Girona

Camí cap al sostre

El Girona buscarà diumenge la tercera victòria al camp del Tenerife, un mèrit que només ha aconseguit en un altre estadi, l'Anxo Carro de Lugo

Els gironins han celebrat dos triomfs en 11 dels 51 escenaris que han visitat a segona A

Dels 51 estadis que ha visitat el Girona des que es va instal·lar a segona divisió A, només n'hi ha un on l'equip ha celebrat tres victòries en la lliga regular. És l'Anxo Carro, el camp del Lugo, el rival que, de cop i volta, va passar de ser una bicoca a un malson per als gironins. A l'Anxo Carro, però, s'hi podria afegir l'Heliodoro Rodríguez López, on el conjunt de Pablo Machín encadena dues victòries i aspira a celebrar-hi diumenge la tercera.

Entre aquella estrena gloriosa a Balaídos amb gol de Jaume Duran i la derrota de fa quinze dies a Mendizorrotza, el Girona ha jugat 154 partits com a visitant en la lliga regular de segona A. Més d'una quarta part de les visites (41) han acabat amb triomf, gràcies a l'acceleració arran de l'arribada de Pablo Machín i, especialment, de l'excel·lent curs anterior, que l'equip va tancar amb tretze victòries en la lliga (més la de La Romareda en el play-off). Com a l'Anxo Carro i a l'Heliodoro Rodríguez López, el Girona ha celebrat dues victòries al camp del Celta, el Múrcia, el Castelló, el Recreativo, el Barça B, el Sabadell, el Guadalajara, el Mirandés i el Racing. De fet, hi ha quatre estadis –a Lugo, Castelló, Santander i Guadalajara– on l'equip gironí compta per victòries les seves visites a segona A. I hi ha tres camps més on no ha perdut ni empatat, tot i que només hi ha jugat una vegada: contra l'Oviedo, el Bilbao Athletic –tots dos aquest curs– i el Llagostera.

Amb millor rendiment a camp contrari (no hi ha cap altre equip de segona A que superi els seus 10 punts) que a Montilivi, on tot just diumenge passat va celebrar la primera victòria, el Girona afronta amb bona expectativa el repte d'assolir el tercer triomf consecutiu a l'Heliodoro Rodríguez López. “A fora estem més forts, el triomf de l'altre dia a casa ens va animar, i esperem que continuï la ratxa”, explica Aday Benítez, que ha viscut en primer pla els dos últims duels entre el Tenerife i el Girona a Santa Cruz, però amb samarretes diferents. “Recordo bé els dos 0-1. El de l'any passat, però també el de l'anterior”, diu el jugador de Sentmenat, que va jugar amb el Tenerife la temporada 2013/14 –hi va fer el salt a segona A, des de l'Hospitalet– abans de fitxar pel Girona.

El Tenerife s'ha mostrat irregular davant de la seva afició –dues victòries, tres empats i dues derrotes–, però s'ha reanimat arran del relleu a la banqueta. Raül Agné va ser acomiadat després de la derrota a Lugo (2-0) i, amb Pep Lluís Martí a la banqueta, el Tenerife ha aconseguit 7 punts dels últims 9 en joc. “Estan forts i animats, i estic segur que ens trobarem un estadi amb un bon nombre d'aficionats, que tornen a tenir molta il·lusió. Esperem un rival molt endollat”, diu Aday, que considera que les armes del Girona poden tornar a fer mal els illencs, com els dos últims cursos: “No és gens fàcil guanyar-hi, però al Tenerife li sol costar contrarestar el nostre sistema de joc, encara que ara ens coneguin més.” L'optimisme, però, és mesurat: “Hem d'anar amb compte i estar preparats i atents, perquè a l'espai fan mal.” Aday, que es va quedar sense jugar contra l'Albacete, entendria tornar a ser suplent després del bon paper de Clerc. “Entendria que hi hagués continuïtat, i més amb victòria. També puc entrar en un altre lloc i, si no, estar preparat per a quan toqui”.

REACCIONS

No és gens fàcil guanyar a Tenerife, però esperem tornar-hi. Els sol costar contrarestar el nostre sistema, tot i que ens coneguin

LA XIFRA

Sempre és difícil, perquè el canvi de clima i el viatge es noten, però hi anem amb la confiança que a fora fem les coses bé i amb la moral de l'últim triomf
Jaime Mata

NOMÉS TRIOMFS

Ells estan forts i endollats, i tenen el suport d'una afició massiva. Haurem d'estar preparats
Aday Benítez
41
victòries a fora
del Girona (en 154 sortides de lliga regular), 18 de les quals des que va arribar Machín.
L'equip ha fet ple de victòries a Lugo (3), Castelló, Santander i Guadalajara (2)

Aire pur fa dos cursos i la confirmació de l'anterior

El Girona ha viscut els dos extrems en les quatre visites a l'Heliodoro Rodríguez López. La primera experiència va ser nefasta, perquè l'equip visitava el Tenerife amb la condició de segon equip menys golejat i en va sortir escaldat (4-1), contra un equip que, una volta més tard, va celebrar el retorn a primera a Montilivi. Dos anys més tard, la visita tampoc va ser agraïda per als gironins, que van puntuar però van deixar escapar un avantatge molt clar, amb 1-3 en el marcador i l'expulsió del porter local tot just començar la segona part. La primera gran alegria a Santa Cruz va arribar el 4 de maig del 2014. Amb un gol de penal de Jandro, l'equip gironí, ja amb Pablo Machín a la banqueta, va aconseguir la primera victòria a fora després de mig any. El triomf, vuit dies després de derrotar el Saragossa, era aire pur en la lluita per eludir el descens. Deu mesos més tard, el Girona va tornar a fer valer un sol gol –de Lejeune, que va rematar de cap un córner– per confirmar el seu estat pletòric. L'equip va amargar l'estrena de Raül Agné a la banqueta local, va encadenar la quarta victòria i va celebrar el vuitè triomf a fora.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)