Nàstic

Fruits primerencs

Nàstic. La feina avançada del curs passat i la presència d'especialistes fan de la pilota aturada una de les principals armes dels grana. Ja va donar resultats a l'estiu i també en el debut en la lliga

“Són jugades clau a segona A i en qualsevol categoria. Al final de la temporada, un percentatge elevat dels gols d'un equip són a pilota aturada.” Un dels especialistes del Nàstic en l'estratègia, David Rocha, destaca la importància d'aquestes accions i valora positivament que el conjunt grana ja en tregui fruits a l'agost. Un dels avantatges del fet que el Nàstic hagi mantingut el tècnic i el bloc de la temporada passada és que té la feina molt avançada en diversos aspectes, com ara el treball tàctic i les accions a pilota aturada. El curs passat ja va ser una arma habitual i efectiva dels tarragonins, i la idea és que aquesta campanya no sigui diferent. De fet, tant en els partits amistosos de pretemporada com en l'estrena en la lliga contra l'Albacete ja es va evidenciar el perill que l'equip de Vicente Moreno genera en aquestes accions. Els dos llançadors –Rocha i Ferran Giner– i els rematadors habituals –Pablo Marí, Xisco Campos, Xavi Molina...– continuen de la temporada passada i ja han demostrat que mantenen la precisió. El Saragossa va anar de bòlit en els córners llançats pels tarragonins en l'amistós al Nou Estadi (un gol i dos pals), l'Olot va encaixar un gol d'un servei de cantonada, d'Emana, i l'Albacete, diumenge, va començar a perdre els tres punts quan Xavi Molina va rematar de cap al fons de la xarxa en un altre córner, servit per Ferran Giner. “És bo que el que treballem durant la setmana vagi sortint, per tal de guanyar confiança i saber que en qualsevol jugada a pilota aturada podem marcar”, afirma Rocha, que assegura que, a més de les accions de la temporada passada, també en treballen de noves, amb Nano Rivas, incorporat aquest any al cos tècnic grana. “És clau tenir moltes variants”, sentencia l'extremeny.

LES FRASES

És bo que el que treballem ens vagi sortint per guanyar confiança i saber que podem marcar en qualsevol moment
Treballem coses noves respecte a l'any passat. És clau tenir moltes variants
David Rocha
MIGCAMPISTA DEL NÀSTIC

L'especialista debuta a segona A

Rocha es va mostrar especialment inspirat contra l'Albacete en els llançaments de faltes, la seva especialitat, i en la construcció del joc. Amb 30 anys, el mig centre extremeny va jugar contra un dels seus exequips el primer partit a segona A de la seva trajectòria després d'un llarg periple per equips de tercera i segona B. “Al final és futbol, sigui a la categoria que sigui. Això sí, els rivals tenen més nivell”, assegura Rocha, content que després de “molta lluita i molt treball” li hagi arribat l'oportunitat de jugar en el futbol professional. Rocha va ser intocable la temporada passada per a Vicente Moreno i aquest any té molts números de continuar sent imprescindible.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)