Llagostera

Per triar i remenar

Feina avançada · El Llagostera disposa de 24 efectius quan falten divuit dies per a l'inici de la lliga. Als de la Costa Brava només els falta incorporar un lateral esquerre i un jugador de banda dreta i estaran atents a les oportunitats del mercat

Una situació idíl·lica. Això és el que viu el Llagostera i el seu cos tècnic quan falten divuit dies per iniciar el seu segon any a segona A. El conjunt de la Costa Brava ja fa dies que prepara una nova temporada amb gairebé la plantilla enllestida, un fet que altres clubs de la mateixa categoria firmarien amb els ulls tancats. Evitar precipitacions en el mercat, tot i que els llagosterencs esperaran oportunitats d'última hora, i confiar en bona part del grup que el curs passat va portar el club a la salvació sense patiments i, fins i tot, lluitar per accedir al play-off d'ascens a primera, són els arguments de pes que han portat el Llagostera a aquesta situació de tranquil·litat.

Petits retocs al darrere

La porteria llagosterenca no ha patit cap canvi aquest estiu. Amb la renovació de René Román en el tram final del curs passat i la més que probable continuïtat de Moragón, encara amb contracte, i de Nico Ratti, una aposta del mateix Alsina, l'entitat no ha hagut de remenar una posició bàsica. A la demarcació del lateral dret tampoc hi ha hagut variacions, ja que l'àrea esportiva manté l'aposta per Jordi Masó i Aimar Moratalla, tot i que també podria lluitar per la posició, en algun partit puntual, David Querol, un portent físic, un dièsel incansable per la banda. Al lateral esquerre, Enric Pi continuarà un altre curs. La seva competència és una de les dues posicions que el club reforçarà en els dies que queden abans del tancament del mercat, i és que, tot i mantenir l'esperança d'aconseguir els serveis de Samu de los Reyes, que va jugar cedit al Llagostera el curs passat, el club continua rastrejant el mercat per trobar un competidor per al vallesà, un dels pocs que no s'ha de barallar amb ningú.

La llista de centrals a la plantilla ha augmentat amb la recent incorporació de Chus Herrero, que apujarà el llistó juntament amb els centrals naturals Alcalá, Jorge i Ruymán. Aquest últim s'ha de recuperar d'una greu lesió en un genoll en uns quatre o cinc mesos. Els migcampistes que poden exercir a l'eix segur que també ajudaran, i és que, la competició passarà factura en forma de lesions i sancions.

Un mig del camp poblat

El Llagostera disposa, ara mateix, de set jugadors per a dues posicions del mig del camp –Pitu, Emilio, Rovirola, Tito, Jordi, Escassi i Barnils–. Tot i que algun d'ells pot jugar en una altra posició –Escassi, Rovirola i Tito han jugat de centrals diverses vegades en la seva carrera–, el fet de tenir tants efectius podria obrir la porta en forma de cessió a Barnils o, fins i tot, Rovirola: “Els dos s'estan entrenant molt bé, han d'evolucionar i haurem d'analitzar i valorar què és el millor per a ells i per al club”, comenta el director esportiu i entrenador del Llagostera, Oriol Alsina.

Atacants de tota mena

David Querol, Ríos Reina, Eloy Gila, Juanjo, Imaz, Juanto, Chumbi i Benja són un bon ventall d'opcions per a l'atac del Llagostera, que espera incorporar un nou jugador de banda dreta que pugui competir amb Querol. Les arribades de Juanto, Chumbi i Benja intentaran fer oblidar la figura de Sergio León. Tots tres tenen l'obligació de sumar un grapat de gols que ajudin l'equip dirigit per Oriol Alsina a aconseguir els objectius: “Si podem incorporar un lateral esquerre i un extrem dret de nivell tindrem una plantilla molt compensada. Sabem que encertar al cent per cent amb tots és complicat i, a més, acabarem amb una plantilla més àmplia de la que teníem previst. Hi haurà futbolistes que jugaran menys que d'altres, tot i que aplicarem rotacions durant el curs”, analitzava l'entrenador d'Arenys de Mar, Oriol Alsina, que de ben segur que espera els últims moviments i oportunitats en el mercat per acabar de tancar una plantilla ajustada al límit salarial i competitiva per tornar a firmar una bona campanya. De moment, la consigna és tancar la permanència tan aviat com sigui possible, per somiar sempre quedarà temps, un símil del curs passat, quan després d'una segona volta, el play-off va quedar a tocar.

L'EQUILIBRI

Tot i que falta tancar els dos fitxatges clars, Oriol Alsina tindrà diverses opcions en cada posició
Ens quedarà una plantilla més àmplia del previst, però totes les posicions molt ben cobertes
Oriol Alsina
entrenador del llagostera
Si podem aconseguir fitxar un lateral esquerre i un extrem dret de nivell tindrem una plantilla molt compensada. Estarem contents

Set cares noves, de moment

El Llagostera, de moment, té set cares noves per a la temporada 2015/16. Les arribades d'Escassi, Emilio, Benja, Juanto, Chumbi,
Rovirola i Chus Herrero
han d'aportar als llagosterencs un plus de qualitat a la plantilla, respecte dels jugadors que han marxat durant l'estiu. Tot i que substituir Sergio León i Samu de los Reyes –si finalment no acaba tornant a l'entitat– és una missió complicada, les baixes de Diego Rivas, Arturo Rodríguez, Alberto Perea, Pere Tarradellas, Vallho i Robert Simón han estat substituïdes, a priori, per jugadors amb recorregut, treball i sacrifici que haurien de permetre al conjunt dirigit per Oriol Alsina no notar la seva absència.
Les set cares noves del
nou Llagostera n'acabaran sent més amb les arribades d'un lateral esquerre, un extrem dret i, fins i tot, un altre perfil en atac que pugui aparèixer en el mercat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)