Un mal menor per la Unió

Un punt salvat. Un gol de Revert en el temps de descompte va permetre al Figueres treure un empat contra el Morell en un partit que se'ls havia encallat i continuar invictes aquest curs

Quan se t'encalla un partit i se't fa impossible guanyar, el millor és evitar perdre i això és el que va aconseguir fer el Figueres ahir davant el Morell gràcies a un gol de Revert –ja és el pitxitxi de la lliga amb cinc gols– en el temps afegit, que significava el definitiu empat a u. Abans, durant els noranta minuts, el Morell va aconseguir neutralitzar el poder ofensiu del Figueres i imposar el seu ritme –molt lent– durant la major part del partit, fet que va provocar que el matx acabés sent força ensopit.

El Figueres, però, va saltar al camp amb les idees clares i disposat a tornar a oferir la bona versió que havia mostrat en els dos últims partits. A partir de la possessió i el joc de combinació, la Unió va disposar de la primera ocasió en el minut 12 a través d'un xut des de la frontal de l'àrea de Roger Vidal que va sortir desviat fregant el pal. El domini del Figueres ha estat constant, però li ha costat molt generar ocasions de perill davant un Morell que s'ha centrat en poca cosa més que en defensar ben col·locats i deixar pocs espais als figuerencs. Poc a poc el partit s'ha anat trabant cada vegada més i al Figueres li ha costat aproximar-se a l'àrea rival, mentre que el Morell ha avisat amb un xut llunyà de Saddik en el minut 25'. Només en el minut 39, després d'una jugada que ha iniciat i finalitzat amb un remat desviat des de la frontal de la petita Ritxi Mercader després d'una bona assistència de Ferran Grau, la Unió ha fet perillar la porteria de Miki.

A la represa el Figueres ha passat a jugar més en llarg del que és habitual, ja que no trobava la manera de fer mal a la defensa tarragonina. A més, ben aviat han arribat les presses per la Unió perquè el Morell ha tret petroli d'una de les poques ocasions que ha tingut en tot el partit. Oribe ha aprofitat una assistència de Saddik després d'una indecisió de la defensa del Figueres per obrir el marcador i fer tremolar Vilatenim. Després del gol, i ja amb Adrià Casanova al camp per aprofitar més les pilotes llargues, el Figueres ha pecat de precipitació i ha comès massa imprecisions. D'altra banda, el Morell ja li anava bé veure com els minuts anaven passant i pràcticament hi havia més interrupcions que joc. Però el Figueres no s'ha donat per vençut. Toni Cunill s'ha animat a trepitjar l'àrea rival i ha estat a punt d'empatar en el 61', però l'empat ha arribat en el 91' després d'un allau de pilotes penjades a l'àrea rival en es últims minuts de partit. El de sempre, Javi Revert, ha aprofitat una pilota morta a l'interior de l'àrea per superar a Miki amb un xut creuat i posar l'1-1 al marcador que permet sumar un punt molt important per la Unió; per qui, si bé confiava en un triomf, l'empat és un mal menor que li permet mantenir la bona dinàmica en aquest inici curs. Una dinàmica que els figuerencs intentaran mantenir la setmana que ve altre vegada a casa, ja que el diumenge rebrà la visita del Gavà a les 16.30 h.

JAVI REVERT

5
gols
ha fet en quatre partits, fet que el converteix en el màxim golejador de tercera
FIGUERES: Gallego, Quimo, Alexis, Chicho, Cunill, Ferran Grau (Venzal, 65'), Pedro (Roger Brugué, 56'), Roger Vidal, Revert, Serramitja (Adrià Casanova, 56') i Ritxi. MORELL: Miki, Pato, Óscar, Sangrá, Ángel, Prince, Oribe (Jaime, 65'), Giralte, Samu, (Julve, 83'), Roca y Saddik (Sardá, 77'). GOLS: 0-1 (50') Oribe. 1-1 (91') Revert. ÀRBITRE: Carrilo Vílchez. T.G.: Al local Ritxi; i als visitants Ángel, Giralde, Oribe i Pato. PÚBLIC: Uns 350 espectadors.

L'empat manté el Figueres invicte

El gol de Javi Revert en el temps afegit del partit d'ahir davant el Morell fa que el Figueres segueixi invicte aquesta temporada i es mantingui en la quarta posició de la classificació, només per darrera del Gavà i el Prat, que són els altres dos equips invictes aquest curs i lideren la taula amb deu punts, dos més que el Figueres. De fet, des del retorn a tercera divisió la temporada 2012/13, aquest curs és el que els figuerencs han allargat més la seva imbatibilitat, ja que tan la temporada passada com l'anterior, els de l'Alt Empordà havien perdut en la jornada inaugural del campionat, mentre que la temporada 2012/13, el Figueres va caure en la segona jornada contra el Santboià.