1a femenina

En dos extrems oposats

1a divisió femenina. Els dos catalans en la màxima categoria, el Barça i l'Espanyol, inicien la lliga amb horitzons més allunyats que mai

No fa pas tants anys que el Barça i l'Espanyol eren dos dels principals candidats en la lluita pel títol de lliga en la màxima categoria estatal del futbol femení, però aquesta temporada, després d'un estiu de canvis en les dues entitats, les diferències entre els dos únics conjunts catalans que hi ha a primera són més grans que mai.

Mentre que el Barça és el gran favorit a revalidar el títol de lliga i té també com a gran objectiu arribar el màxim lluny possible en la Champions League, l'Espanyol, que estrena tècnic amb Toni Polidano, lluitarà, en principi, per mantenir la categoria. I és que les blanc-i-blaves han tingut un estiu complicat després que el club anunciés que tallava l'aixeta a l'equip que més èxits ha donat a l'entitat blanc-i-blava. A partir d'aquí, l'Espanyol ha hagut de construir un equip a cost zero, tot i que finalment ha pogut conservar algunes de les seves jugadores més importants.

L'Atlético de Madrid, que s'ha reforçat molt bé i jugarà també la Champions, l'Athletic i el València són els tres candidats a acompanyar el Barça en la lluita a la part alta de la classificació.

Tenim ganes de començar i veure com tota la feina agafa valor en forma de punts
Toni Polidano
entrenador de l'espanyol
Demano paciència amb el nou projecte i que hi hagi confiança si les coses no surten bé al principi
Xavi Llorenç
entrenador del barça

El Barça es professionalitza

Després de quatre títols de lliga consecutius, les noies de Xavi Llorenç inicien una nova etapa en la qual destaca la professionalització de l'equip per aspirar, a llarg termini, a lluitar també per la Champions League. “Quan s'aixequin, les jugadores ja només han de pensar en el futbol”, resumeix el tècnic, que demana paciència per a aquesta nova etapa. I és que a partir d'enguany, les futbolistes s'entrenaran al matí i faran els dos primers àpats del dia a la ciutat esportiva, en un procés de professionalització que ja va anunciar Josep Maria Bartomeu en la campanya electoral.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)