3a divisió FEF

JUANMA PONS

ENTRENADOR DEL GAVÀ

“Hem de viure el lideratge amb naturalitat”

El Gavà (1r) ha sorprès en l'inici i és l'únic invicte

“No ens hem de posar límits, però és aviat i hem de ser prudents”

La salvació del curs passat va ser com un miracle. Enguany, he pogut fer l'equip amb més temps, i és una altra història

El Gavà, amb una plantilla nova de trinca, ja que només continuen tres jugadors del curs passat, s'ha convertit en la revelació de la lliga: és el líder amb 13 punts i l'únic equip invicte. El seu tècnic, Juanma Pons (Madrid, 19-02-1976) ho viu amb precaució i ambició alhora.

Amb tants canvis en el bloc, s'esperava un inici així?
És cert que la plantilla és totalment nova, però des del principi he treballat per acoblar els jugadors i que hi hagi bon ambient per fer-nos competitius. Estem en la bona línia.
Però què té aquest Gavà, que, tot i els canvis, en tan poc temps ja funciona així?
Potser que vam començar la pretemporada aviat, amb dobles sessions, prioritzant les dinàmiques de grup. Això és important. A més, sóc el general manager del club i he tingut la possibilitat de fitxar jo mateix els jugadors, fet que fa que els xavals em vulguin tornar la confiança amb rendiment.
Començar tan bé els donarà confiança. Això és bàsic, oi?
Sí, aquesta confiança ens la vam començar a guanyar en la pretemporada, en què vam anar de menys a més, i aquest inici de lliga ens en donarà més. L'equip té fe amb la feina que fa, i el més important és que els jugadors s'estan adonant del potencial que tenim.
Parla de potencial. Sent un bloc tan nou, hi ha marge de millora, fet que fa pensar que aquest curs estaran a dalt...
Sempre he dit que vull estar al més amunt possible, no ens hem de posar límits. Òbviament, no serà fàcil, però hem de treballar cada dia per assolir les fites.
Guanyar en camps difícils com el de la Munta, l'Ascó i el Figueres, són arguments de pes.
Sí, han estat tres sortides complicades i ho hem tirat endavant de manera merescuda. El que tenim ens ho hem guanyat per mèrits propis, i no per casualitat. Ara bé, hem de ser prudents, això acaba de començar.
Ara toca batallar per donar-hi continuïtat, oi?
Això és fonamental, perquè el difícil és mantenir-se. Crec que hem de viure la situació amb naturalitat, ens hem guanyat el dret a estar allà i que la gent parli de nosaltres. Cal seguir treballant amb humilitat per continuar estant a dalt.
Són, amb el Figueres i el Peralada, l'equip menys golejat. La solidesa és bàsica en una categoria així, oi?
Així és. M'agrada que els equips que dirigeixo siguin rocosos i sòlids. Defensar, per mi, és un art, i s'ha de fer molt bé, no només la línia del darrere, sinó tot l'equip. Insistim molt en això, i crec que és clau que tothom sàpiga treballar en atac i en defensa de manera conjunta.
Parlem de projectes. Fins a quin punt condiciona iniciar-ne dos de completament nous en menys d'un any a Gavà?
Per a mi és bonic. Jo he mamat vestidor des de petit, el futbol és la meva passió i la meva vida. A més, configurar blocs se'm fa fàcil, perquè em dedico exclusivament a això i hi poso moltes hores. És important escollir el perfil de jugador que s'adapta al que tu vols i generar un bon ambient. No m'importa fer projectes nous, perquè sé que, amb el pas dels dies, i sempre que hi hagi sintonia, les coses rutllaran.
Més que un handicap, ho veu com un repte atractiu?
Sí. Ara bé, això no està exempt de complicacions, com l'hivern passat, en què en deu dies vaig haver de fer un equip completament nou. Que ens salvéssim, en aquella situació va ser com un miracle. Enguany he tingut més temps per fer l'equip, i és una altra història.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)