Nàstic

Les primeres lliçons

Nàstic. Els grana, que van fer una gran primera part contra l'Albacete, ja saben que a segona A penalitza molt fallar ocasions. La validesa del bloc de l'ascens i el caràcter, aspectes positius

L'estrena del Nàstic en el retorn a segona A, amb tantes alternatives i emocions, va ser un compendi de lliçons sobre la categoria, un autèntic màster per a un equip que, en el primer onze inicial de la temporada, estava format gairebé exclusivament per futbolistes que la temporada passada van jugar a segona B. El 2-2 contra l'Albacete li va ensenyar al Nàstic que a la categoria de plata les errades es paguen i, en l'aspecte positiu, li va demostrar que el bloc de l'ascens és vàlid per a la nova categoria i que té caràcter i fe. Igualar un 0-2 en els últims minuts del partit amb un jugador menys –Manolo Martínez va ser expulsat per agressió– té un mèrit enorme.

L'autor del primer dels dos gols del Nàstic, Xavi Molina, titular a l'eix de la defensa contra pronòstic, assegura que l'equip tarragoní no mereixia arribar perdent als últims minuts, però admet que els va faltar transformar les nombroses ocasions de què van disposar en la primera part. “No podem concedir res a segona A, perquè et penalitzen molt. Ens hi hem d'acostumar”, afirma el polivalent futbolista de la Canonja. El lateral esquerre Mossa, també titular diumenge, considera que el seu equip ha d'aprendre que les errades costen cares a la categoria de plata. “Això és la segona A”, afirma el valencià. La temporada passada, el Nàstic no va mostrar mai una gran capacitat golejadora, però en feia prou amb pocs gols gràcies a la solidesa defensiva. Aquesta temporada, tal com va afirmar Vicente Moreno després del partit contra l'Albacete, caldrà fer moltes coses bé per guanyar.

Tant Molina com Mossa valoren el caràcter i la casta demostrats per l'equip grana en els últims minuts del partit. “Aquest equip no abaixa mai els braços”, diu Molina, content per la bona imatge oferta per un equip titular format per deu futbolistes que continuen de la temporada passada. Àlex López va ser l'únic fitxatge de l'estiu present en l'onze inicial. En la segona part en van entrar dos més, Emana i Palanca, però va ser un altre futbolista de l'any passat, Marcos, el que va tenir una aportació clau des de la banqueta, ja que va provocar i transformar el penal del 2-2.

LES FRASES

Aquest equip no abaixa mai els braços. Si convé, traiem forces d'on podem i tirem endavant
Xavi Molina
DEFENSA DEL NÀSTIC
Ens va faltar rematar les ocasions. No podem concedir res a segona A, perquè et penalitzen molt. Ens hi hem d'acostumar

I ara, contra un rival ferit

El Nàstic juga diumenge que ve al camp del Tenerife, el primer cuer de segona A. L'equip canari va caure de manera contundent contra el Numància (6-3), de manera que en el proper partit voldrà millorar la imatge, i més davant la seva afició. Vicente Moreno no podrà comptar amb Manolo Martínez, expulsat contra l'Albacete. El mig centre alacantí serà en principi l'única baixa, ja que tant Xisco Campos com Xisco Hernández haurien d'estar a punt. D'altra banda, és probable que aquesta setmana es concreti la sortida de Luismi, que no compta per a Moreno.