2a divisió FEF

2a divisió B

Amics i mestres però rivals

El creador i un dels entrenadors de l'Sporting Gavà, un equip de base local, s'enfronten diumenge al municipal de Reus

Aquest curs els dos atacants s'han erigit en referències del Reus i el Sabadell

El futbol català no pot donar millors mestres que Edgar Hernández i Pol Roigé. Tots dos són referències als seus equips, a la segona B, amb el Reus i el Sabadell, però també entrenadors i companys a l'Sporting Gavà. Aquest club, totalment lúdic i de formació per a nens, va néixer gràcies al davanter del Reus, i al cap de poc temps va fitxar l'estrella del Sabadell com a entrenador. Avui, un dia abans que els dos jugadors s'enfrontin, encara dura aquesta vinculació que s'ha transformat en una forta amistat.

“Això ve de tres anys enrere, en què el Dani Iglesias [futbolista del Gavà], l'Alfred Zardoya [exfutbolista del Gavà i el Barça C] i jo vam voler formar una escola de futbol diferent del que havia fins llavors a Gavà”, explica Edgar Hernández: “Són nens que comencen de zero i que abans d'aprendre a jugar, els hem d'ensenyar valors com la companyonia i el respecte pels rivals”, diu Roigé, que, com el seu company, està orgullós del creixement del club (de 70 a 260 nens en tres anys).

Rivalitat?

De respecte pel rival anirà el partit del diumenge, ja que cara a cara es trobaran dos davanters que tiranitzen les defenses rivals com gairebé ningú en la categoria: “Espero que no ens emboliqui gaire perquè està en un gran moment de forma. Ho fa tot ell!”, diu Edgar sobre Roigé: “Sí, com si ell no ho estigués, de bé. Hem vist vídeos d'ells i tenen un equipàs”, replica el davanter arlequinat. “És casualitat que coincideixi que tots dos estem en un gran moment. En els vídeos de scouting gairebé només surt el Pol, i jo em trobo molt bé físicament i, a més, estic veient porteria”, explica Edgar. “Nosaltres no estem en el millor moment després de tantes derrotes, però apel·lem a l'efecte sorpresa, perquè necessitem guanyar”, admet Roigé. “Al final, el Sabadell és el Sabadell i qualsevol equip que estigui preparat et pot guanyar, per tant, hem d'anar amb molt de compte, perquè a part del Pol tenen molt bons jugadors”, replica el del Reus.

L'últim equip d'Edgar abans de jugar al Reus va ser el Sabadell, amb el qual no va acabar de reeixir i va tenir una sortida abrupta. “No són ganes de revenja, és més, em fa il·lusió jugar contra el Sabadell, perquè és un equip que em va donar l'oportunitat de jugar en el futbol professional”, explica el davanter, que va disputar 22 partits i va fer un gol, precisament en l'últim matx contra el Betis. De fet, el conjunt roig-i-negre va pagar traspàs pel davanter arlequinat, i l'aposta li ha sortit bé, perquè acumula sis dianes en deu partits sumats als sis gols del curs passat. Pol Roigé també va tenir minuts en el futbol professional la temporada passada, tot i que no va arribar a marcar. Aquest curs ja ha fet quatre dianes, tot i que la lesió al turmell –un esquinç– li va frenar la progressió.

Més entrenadors.
Pol Roigé i Edgar Hernández no són els únics membres de l'Sporting Gavà que juguen al futbol català. El central del Gavà Dani Iglesias és un dels creadors de l'entitat juntament amb Alfred Zardoya, ja retirat. També són entrenadors del club Fede Bessone (Prat), Niko Kata (Gavà), Felipe Vega (Gavà) i Luismi Gracia (ex-Nàstic).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)