El Morell recupera el to després de la patacada inicial

3a divisió. Superada la derrota contra el Prat (0-5) i la mala imatge oferta, el filial del Reus suma tres jornades seguides sense perdre i les sensacions són cada vegada més positives

Enfrontar-se al Prat, el Vilafranca, l'Europa i el Figueres, quatre conjunts candidats a estar a dalt, no semblava la manera més senzilla de començar la lliga, i menys per a un debutant en la categoria com és el Morell. El 0-5 encaixat a casa contra els potablava tampoc no hi va ajudar gaire, però tot i els problemes inicials el Morell se n'ha sortit prou bé.

“Contra el Prat no vam ni competir, però des d'aleshores l'equip està creixent i en bona dinàmica i cada vegada competeix millor”, resumeix el tècnic, Joan Anton Pallarès, que qualifica l'inici de campionat de “positiu”.

L'equip fa tres jornades que no perd i les sensacions són millors que en la derrota contra el Prat, una patacada que, segons el mateix Pallarès, va servir per fer reaccionar l'equip: “No va fer falta dir gaire res; els jugadors sabien que o començàvem a lluitar per cada pilota com si fos l'última i a defensar amb molta més intensitat o ho passaríem malament en aquesta categoria tan dura.”

I l'equip, en efecte, va reaccionar. En la jornada següent va tornar a caure derrotat, però aquesta vegada la imatge va ser diferent. El filial del Reus guanyava 0-1 en el minut 80 i, tot i que finalment van caure derrotats amb dos gols en els darrers deu minuts, el partit va deixar la sensació que aquest era el camí a seguir.

El punt d'inflexió

La primera victòria no va trigar a arribar i ho va fer en el millor escenari possible. Contra un dels històrics de la categoria, l'Europa, els de Joan Anton Pallarès van aconseguir els primers punts de la temporada amb una victòria en el temps afegit després d'haver deixat l'Europa sense gairebé xutar a porteria en els 90 minuts.

“És cert que hauríem preferit que ens toquessin uns altres rivals, però començar la lliga contra equips d'aquesta talla ens ha fet espavilar més ràpidament”, comenta el tècnic tarragoní, que és conscient que encara queda molta feina per fer. “Tenim dos handicaps molt clars: el primer és que som nouvinguts a la categoria, i el segon és que tenim molt pocs futbolistes amb experiència a tercera”, diu Pallarès. “Això no vol dir que els jugadors no tinguin el nivell, però necessitem que s'adaptin i coneguin com més de pressa millor aquesta categoria”, conclou.

LES FRASES

Contra el Prat no vam ni competir, però la dinàmica és bona i estem creixent a poc a poc, així que penso que l'inici és força positiu

INICI COMPLICAT

El Prat, l'Europa, el Vilafranca i el Figueres van ser els durs rivals del Morell en la seva estrena a tercera
No va fer falta dir gaire res; tots sabíem que o ens espavilàvem o patiríem molt