1a divisió

Tornen a encertar-la

1a divisió. L'aposta ferma i decidida del Vila-real en la contractació de futbolistes joves amb projecció ja dóna els seus fruits en la figura de Bakambu, autor de tres gols en tres jornades

El Vila-real va ser un dels grans animadors de la lliga en el darrer mercat de fitxatges, i va ser el cinquè club amb la major inversió. No va ser un estiu fàcil a les oficines del conjunt castellonenc després de la sortida de gairebé la meitat de la plantilla. En aquest sentit, va ser especialment delicada la renovació que va haver d'efectuar el club groguet en la línia ofensiva, amb la marxa dels seus quatre davanters: Vietto, Uche, Gio dos Santos i Gerard Moreno. Un any més, però, l'aposta ferma i decidida per futbolistes joves i amb projecció que ha dut a terme la secretaria tècnica del Vila-real sembla que comença a donar els seus fruits. Més enllà de l'arribada d'homes com Soldado, Baptistao i els dos Samus –Castillejo i García–, un nom sobrevola per sobre de tots en aquest inici de temporada: Cédric Bakambu.

Aquest jove futbolista francès d'origen congolès de 24 anys, desconegut per la gran majoria el dia de la seva arribada, ha començat a justificar el seu traspàs al club de la Plana a còpia de gols. Tot i iniciar la temporada com a suplent de Baptistao, les seves destacades actuacions com a revulsiu en les segones parts –doblet contra l'Espanyol i gol en l'última jornada contra el Granada– li han permès guanyar-se un protagonisme destacat en un Vila-real que té marcat entre cella i cella millorar la sisena posició del curs passat en la lliga, a més de fer un bon paper en la copa i somiar l'Europa League.

Procedent del Bursaspor de Turquia, club en què Bakambu va aconseguir 21 dianes i 6 assistències en 35 partits la temporada passada, el davanter s'està destapant com un reforç jove i ambiciós, donant la raó a una entitat que sempre ha confiat en l'aposta per joves promeses que ben aviat acaben sent desitjats pels grans clubs d'Europa.

Mobilitat, poder físic, desmarcada i instint de cara a porteria són només algunes de les virtuts d'un futbolista amb ganes de demostrar molt i que, si continua així, ben aviat podrà erigir-se en una de les peces clau en el nou projecte de Marcelino.

Amb Soldado, a batre el rècord de Forlán i Riquelme

En tres jornades, cinc gols. Aquests són els registres de Bakambu i Soldado, actualment el duo golejador més productiu de la lliga. Tot i tractar-se de dos futbolistes nouvinguts a les ordres de Marcelino, la compenetració entre el francocongolès i el valencià ha permès al Vila-real tenir un inici brillant en el campionat estatal, amb set punts de nou possibles. El gran damnificat d'aquesta nova parella del gol és Leo Baptistao. El brasiler, titular en les dues primeres jornades, no va disputar cap minut en el darrer compromís contra el Granada, en què Bakambu va formar part de l'onze inicial al costat de Soldado. Una societat letal que, en cas de mantenir aquesta inèrcia, podria superar el duo golejador més important en la història del club, format per Forlán i Riquelme. La temporada 04/05, l'uruguaià i l'argentí van anotar 41 gols, repartits entre els 25 de Forlán –acabaria emportant-se la bota d'or aquell curs– i els 16 de l'exjugador del Barça.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)