Nàstic

Bons temps a Tarragona

Nàstic. L'entitat grana viu, per fi, una junta d'accionistes plàcida i optimista, amb l'equip en un moment dolç, amb els comptes estabilitzats i un deute que es va eixugant progressivament

El Nàstic ve d'una època molt convulsa. Des de l'ascens a primera divisió del juny del 2006, l'entitat tarragonina ha viscut canvis a la presidència, disputes internes, gestions amb grans forats econòmics i una trajectòria esportiva descendent que el va portar a segona B. Ara, però, tot això sembla oblidat i queda enrere gairebé una dècada en què les juntes d'accionistes reflectien tots aquests problemes i el pessimisme latent d'una entitat que en algun moment especialment crític caminava cap a l'abisme. Ahir, en canvi, la junta d'accionistes anual de la SAE tarragonina respirava placidesa i optimisme, amb l'equip retornat a segona A i situat, després d'un terç de lliga, a la zona de fase d'ascens a primera, i la situació econòmica més que estabilitzada, amb nous ingressos importants –drets televisius, patrocinadors...– i amb el deute, ara de 5 milions d'euros, eixugant-se progressivament. Fa tres anys, el forat econòmic que va deixar l'anterior consell d'administració, amb Xavier Salvador al capdavant, era de 7,1 milions d'euros. Segons el president del Nàstic, Josep Maria Andreu, si es mantenen els ingressos actuals –supeditats, sobretot, al fet que l'equip continuï a la LFP– i “l'austeritat, el rigor i la responsabilitat” que ha caracteritzat, en paraules d'Andreu, la política econòmica de la SAE els últims temps, el deute es pot eixugar en tres anys. De fet, en l'anterior exercici ja hi va haver un milió d'euros més d'ingressos del previst i el pressupost de l'actual temporada –de 7,7 milions d'euros i aprovat per majoria, tot i que amb un vot en contra al·legant falta d'informació– preveu un superàvit de 730.000. No es descarta que sigui superior, ja que, segons va explicar Andreu, el pressupost està calculat a la baixa. Els ingressos televisius, per exemple, probablement seran superiors als 4 milions d'euros previstos. El president grana es va felicitar per haver superat una època molt delicada i mira el futur amb optimisme. A curt termini espera arribar als 6.000 abonats –ara n'hi ha 5.600– i, més enllà, es mostra molt ambiciós: “Ara comença el camí cap a primera divisió.”

5
milions d'euros
és ara el deute del Nàstic, que va arribar a ser de 7,1. Es preveu eixugar en tres anys.
L'objectiu és consolidar la categoria, però no renunciem a res. Ara comença el camí cap a primera divisió
Josep Maria Andreu
PRESIDENT DEL NÀSTIC
Les últimes temporades han estat molt dures, però han tingut un final feliç. Hem complert els objectius esportius i econòmics

Cristian Lobato, fitxat

El Nàstic va aprofitar la junta d'accionistes per anunciar, per boca de José Rodríguez, representant de Promoesport al consell d'administració, la incorporació de l'exjugador de l'Hospitalet i el Barça B Cristian Lobato, que feia algunes setmanes que estava a prova. El cos tècnic del Nàstic ha donat el vistiplau a la incorporació del futbolista d'Esparreguera, de 26 anys, ja que el veu totalment recuperat dels problemes físics que ha tingut últimament i considera que augmenta el nivell a la banda esquerra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)