Al Peralada li tornen els mals

Injust. Els d'Arnau Sala van ser millors, però no van tenir encert i la Muntanyesa es va endur el triomf al 91'

Com si la gran victòria de la setmana passada al camp del Sant Andreu (0-4) no hagués existit. Com si en aquella segona part els d'Arnau Sala no s'haguessin retrobat amb el gol. Com si l'equip no s'hagués tret de sobre tota la tensió amb el primer triomf del curs. El Peralada va tornar a patir ahir el mateix infortuni que l'havia perseguit en les primeres jornades de lliga, i va acabar perdent un partit en què com a mínim mereixia l'empat. Els xampanyers van ser l'equip que van buscar el gol de la victòria durant els noranta minuts, però no el van trobar. En canvi, la Muntanyesa, que durant tota la segona meitat va donar per bo l'empat a zero, es va trobar amb un gol en el temps de descompte. El partit va arrencar amb molta intensitat i amb arribades per part dels dos equips. La Muntanyesa va disposar de la primera ocasió amb un xut de Romano, i Mate va respondre a la sortida d'un córner (5'). Amb el mateix guió van anar passant els minuts. Entre arribades d'uns i altres, poc a poc el Peralada va anar agafant les regnes del matx i va prendre molt més protagonisme. Sergio García va tenir una de les ocasions més clares en una centrada xut que Tato, molt forçat, va aconseguir desviar (26'). En la represa, el ritme de la Muntanyesa va caure en picat i el Peralada es va convertir en l'amo i senyor del partit, com ja es va veure en els primers segons, quan Kike va estar a punt d'obrir el marcador amb un xut potent que va sortir desviat (46'). Amb el pas dels minuts Kike ho va tornar a intentar al 52', Mate no va poder aprofitar un rebot i va veure com Burgada li treia l'esfèrica dels peus, i de nou el porter visitant va evitar el gol en un xut de Sergio Garcia (83'). A banda d'aquestes ocasions, el Peralada va fer mil intents per obrir el marcador. Seguint amb la tònica del curs, amb l'excepció de la segona part a Sant Andreu, cap ocasió es va materialitzar en gol. A més, després del gran esforç i del bon joc local, els xampanyers van haver d'abandonar el terreny de joc derrotats quan Uri va rematar amb el cap una falta lateral al fons de la xarxa, al 91', firmant un injust i dolorós 0-1.

PERALADA 0 MUNTANYESA 1

PERALADA: Ureña, Sergio Garcia, Mate, Lluc, Botxi, Argi, Òscar Molina (Litus, 74'), Guillem Cornellà, Marc Mas, Albert Moñino (Borja, 83') i Kike Sánchez (Aleix, 63´). MUNTANYESA: Tato Burgada, Jose Santos, Segarra, Dowi (Alberto Garcia, 58'), Aleix, Rubén, Toni Pérez (Juanlu, 74'), Uri Escabrós, Ivan Romano (Joshu, 84'), Jandro i Velillas. GOLS: 0-1 (91') Uri Escabrós. ÀRBITRE: Mancera Anton. T.G.: Als locals Kike Sánchez, Sergio Garcia i Argi; i als visitants Dowi, Segarra i Alberto Garcia. PÚBLIC: Uns 700 espectadors.
L'única pilota que ha anat a porta de la Muntanyesa ha estat gol; és el resum no del partit sinó del que fem des d'inici de temporada
Ha estat un monòleg d'arribades, però en el futbol el que compta són els gols, i no el domini
Arnau Sala
entrenador del peralada

La permanència és a només dos punts

La nota més positiva d'aquest inici de temporada pels de l'Alt Empordà és que, tot i només haver sumat només 7 punts en aquest inici de temporada –gràcies al triomf contra el Sant Andreu a domicili (0-4), i els empats contra el Prat (1-1) a casa i contra el Terrassa (0-0), l'Europa (1-1) i el Morell (0-0) a fora–, el conjunt d'Arnau Sala es troba penúltim classificat empatat a punts amb el cuer, el Santfeliuenc, però només és a dos punts del Masnou, dissetè classificat i que marca la zona de salvació. Amb un quart de curs disputat, dos punts són una diferència mínima, i si el conjunt xampanyer aconsegueix agafar una bona dinàmica de resultats podria sortir i distanciar-se de la zona baixa. Amb dos partits aquesta setmana, a Cerdanyola i a casa amb l'Ascó, el Peralada té la primera oportunitat.