Girona

A contrarellotge

El Girona continua enllestint un acord amb el Manchester City que no acaba d'arribar i que hauria de visualitzar-se amb les cessions de Pedro Alcalá i Rubén Sobrino

El mercat es tanca d'aquí a nou dies i la plantilla, a més d'un central i un davanter, necessita reforçar el carril i algun complement més

El Girona volia tenir enllestida la plantilla abans que comencés la lliga, però això ja no podrà ser perquè avui ja s'alça el teló de la segona A i a Montilivi encara han d'aterrar pel cap baix tres o quatre jugadors. La setmana, que havia de ser molt productiva, de moment ha donat un únic fruit: el porter Germán Parreño, cedit per l'Espanyol. El compte enrere està activat: només queden nou dies abans que es tanqui la paradeta, el 31 d'agost a mitjanit.

Sobrino, Alcalá, Lejeune

Són els tres jugadors que el Manchester City fitxarà i cedirà a Montilivi. Però la rúbrica de l'acord de col·laboració amb el club anglès no arriba. I tot i que tampoc no perilla, la demora i l'escàs marge de temps fa que tot plegat es visualitzi amb una certa preocupació. D'aquests tres jugadors, el que té els dos peus a Montilivi sí o sí –i dilluns a San Mamés– és el que ja hi és: Florian Lejeune. Els clubs, però, esperaran a la setmana vinent a fer l'operació. El francès encara jugarà al camp del Bilbao Athletic com a futbolista del Girona en propietat.

L'aterratge de Rubén Sobrino també sembla imminent. El Manchester City ja ha fet el pas i ha arribat a un acord amb la Ponferradina. De fet, el conseller delegat del club del Bierzo va ser molt clar: “El club ha rebut una proposta de compra i estem d'acord en les condicions generals, però el contracte de traspàs depèn també del Madrid, i la idea és que el jugador sortirà”, va explicar Eduardo Domínguez, que confia que la marxa sigui imminent. “Ens hem marcat un termini curt perquè se solucioni i no haver d'esperar al dia 31.” I va rematar-ho dient: “Un cop els diners estiguin al compte, m'és igual si Sobrino torna o no al Toralín amb un altre equip.” L'oferta del City no arriba a la clàusula –500.000 per a cada club–, però la Ponferradina l'ha acceptat. El Madrid podria haver acceptat també una oferta a la baixa a canvi d'un percentatge d'un futur traspàs.

En un escenari de traspàs consumat, el Girona té tots els números de rebre Sobrino com a cedit pel City, malgrat que hi ha hagut equips de primera interessats en el davanter.

Pel que fa a Alcalá, serà jugador del Girona quan el City faci efectiu el pagament de la clàusula del central, que és de 100.000 euros. En qualsevol cas, ni el defensa ni Sobrino seran dilluns a l'estrena de l'equip a San Mamés.

Més peces

Quique Cárcel també està pendent de concretar la incorporació d'un carriler que doni més profunditat a una de les demarcacions més exigents i, fins ara, amb menys jugadors específics. El Girona tampoc tanca les portes a un últim complement, que pot ser un segon punta o un davanter, però que anirà lligat al que hi pugui haver en el mercat.

FLORIAN LEJEUNE

Serà el tercer cedit del City, però l'operació no es farà fins la setmana que ve

RUBÉN SOBRINO

La Ponferradina va confirmar un acord amb el City i només falta el sí del Real Madrid

CAP A MONTILIVI

El Girona té ben lligat el davanter, malgrat que li han sortit molts pretendents
1
Germán Parreño 2
Sebas Coris 4
Lejeune 6
Àlex Granell 7
Richy 8
Pere Pons 9
Mata 10
Eloi Amagat 11
Aday 13
Isaac Becerra 14
Rubén Alcaraz 16
Vivi 17
Clerc 18
Jairo 19
Felipe 21
Pol Llonch 22
Kiko Olivas 23
Javi Álamo 29
Carles Mas 30
Oliveros 33
Marcelo
Tres nous professionals:
Sebas Coris, Pere Pons i Vivancos estrenen dorsal del primer equip. Marcelo i Oliveros tenen fitxa i dorsal del filial.

Aday es veu al carril

Va ser un invent arran de la lesió de David Juncà, però la presència d'Aday Benítez al carril es va convertir en molt habitual el curs passat. I aquest any, amb algunes mancances als costats –Clerc, Álamo i Coris, que tampoc té el perfil específic–, és probable que el de Sentmenat torni a tenir protagonisme al carril. “On em veig? Probablement al carril. Normalment m'hi entreno, tot i que puc jugar a altres llocs”, va comentar. Aday veu en el nou San Mamés “un escenari impressionant” per debutar i, tot i que sap que serà molt difícil reproduir el paper de la temporada passada, és optimista: “No sé si sumarem tants punts, però a fora serem un equip molt complicat.”

L'adaptació a l'esquema, la gran prioritat dels reforços

Al procés d'adaptació que tot jugador necessita quan arriba a un nou club, en el Girona s'hi afegeix el fet que Pablo Machín utilitza un sistema de joc (3-5-2) poc vist. S'hi trobaran els que encara han d'arribar, com s'hi han anat trobant els que s'han integrat aquest estiu a l'equip. Un d'ells és Kiko Olivas, amb molta experiència a la categoria però nul·la en un esquema amb tres centrals. “No hi havia jugat mai, però ho he posat tot de la meva part i he anat agafant bé els conceptes. Em trobo còmode i crec que ho he assimilat bé”, diu l'exjugador del Sabadell. “Per a un central, és una mica diferent perquè has de fer moltes ajudes a la banda i moltes cobertures.” Kiko Olivas té tots els números de formar l'eix de la defensa, juntament amb Richy i Lejeune. Al costat dret, coincidirà amb Javi Álamo, que encara haurà tingut menys temps per adaptar-se a una posició tan exigent com el carril. “Va venir més tard, però està treballant intensament i en el partit contra l'Espanyol crec que es va trobar còmode. Hem d'estar concentrats perquè és nou per a nosaltres, però amb treball i voluntat ho estem assumint”, va relatar el central. Kiko Olivas té “moltes ganes” de començar la lliga i relativitza el fet que hi hagi uns quants buits per omplir a la plantilla: “Nosaltres ens hem de centrar en els que som, que crec que som bastant vàlids. Formem un equip força competitiu i hem d'anar a totes a Bilbao.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)