Territorial

S'aixeca el teló

La demarcació de Girona manté el mateix nombre d'equips que la temporada anterior

La primera catalana es preveu que sigui una de les més dures dels darrers anys

Aquest cap de setmana s'aixeca el teló a la primera catalana. En el grup 1 repeteixen, igual que el curs anterior, sis clubs gironins. La competició ha augmentat el seu nivell, i completar una bona campanya no es preveu que sigui gens fàcil. Els sis representants de la demarcació hauran de lluitar contra autèntics gegants per assolir els seus objectius. Uns han apostat per la continuïtat del bloc i d'altres, per la renovació. L'Escala de Pitu Batlle ha mantingut el gros de la plantilla amb fitxatges destacats com el davanter Teixi (la Jonquera). Els del Baix Empordà ja no són uns desconeguts, i repetir la cinquena posició s'entreveu complicat. “Aquest any ja no som una sorpresa. Hi haurà equips de molt nivell”, assegura el tècnic.

L'Abadessenc intentarà aprofitar enguany aquest factor d'imprevisibilitat en el curs del seu debut en la categoria. La majoria de jugadors de l'ascens continuen i han incorporat noves peces per afrontar en garanties el campionat. “Volem aconseguir la permanència, després ja mirarem on podem arribar”, diu l'entrenador dels del Ripollès, Toni Garcia.

Els dos equips gironins amb més experiència, el Farners i el Lloret, afrontaran ja la seva cinquena temporada consecutiva a la categoria. Els de la Santa Coloma de Farners enceten un projecte il·lusionant amb Miquel Muñoz i Lluís Padrós al capdavant i el retorn de vells coneguts com Ivan Fernández (Manlleu). L'objectiu inicial és evitar els patiments del curs anterior. “Tenim un inici duríssim contra equips que s'han reforçat i que estaran a dalt. Aquí veurem el potencial que tenim”, adverteix Muñoz.

D'altra banda, els lloretencs han tingut baixes sensibles, sobretot, en la parcel·la ofensiva, com Agi i Peke. El club continua amb la política d'incorporar jugadors joves de la demarcació. “Hem apostat per gent jove que s'haurà d'adaptar a la categoria. El temps que triguem a aconseguir-ho ens farà estar més amunt o avall”, explica el tècnic Edu Urdiales.

L'ambició no falta al Girona B. Amb Nacho Castro a la banqueta i amb un jove i renovat equip, ja tenen ganes de començar a competir bé en una categoria complicada i dura. “Els resultats i la feina ens posaran al lloc que ens mereixem estar”, diu Castro.

Finalment, la Jonquera presenta un projecte ambiciós amb Àxel Vizuete. El tècnic, però, mostra cautela davant aquest nou curs. “Tant la junta directiva com l'equip tenim molt clar que cal anar pas a pas i jornada a jornada”, afirma Vizuete.

ABADESSENC

Volem assolir la permanència, després ja mirarem on podem arribar
Toni Garcia
entrenador de l'abadessenc

FARNERS

Tenim un inici duríssim. Aquí veurem quin potencial tenim
Miquel Muñoz
entrenador del farners

GIRONA B

Els resultats i la feina ens posaran al lloc que ens mereixem
Nacho Castro
Entrenador del girona b

LA JONQUERA

Tant la junta directiva com l'equip tenim clar que cal anar pas a pas
Àxel Vizuete
Entrenador de la jonquera

L'ESCALA

Aquest any ja no som una sorpresa. Hi haurà equips de molt nivell
Pitu Batlle
entrenador de l'escala

LLORET

El temps d'adaptació ens farà estar més amunt o avall en la taula
Edu Urdiales
entrenador del lloret
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)