Girona

Més provisionalitat

El futbol de base. Com la primera plantilla, el planter del Girona continua sense resoldre l'endèmic problema d'instal·lacions. La ciutat esportiva és un pilar, però el projecte està verd

Un curs més, el Girona continua sense resoldre el problema de les instal·lacions. I mentre no es construeixi l'esperada ciutat esportiva –es miren possibles ubicacions, però tot està molt verd–, el futbol de base mantindrà una situació de provisionalitat que no s'adiu amb les categories que té el planter, gairebé les més altes. Tocarà fer autèntics equilibris: està previst que els tres juvenils s'entrenin a Salt –l'acord encara està pendent de ratificació–, però l'A jugarà els partits a Vilablareix i el B i el C, a Torres de Palau, que serà la instal·lació que més s'espremerà (de cadets cap avall tota l'activitat es concentrarà en aquest escenari). I el filial, que l'any passat jugava a Salt i l'anterior a Vilablareix, ara provarà Sant Ponç.

“Hi ha problemes per encaixar els equips. Entre setmana i els dies de partit. Hem d'arribar a acords amb altres clubs que disposen de camps, i anar esgarrapant hores. No és la solució ideal, però és el que toca”, admet el director esportiu del filial i del futbol de base del Girona, Albert Síria. Dels molts maldecaps que hi ha hagut en els últims cursos a Torres de Palau –l'etapa post Fundació ha estat força traumàtica–, un dels més greus s'ha resolt amb l'aterratge dels nous propietaris. La temporada passada, els entrenadors dels equips inferiors van arribar a acumular entre quatre i cinc mesos d'endarreriments en el cobrament. “Va ser un any molt dur. Si ens en vam sortir va ser gràcies a la paciència que els mateixos tècnics van tenir”, hi afegeix Síria, convençut que els problemes econòmics no es tornaran a repetir.

Salt qualitatiu

El Girona afronta el curs 2015/16 amb diversos objectius per complir. Esportivament, Síria va parlar de la importància de pujar el filial a tercera divisió i mantenir el juvenil A en l'elit. “Més a llarg termini, hem d'intentar aconseguir que el juvenil B estigui a lliga estatal i el juvenil C, a preferent”. La creació d'un tercer juvenil –competirà a 2a gironina– era essencial, segons Síria, per fer forta la cadena: “En el salt de cadet a juvenil perdíem jugadors i no els recuperàvem, ja fos perquè no seguien una metodologia i s'estancaven o, senzillament, perquè no volien tornar.”

En aquest aspecte, el Girona ha potenciat l'estructura esportiva amb els fitxatges d'un coordinador de captació (ha tornat Jordi González, després del seu pas per l'Espanyol) i d'un director de metodologia (Santi Pou). “La captació és clau per portar talent, que es una de les nostres grans aspiracions. I la metodologia és fonamental per donar identitat a un futbol de base”, hi afegeix Síria. Curiosament, el model de joc que s'implementa és el 4-3-3, tot i que el juvenil A i eventualment també el filial estan alternant el 3-5-2 de Machín.

REACCIONS

La prioritat és la formació, però ens agradaria acabar el curs amb el filial a 3a divisió i els juvenils a divisió d'honor, lliga estatal i preferent

CRISI SUPERADA?

La nova propietat ha posat tothom al dia, però hi va haver cinc mesos d'endarreriments

TRES ESCENARIS

El Girona B jugarà al camp del Sant Ponç; el juvenil A, a Vilablareix, i la resta d'equips, a Torres de Palau
L'estructura s'ha potenciat amb un coordinador de captació i un director de metodologia
S'ha d'agrair als tècnics la paciència que van tenir l'any passat, perquè va ser molt dur
Albert Síria
DIRECTOR ESPORTIU DEL FILIAL I DEL FUTBOL de BASE DEL GIRONA

L'ÀREA ESPORTIVA

EQUIP CATEGORIA CAMP
ENTRENADOR
Girona B 1a catalana Sant Ponç
Nacho Castro Juvenil A Divisió d'honor Vilablareix
Robert Vila Juvenil B Preferent T. de Palau
Àlex Marçal Juvenil C 2a divisió T. de Palau
David Cerro Cadet A Divisió d'honor T. de Palau
Vicenç Fernàndez Cadet B Preferent T. de Palau
Antonio Rivera Infantil A Divisió d'honor T. de Palau
Javi García Infantil B Preferent T. de Palau
Carles Polvillo Aleví A Preferent T. de Palau
Francesc López Aleví B Preferent T. de Palau
Joel Pagès Aleví C 1a divisió T. de Palau
Lluís Hernández Aleví D 1a divisió T. de Palau
David González Benjamí A Preferent T. de Palau
Manu García Benjamí B Preferent T. de Palau
Víctor Cerezo Benjamí C 1a divisió T. de Palau
Borja Caballero Benjamí D 1a divisió T. de Palau
Gerard León
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)