la desbandada que hi pot haver en la plantilla il·licitana pot ser èpica (el club està lluitant per evitar un segon descens administratiu que seria encara més letal). El Girona és un dels que fan cua, però ho té realment complicat al costat d'altres clubs amb molt més poder adquisitiu i marge de maniobra. Quique Cárcel ha fet saber de totes les maneres possibles a David Juncà i a Miguel Ángel Cifuentes (els dos carrilers titulars del curs passat amb Machín) que tenen obertes de bat a bat les portes de Montilivi per córrer la banda tant com vulguin. Tots dos estan lligats contractualment amb l'Elx, però en volen sortir, sobretot el de Riumors (Juncà va firmar fa uns mesos i possiblement se n'acabarà desvinculant sense fer un sol entrenament). Que acabin en el Girona ja són figues d'un altre paner perquè tant Juncà com Cifu han despertat l'interès de clubs de primera divisió malgrat que s'ha de veure si són tan fiables integrats en una defensa de quatre com ho han estat amb la defensa de cinc, en l'esquema Machín. Si Juncà i Cifu acaben en clubs de primera, l'única via perquè recalessin a Montilivi seria la cessió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)