2a divisió FEF

2a divisió B

La Pobla de Mafumet

“Jugo jo, no el meu cognom”

Stephane Emana ja ha fet cinc gols clau amb la Pobla

És el germà petit d'Achille i “vol seguir els seus passos”

El Nàstic i el cognom Emana tenen una relació peculiar. I no perquè l'exbètic Achille s'hagi incorporat al club tarragoní aquest estiu passat. El vincle ve de més lluny, quan l'any 2013 el filial va fitxar el germà petit, Stephane, que arribava a la Pobla procedent del Xerez B. A poc a poc i sense fer gaire soroll –tot i que sigui difícil passar desapercebut amb el seu cognom–, l'ariet camerunès s'ha convertit en una peça clau per a l'engranatge de Martín Posse. Ho demostra una dada: en les últimes sis jornades ha fet quatre gols. “Visc un moment molt dolç i ara espero allargar-lo”, diu el davanter de 21 anys, que ja és el pitxitxi de l'equip amb cinc dianes clau perquè la Pobla hagi ressorgit.

Dotze anys més jove que Achille Emana, Stephane té encara tot el camí per recórrer. Al davanter de la Pobla l'ha marcat de ben jove l'etiqueta de germà d'Emana. I ho ha hagut d'assumir. De fet, ell és sincer, i creu que ha estat més un avantatge que un inconvenient. “Ser el germà d'Emana ha estat bo per a mi, però és que no em puc canviar el cognom,” admet Stephane rient, amb un marcat accent andalús, i hi afegeix: “A l'hora de la veritat qui juga no és el meu cognom, sóc jo.” El petit dels Emana, doncs, té clar que ha de valorar el seu origen, però és conscient que li toca ser ambiciós, que encara té tota una història per escriure. “El meu germà és un gran futbolista, però jo estic prenent el meu propi camí. Espero seguir els seus passos i intentaré millorar-los”, afirma el punta, que va arribar a l'Estat amb 14 anys, quan Emana va fitxar pel Betis, el 2008. Ell, amb tot, s'emmiralla en la trajectòria d'Achille, però en l'estil futbolístic d'altres atacants: “El meu germà és un referent molt gran per a mi, però per la meva posició jo em fixo més en la forma de jugar que tenen Ibrahimovic, Eto'o o Drogba.”

Doble horitzó: permanència i 2a A

La bona arrencada de lliga ha donat confiança a Stephane Emana, que es marca dos reptes. A curt termini, “mirar de seguir en aquesta línia realitzadora i assolir els 15 gols, ajudant l'equip a aconseguir la permanència”, i més en clau de futur, fer-se un lloc a segona divisió A, una categoria que va tastar el 2013, amb el primer equip del Xerez. “Aquella va ser una experiència agredolça, perquè tot i l'alegria de debutar en la LFP, vaig fer-ho en una situació molt precària del club”, recorda el camerunès, que estaria encantat de tornar a jugar en la categoria de plata amb la samarreta del Nàstic, al costat d'Achille: “Seria una gran oportunitat i treballo per tenir-la. Jugar al costat del meu germà seria un plaer enorme.”

El perfil
Stephane Emana (Yaoundé, Camerun, 17/06/1994) es va formar en el futbol de base del Betis i el Xerez, fins a arribar a la Pobla l'estiu del 2013.
8
gols
va marcar la temporada passada a tercera divisió: set en la lliga i un en la fase d'ascens.
4
dianes
ha fet el punta en les últimes sis jornades. Han reportat directament 4 punts a l'equip.
77
minuts
repartits en tres duels va jugar a segona A amb el Xerez, l'any 2013, contra el Numància, el Guadalajara i el las Palmas.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)