Llagostera

RAFAEL FERNÁNDEZ MARTÍNEZ, ‘CHUMBI'

DAVANTER DEL LLAGOSTERA

“No m'espanta la competència”

“Estic encantat, l'ambient és molt agradable i la gent és molt oberta. M'han fet partícip del grup des del primer dia”

Rafael Fernández Martínez, Chumbi (Águilas, Múrcia, 5-5-1989), és una de les noves incorporacions del Llagostera de cara a la temporada vinent. L'atacant espera recuperar protagonisme després d'un any irregular a l'Albacete i fa una valoració de la seva primera setmana en el club llagosterenc. De moment, les sensacions de Chumbi son immillorables i el jugador ja té ganes de començar la lliga.

Com ha estat la primera setmana com a jugador del Llagostera? Com l'han rebut els nous companys?
Molt bé, la veritat. Hi ha un ambient molt agradable i la gent és molt oberta. M'han fet partícip del grup des del primer dia i estic encantat.
El van definir com un jugador amb ADN Llagostera, batallador, treballador... Creu que el joc de l'equip el pot beneficiar?
Sí, crec que em pot beneficiar. En els primers partits de pretemporada ja he tingut molta participació en el joc, amb constants desmarcades. En l'equip tenim migcampistes com l'Emilio, en Jordi o en Pitu, que sempre busquen l'última passada, i això em pot anar bé per les meves qualitats.
En l'equip hi haurà molta competència en la davantera, on compartirà posició amb homes com Benja, Juanto o Juanjo. L'espanta?
Com més competència hi hagi millor per al club, tots busquem això. La temporada té molts partits programats, de moment 43, i hi haurà minuts per a tothom. L'Oriol haurà d'escollir cada cap de setmana els que cregui que són els onze millors. Tots treballarem per jugar el màxim nombre de minuts.
Com veu la plantilla que s'està confeccionant?
Crec que l'equip va més o menys en la línia del curs passat. Som una plantilla forta i contundent que segur que competirà al màxim davant de qualsevol rival.
El curs passat el Llagostera va reconvertir diversos jugadors a altres posicions. A més de fer de davanter centre, es trobaria còmode jugant a la banda o darrere del punta?
Ja vaig dir que la posició en la qual em trobo més còmode és al davant, al costat dels centrals i lluitant amb ells, buscant la seva esquena i oferint solucions als companys. Però també he jugat en altres posicions d'atac i no tinc cap problema si l'entrenador m'hi fa jugar si ho creu convenient. Per exemple, més enganxat a la banda.
Tot i no ser titular habitual, va marcar sis gols amb l'Albacete, però sembla que no van quedar gaire contents amb el seu rendiment. Ho entén?
Les crítiques, depenent de qui vinguin, te les prens millor o pitjor. No estic content amb el rendiment que vaig tenir a l'Albacete, però tenint en compte els meus números, crec que ningú em pot retreure res. No va ser la meva millor temporada, però vaig acabar com a segon màxim golejador de l'equip jugant la meitat de minuts que els meus competidors, i això demostra que no són mals números. Quan vaig arribar allà la meva ambició era molt més alta i no em conformava amb marcar sis gols, però va anar així i també vaig tenir una lesió al braç. Però això ja és passat i ara sóc al Llagostera, estic segur que tot anirà molt millor que l'any passat.
Es marca algun objectiu pel que fa a nombre de gols?
No dic mai una xifra de gols perquè en el futur et pot perjudicar. Intentaré fer-ne tants com pugui per ajudar el club, igual que els meus companys.
S'havia enfrontat al Llagostera a tercera divisió i a 2a B. Quina impressió té ara del club?
Hi ha jugadors que segueixen aquí després de molts anys, i això és un símptoma que les coses s'estan fent bé. Veig el Llagostera com una família, és un club molt proper, la gent t'ajuda en tot i en la setmana que fa que sóc aquí hi estic encantat.
Conèixer Gerard Escoda de l'etapa al Reus el deu haver ajudat a firmar pel Llagostera, no?
Sí, perquè va ser una conversa entre coneguts i no la típica entre un secretari tècnic i un jugador, sinó que va ser entre en Gerard i en Rafa. Quan vaig anar a l'Albacete ja es va interessar per la meva situació i vam deixar una porta oberta per a un futur, i al final he pogut venir aquí.
Diuen que el segon any a 2a A sempre és més difícil que el primer. Com encara aquest curs?
Amb il·lusió. El curs passat amb l'Albacete vam fer una primera volta molt dolenta, però es va demostrar que la temporada és llarguíssima i tot es decidirà al final. Esperem aconseguir l'objectiu, i tant de bo que l'any sigui tan bo com l'anterior, en què el Llagostera es va salvar amb molta antelació i, fins i tot va estar lluitant pel play-off. Esperem disfrutar.
Com bé diu, el llistó va quedar molt alt. S'han d'intentar evitar les comparacions respecte la temporada passada?
Els punts del curs passat ja no hi són, ara comença una altra lliga i hem d'aprofitar la pretemporada per estar llestos per al primer partit contra l'Osasuna. Hem d'anar pas a pas i anar sumant punts, competir al màxim i aconseguir la permanència al més aviat possible i, si al final podem somiar, ja somiarem.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)