Nàstic

L'ambició com a arma

Nàstic. Els davanters utilitzats per Vicente Moreno en l'arrencada tenen poca experiència a segona i es prenen la nova situació com l'oportunitat de consolidar-se en el futbol professional

A segona A, els davanters experimentats que asseguren un mínim de gols van molt buscats. Generalment, els clubs més poderosos, els que tenen l'ascens com a objectiu, els acaben aconseguint. Els altres equips han de confiar en el bloc com la garantia per rendibilitzar els gols marcats i han d'apostar per joves futbolistes que, sense gaire experiència en la categoria, tenen potencial per fer eclosió. Aquest és el cas del Nàstic, que ja la temporada passada va repartir molt els gols marcats i els va rendibilitzar bé. La pretemporada i l'inici de la lliga, amb molts gols a pilota aturada i des de la segona línia, marquen la mateixa tendència i permeten que els davanters grana no tinguin l'exigència d'aportar molts gols. De fet, tots els ariets del Nàstic agreixen la falta de pressió, ja que o bé debuten en la categoria o bé hi havien disputat fins ara pocs partits.

El davanter centre titular fins ara és Àlex López, que s'estrena a segona A després de passar pel Reus i el València Mestalla, i la seva alternativa en els dos partits és un altre debutant, Marcos, amb el qual s'aniran alternant, molt probablement, la titularitat a la punta d'atac. L'altre davanter titular, més endarrerit, és Rayco, que amb 28 anys té l'oportunitat de consolidar-se a segona A, categoria en la qual va jugar algun partit els cursos 2006/07, amb el Castella, i 2012/13, amb el Mirandés. Rayco es troba a gust jugant, agraeix que al seu voltant hi hagi el bloc de futbolistes de la temporada passada i assegura, que amb confiança i tranquil·litat, els seus gols arribaran. El davanter canari considera que un dels fets positius de l'arrencada de la temporada per al Nàstic és que els futbolistes que la temporada passada van aconseguir l'ascens estan demostrant nivell per a segona A.

LES FRASES

Estem demostrant que tots els jugadors, també els que venim de l'any passat a segona B, tenim nivell per fer coses importants

ELS PUNTES

Àlex López i Marcos debuten aquest any a segona A, i Rayco hi havia jugat poc
Em trobo molt bé al camp, molt a gust, i així, sense pressió, segur que el primer gol arribarà aviat
Rayco García
davanter del nàstic

El doble duel seguit contra el Girona, d'un en un

El Nàstic i el Girona es veuran les cares dues vegades en quatre dies a Tarragona. Demà a la tarda, els dos equips s'enfronten en el partit de la tercera jornada de lliga i dimecres al vespre, en la segona eliminatòria de la copa. La plantilla del Nàstic, però, té el cap posat, de moment, en el primer dels dos partits. “Ara només pensem en el partit de lliga, després ja pensarem en el de copa, seran partits diferents. La millor manera d'afrontar-los és plantejar-los d'un en un, sense pensar en l'altre”, assegura Rayco, que considera que el partit de lliga serà “molt igualat i competitiu”. “El Girona va fer una temporada estupenda, va estar a punt de pujar a primera”, recorda el davanter canari, que assenyala la importància del fet que, com el Nàstic, els gironins hagin mantingut el tècnic i bona part del bloc de la campanya passada. Rayco considera que la victòria, combinada amb els quatre punts aconseguits en els dos primers partits, els donaria més confiança per créixer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)