Llagostera

Els bons aires de Palamós

El Llagostera respon a les expectatives com a local, supera l'Osca i obté un triomf que els permet agafar aire en la zona baixa de la classificació

Els jugadors d'Oriol Alsina van tornar a deixar la porteria a zero després de dotze jornades sense aconseguir-ho

No se sap si és la tramuntana, el caliu del públic –poc però incondicional– o si simplement es tracta d'un tema mental, però el Llagostera experimenta una metamorfosi quan juga a Palamós. Els llagosterencs ho van tornar a demostrar aquesta setmana en què també van deixar clar que quan es tracta de reaccionar en moments delicats els d'Oriol Alsina aixequen el cap i els solucionen. El Llagostera rebia un rival directe de la zona baixa de la classificació com és l'Osca, i el triomf va servir per reenganxar-se de ple en la lluita per sortir del descens i, sobretot, no quedar enclotats en el pou de la classificació just abans d'afrontar dos desplaçaments molt complicats.

La victòria d'aquesta setmana va reunir els ingredients habituals dels llagosterencs a casa –intensitat, força, efectivitat i un René providencial– i a més es van afegir dos convidats a la festa: d'una banda Pitu, que va conduir el Llagostera cap a la victòria amb la seva esquerra de luxe, i de l'altra Eiriz Mata, que va reforçar la seva vinculació amb el Llagostera –és l'àrbitre de l'ascens a 2a A– fent tot un xou en el llançament d'un penal que va determinar el desenllaç del partit.

En l'arrencada dels partits a casa, el Llagostera té ben interioritzats els fonaments, i això es va tornar a repetir aquesta setmana contra l'Osca. Lluny de l'equip tímid que es va veure fa set dies al Nou Estadi, a Palamós l'equip llagosterenc va mostrar les dents des de l'inici. I és que els dos conjunts van entrar a l'intercanvi de cops des dels primers minuts del matx. El primer de colpejar de manera clara va ser el conjunt local. L'acció va ser un clàssic de la llibreta d'Oriol Alsina: Samu de los Reyes va enviar un potent fora de banda a l'interior de l'àrea, on Juanjo es va fer lloc per col·locar la punta de la bota. La rematada, però, no va agafar prou potència per superar Whalley (15').

La jugada va fer despertar l'Osca, que un minut després va començar a posar a prova René. Mainz va intentar una rematada amb l'esperó des de l'interior de l'àrea (16') que el porter llagosterenc va blocar, mentre que Iñigo Ros va xutar a un pam de la línia de gol però no va poder superar René, que va fer una estirada felina per aturar la pilota (21').

Assaig i gol

Superats els vint primers minuts de partit, l'Osca vivia els seus millors moments de joc però el Llagostera va saber aturar el potencial ofensiu dels de Tevenet –que havien trobat una opció per fer mal amb ràpides contres i la velocitat de Machís– augmentant la pressió en la sortida de la pilota. A falta de fluïdesa, el perill local va arribar a pilota aturada. Pitu va disposar d'una primera falta a la frontal de l'àrea que va enviar prop de l'escaire (21'). Set minuts després, el saltenc va tornar a plantar la pilota al mateix lloc. Aquesta vegada, la privilegiada cama esquerra del llagosterenc no va perdonar, i amb un xut ajustat al pal va fer pujar l'1-0 (28').

La diana va passar factura a l'Osca, i el Llagostera va mantenir fermes les línies defensives per tenir ben lligats jugadors perillosos del rival com Machís i Tyronne. Abans del descans, però, René es va encarregar de demostrar per què és un dels porters més decisius de la lliga i va ser capaç de fer una magnífica aturada a Machís quan aquest ja cantava el gol després d'una rematada des del segon pal (39').

La bogeria a l'estadi

L'inici del segon temps va ser de tot menys avorrit. El Llagostera va desaprofitar una ocasió claríssima quan Chumbi no va poder finalitzar un un contra un amb Whalley, amb relliscada inclosa del porter. Un minut després, Juanjo s'encarregava d'esvair els fantasmes de la màxima que diu que quan es perdona s'acaba pagant. El cantàbric, en fora de joc, va aprofitar un servei en llarg des de la banda que Chus Herrero va pentinar (51').

El segon gol semblava que tranquil·litzava les coses a Palamós, però un penal innocent d'Imaz va fer tornar l'emoció a l'estadi llagosterenc. Luis Fernández va agafar la responsabilitat d'executar la pena màxima, i el gallec va transformar el llançament. Eiriz Mata, però, va apreciar que jugadors de l'Osca havien entrat a l'àrea abans d'hora i el va fer repetir. En el segon intent, René va endevinar la direcció de la pilota però el col·legiat gallec va interpretar que aquest cop havien estat els llagosterencs els que s'havien avançat al xut. A la tercera, aquest cop sí definitiva, Luis va buscar la potència i la pilota se li va escapar per sobre del travesser (55').

El Llagostera va sobreviure a una acció clau quan encara quedava molt partit per endavant i tot i que fins al final no va ser capaç de generar gaire perill en atac, també va ser capaç de mantenir a ratlla un rival que va veure augmentada la seva desesperació arran de les bones aturades de René. El Llagostera torna a carregar les piles a casa i ara el
repte és fer el pas endavant a fora.

OSCA: Whalley; Morillas, Christian Fernández, Valentín, Óscar Ramírez; Iñigo Ros, Manolo (Fran Mérida, 62'); Machís, Camacho (LuIs Fernández, 54'), Tyronne; Mainz (Figueroa, 77').

LLAGOSTERA: René;
Masó, Chus Herrero, Aimar, Samu de los Reyes; Tito,
Pitu; Querol (Giva, 62'), Imaz; Chumbi (Benja, 70')
i Juanjo (Eloy Gila, 80').

L'ESQUERRA DE PITU

El saltenc va marcar l'1-0 amb un gol de falta que fa evident la seva gran tècnica
MINUT A MINUT: 2' Bona passada de Tito en profunditat a Chumbi però el davanter es troba en fora de joc. 3' L'Osca disposa de dos córners consecutius. El segon acaba amb un contraatac del Llagostera que Whalley bloca sense problemes. 5' Óscar Ramírez connecta una centrada xut molt tancada que obliga René a rebutjar amb els punys. 7' Primer córner a favor del Llagostera que acaba amb la pilota a les mans del porter aragonès. 11' Machís controla amb espai i des de la zona de tres quarts busca superar René amb una vaselina. El porter, atent, atura sense problemes. 13' Pitu executa directa una falta lateral molt llunyana. Whalley la veu venir sense problemes i l'atura. 15' Samu envia un fora de banda a l'interior de l'àrea, on Juanjo aconsegueix rematar amb la punta de la bota però no prou fort per superar el porter. 17' Bona acció de combinació de l'Osca que acaba amb una centrada molt tancada de Morillas. 19' Mainz intenta rematar des de l'interior de l'àrea amb l'esperó però la pilota acaba fluixa a les mans de René. 20' Iñigo Ros remata a un pam de la línia de gol i René fa una aturada brutal. 21' Resposta a través de Pitu amb un magnífic llançament de falta que Whalley envia a córner. 25' Machís roba a la zona de tres quarts, guanya una bona posició per xutar però el llançament surt per sobre de la porteria. 28' 1-0 Pitu té una nova oportunitat d'executar una falta des de la frontal de l'àrea i aquest cop no falla. 31' Tyronne engalta la pilota des de la frontal de l'àrea però li surt centrat i René atura amb seguretat. 35' Pitu col·loca una falta llunyana a l'interior de l'àrea i l'acció acaba amb un córner sense conseqüències. 39' René torna a treure una pilota providencial en una rematada de Machís des de l'interior de l'àrea. 45+1' Córner molt tancat favorable al Llagostera que Juanjo no aconsegueix rematar per poc. 50' Passada en llarg a Chumbi, Whalley rellisca en la sortida però el davanter murcià, forçat, no pot marcar. 52' Pitu torna a intentar un xut de falta directe des de la banda esquerra que Whalley rebutja fora de banda. 53' 2-0 Juanjo aquest cop sí, aconsegueix rematar al fons de la xarxa un servei de banda amb molta potència que toca en Chus Herrero. 55' Imaz comet penal. El col·legiat fa repetir tres vegades el llançament i en el tercer, Luis Fernández l'envia alta. 64' René atura molt bé un xut de Luis Fernández des de l'interior de l'àrea. 69' Acció des de la banda de Tyronne que acaba amb un xut que s'escapa a la dreta de René. 75' Gran acció de Tyronne a la línia de fons que acaba amb la pilota a la frontal de l'àrea. Des d'allà, Iñigo Ros connecta un xut molt potent però que se'n va per sobre de la porteria de René. 76' Pitu engalta un potent xut des de la frontal que passa fregant l'escaire de la porteria de Whalley. 81' Machís busca un llançament de rosca des de la frontal de l'àrea que s'escapa a pocs centímetres de la base del pal llagosterenc. 86' Pitu torna a enviar un xut de falta molt ben dirigit a l'escaire però Whalley vola per enviar la pilota a córner. 88' Córner molt tancat que executa l'Osca i René, amb molta seguretat, rebutja bé amb els punys. 91' Christian Fernández afusella amb el cap des del punt de penal i la pilota surt a la dreta de René.
GOLS: 1-0 (28') Pitu. 2-0 (51') Juanjo. ÀRBITRE: Eiriz Mata (col·legi gallec) T.G.: Masó (24'), Juanjo (47'), Querol (57') i Chus Herrero (86') del Llagostera, i Óscar Ramírez (26'), Manolo (44'), Aythami (58') i Machís (89') de l'Osca. T.V.: Machís (93') de l'Osca, per doble amonestació. PÚBLIC: 1.148 espectadors a l'estadi Palamós-Costa Brava.

JUANJO, OPORTÚ

Tot i que en posició dubtosa, el cantàbric va tranquil·litzar l'equip amb el 2-0

TRES PENALS EN UN

El col·legiat va fer repetir tres cops el xut a Luis, i en el tercer, el va enviar als núvols