Llagostera

L'hàbit de jugar amb pressió

Imprescindible. Tal com va passar fa quinze dies, la victòria a casa és clau per no quedar enclotats en la zona de descens, i més tenint en compte que vénen dos desplaçaments seguits

Tot just s'acaba de superar el primer terç de la temporada però el Llagostera ja s'ha acostumat a jugar amb la pressió de no poder fallar per no quedar encara més enfangat en la zona de descens de la classificació. Els llagosterencs han anat fent glopades d'aire a casa, on han fallat poc, però el nefast rendiment a domicili els fa estar encallats en la part perillosa de la lliga. Aquesta jornada la situació tornarà a ser la mateixa de fa quinze dies: l'equip d'Oriol Alsina hi arriba amb l'aigua al coll, conscient que queda molta temporada però que la dinàmica de la competició no permet fer gaires passos en fals més.

El Llagostera rebrà l'Osca des del vint-i-unè lloc i a només tres punts de la permanència. El triomf és imperatiu, ja que el calendari fa que en les pròximes setmanes els de la Costa Brava hagin d'afrontar dos desplaçaments molt complicats, a Oviedo –els asturians només han perdut un partit a casa– i al camp del Còrdova, que lluita per obtenir el lideratge.

L'orgull llagosterenc

Si una cosa ha demostrat el Llagostera en els darrers cursos és amor propi i ganes de tirar endavant les situacions per complicades que siguin. Aquest curs els d'Alsina ja ho han fet en duels vitals per continuar enganxats ben a prop de la zona de permanència –per exemple guanyant el Numància (2-1) o l'Elx 4-1–, però també en edicions anteriors. L'any del debut a segona divisió B, el Llagostera va ser cuer fins a la jornada 14, i finalment l'equip va aixecar el vol. De la mateixa manera, del curs passat es recorda especialment el partit contra el Recreativo de Huelva, jugat el 7 de febrer a Palamós. Una derrota hauria enviat el Llagostera al clot de la classificació, i en canvi el triomf va acabar suposant un gran punt d'inflexió: “En aquest club ens hem caracteritzat perquè els partits que eren com finals els hem guanyat. Contra el Numància es podia considerar una final i la vam superar, i contra l'Osca ho torna a ser. Hem de guanyar perquè no s'escapi gaire la permanència”, remarca Tito, un dels jugadors que fa més temps que vesteix la samarreta blaugrana.

Compartint objectiu

Si per al Llagostera el duel és molt important, per a l'Osca també està marcat en vermell al calendari, ja que els aragonesos són a només un punt de la zona de descens: “És un rival directe i serà un partit molt difícil. Hem de fer el joc que fem a casa, amb molta intensitat i aprofitant les quatre o cinc ocasions clares de gol que sempre generem a Palamós”, explica el migcampista llagosterenc.

EL PROTAGONISTA

En aquest club ens hem caracteritzat perquè els partits que eren com finals els hem guanyat. Contra l'Osca serà una més
Hem de fer el joc que fem a casa, amb intensitat i aprofitant les ocasions de gol
Alberto ‘Tito' Ortiz
migcampista del llagostera

Tito, amb més presència a fora que a Palamós

El de Santa Coloma de Gramenet va disputar senceres les cinc primeres jornades de lliga però després va sortir de l'equip durant quatre enfrontaments. Tito va tornar a disposar de minuts en la segona part del duel a Alcorcón –amb ell al camp ja no es va encaixar cap més gol–, i des de llavors només ha actuat en els desplaçaments a Bilbao i a Tarragona. Aquesta setmana, i en funció de l'estat d'homes com Chus Herrero, Tito té moltes possibilitats de jugar de nou davant de la seva afició, ja que al Llagostera, sense Escassi ni Fran Cruz, li falten futbolistes amb perfil defensiu. “Puc actuar tant de central com de pivot. Si el tècnic creu que he de jugar, jo estaré encantat de fer-ho allà on sigui”, va remarcar el migcampista, que no ha disputat ni un minut a l'estadi palamosí des del 20 de setembre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)