Girona

ALAN BARÓ

CENTRAL DE LA PONFERRADINA I EXCOMPANY DE RUBÉN SOBRINO

“Jo l'he patit i és molt ràpid, i molt complicat de marcar”

El jugador de Darnius afirma que el davanter ho té tot per triomfar al Girona i li agradaria veure'l acabar jugant amb el Manchester City

El jugador de Darnius Alan Baró coneix molt bé Rubén Sobrino, amb qui va coincidir el curs passat i aquesta pretemporada a la Ponferradina. Afirma que el Girona té a la seva plantilla un valor segur que farà molta feina i que donarà moltes alegries a Montilivi.

Un ocellet ens ha dit que va ser vostè qui va lesionar Sobrino en un entrenament. És cert?
[Riu] Però va ser fortuït, eh? Que a fora del camp som molt bons amics! Va ser en un entrenament. Ell em va robar la pilota i quan la vaig intentar recuperar, la va protegir i vam xocar. La meva tíbia amb el seu bessó. En cada partidet hi ha cops més forts que aquell. Tots vam pensar que no era res, però lamentablement li ha portat més problemes del compte. I el pitjor de tot es que l'entrenament pràcticament s'havia acabat...
Ja està a la recta final de la recuperació. Què pot aportar al Girona?
Té moltes virtuts, però el millor que té és la velocitat. És molt ràpid, sap protegir la pilota i amb espais fa mal. Jo, com a central, l'he patit sovint en els entrenaments. I t'asseguro que és molt complicat de marcar, perquè en qualsevol moment et guanya el metre que necessita i s'escapoleix.
Teòricament és el recanvi de Sandaza, però no és ni tan corpulent ni, aparentment, sembla que sigui un davanter de brega continua com el toledà.
Sandaza era molt poderós físicament, però Rubén també ho és. Els centrals no estan mai a gust perquè els pressiona i els incomoda. I també va bé de cap. És molt complet.
El Girona practica el 3-5-2 i un joc molt directe. El veu en aquest sistema?
Sí. S'hi adaptarà segur.
El veu més al costat d'un altre davanter de referència o d'un davanter més hàbil?
Amb qualsevol s'avindrà. Ell té capacitat per fixar els centrals, per despenjar pilotes i per guanyar el cos a cos. Però si el fiques al costat de Felipe, per exemple, qualsevol passada entre línies a l'esquena de la defensa te la farà bona, perquè té molta facilitat per veure els espais i desmarcar-se.
Va fer tota la pretemporada amb vostès. Quan van veure que sortiria tant sí com no?
Oficialment no en sabíem res. Només el que llegíem a la premsa. Des del primer moment, Rubén va dur el tema amb molta prudència. Però és cert que ja era un símptoma que no jugués els darrers partits de pretemporada.
Devia ser una sorpresa doble que, primer, fitxés pel Manchester City i, segon, acabés cedit al Girona, no?
Sí, perquè es parlava molt d'equips de la primera espanyola. I quan vaig sentir que era el City, se'm van aixecar les orelles. Me'n vaig alegrar moltíssim, la veritat i espero veure-l'hi.
Tenia molts pretendents, entre els quals alguns equips de primera, però només va marcar 5 gols a segona A amb la Ponfe...
Doncs és pel rendiment que ens va donar. Hi ha més maneres de mesurar un davanter. El nostre especialista és Yuri. I molts gols els va marcar gràcies a la feina d'en Rubén.
A Girona s'han destapat molts davanters. Ho farà també Sobrino?
Ho té tot per fer-ho. És jove, té qualitats físiques i tècniques i capacitat per aprendre. Si li arriba l'encert, que li arribarà, el Girona en gaudirà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)