Nàstic

Resistència i cop final

Nàstic. L'equip grana sobreviu a la intensitat ofensiva del Mirandés i aprofita en el minut 93 una de les poques accions d'atac per obtenir un triomf de pes i situar-se a dos punts del líder

El Nàstic estava encallat a camp contrari, però ahir va aconseguir una victòria de pes en un estadi, Anduva, en què no havia guanyat ningú i en què cap equip havia aconseguit que el Mirandés no marqués. Va ser una victòria molt treballada, agònica i inesperada, de les que carreguen de moral. Els tarragonins van haver de resistir durant tot el partit la intensitat ofensiva dels locals, que van jugar bona part del duel a prop de l'àrea d'un enfeinat Reina i que, per bé que no van disposar de moltes ocasions bones, van ser persistents i van servir disset córners. A la bona feina defensiva dels visitants s'hi va unir, en el minut 93, l'efectivitat en atac. En una de les poques accions ofensives, Naranjo va recollir una passada d'Emana i va batre Raúl. Amb la solvència mostrada a Tarragona, als grana només els faltava somriure fora de casa per convertir la temporada en encara més meritòria. I és que els tres punts d'ahir situen el Nàstic en la quarta posició, a dos punts del líder i a un del segon. El Mirandés, que arribava al partit com l'equip més golejador de segona A, sol aplicar intensitat des del principi a Anduva, i ahir no va ser cap excepció. Els locals van començar dominant i es van anar apropant a la porteria de Manolo Reina, per bé que sense excessiu perill. Era constant, la qual cosa feia que el Nàstic hagués d'estar molt atent i concentrat en defensa, ja que el Mirandés estava disposat a aprofitar qualsevol detall per marcar. L'equip grana, seriós en defensa, no renunciava a portar perill al contraatac, conscient que si robava pilotes en bona posició podia arribar amb possibilitats a la porteria de Raúl, ja que quan atacava el Mirandés només mantenia tres defenses. Un xut de Palanca va ser l'acció ofensiva més destacada dels tarragonins en el primer tram de partit. El partit no tenia gaire continuïtat, amb moltes interrupcions, i la iniciativa la tenia l'equip local, que l'únic botí que aconseguia en atac eren córners. En va tenir uns quants, però no era capaç de treure'n profit. Rúper va protagonitzar un dels pocs xuts amb intenció del Mirandés, que no era gaire perillós malgrat el domini. Abans del descans, el Nàstic va recordar que també podia apropar-se a l'àrea del rival amb coherència gràcies a un xut de Rocha, molt desviat, això sí. Dues centrades consecutives d'Eguaras i Sangalli, amb molta intenció, demostraven que el Mirandés volia continuar pressionant en atac. Més endavant, Abdon Prats va posar a prova Reina, molt segur ahir, amb una centrada xut. El Nàstic es mantenia concentrat en defensa i, per millorar el rendiment ofensiu, Vicente Moreno va fer sortir Emana i Naranjo, que acabarien sent decisius. El Mirandés, però, encara tindria una bona ocasió abans dels últims minuts. En el 74, Álex García va fer una rematada inesperada des de terra que va topar amb els reflexos del porter Reina. Amb Emana, el Nàstic va guanyar verticalitat, i Naranjo hi va posar verí en atac. En el minut 84, el davanter andalús ja va estar a punt de marcar, però el seu xut, superat el porter Raúl, el va desviar sobre la línia Álex Ortiz. I, en el minut 93, Emana va fer una bona acció i va cedir la pilota a Naranjo, que va batre Raúl i va fer el seu primer gol de la temporada, més que important.

MIRANDÉS 0 NÀSTIC 1

MIRANDÉS: Raúl, Corral, Álex Ortiz, Galán, Rúper, Eguaras, Kijera, Néstor, Sangalli (Abdon Prats, 56'), Álex Garcia i Lago Junior (Ion Vélez, 69'). NÀSTIC: Reina, Xisco Campos, Iago Bouzón, Pablo Marí, Mossa, Xavi Molina, Rocha, Sergio Tejera (Emana, 66'), Palanca (Naranjo, 56'), Rayco (Xisco Muñoz, 85') i Àlex López. GOLS: 0-1 (93') Naranjo. ÀRBITRE: Ais Reig. T.G.: Al local Abdón Prats i als visitants Sergio Tejera, Xisco Campos i Naranjo. PÚBLIC: Uns 3.192 espectadors.
Estem contents perquè era un partit molt difícil. Sabíem que si defensàvem bé tindríem alguna ocasió, i així ha sigut
A hores d'ara, més val no mirar la classificació, però sempre és bonic estar ben col·locat
Vicente Moreno
ENTRENADOR DEL NÀSTIC
Hem tingut la contundència que altres cops ha faltat. Quan tots defensem és molt més fàcil
Xisco Campos
defensa DEL nàstic

Vicente Moreno recupera amb èxit el triple pivot

Vicente Moreno va recuperar un mes després el triple pivot al mig del camp, que havia utilitzat en tres partits i que és una variant que li dóna més consistència. Ahir havia de dificultar les coses al mig del camp del Mirandés, que està en inferioritat a la rereguarda quan perd pilotes en la zona de creació, ja que Carlos Terrazas utilitza un sistema arriscat, amb només tres defenses. El triple pivot estava format per Xavi Molina, la peça defensiva, i Rocha i Tejera davant seu. D'aquesta manera, Xavi Molina va abandonar el lloc de central, en el qual semblava consolidat, per tornar al mig del camp. Aquest moviment va possibilitar la tornada a l'equip del central Pablo Marí, intocable fins a l'onzena jornada i que ara feia tres partits que no jugava. En la segona meitat, Moreno va desfer el triple pivot canviant Tejera per Emana, un futbolista més ofensiu i amb tendència a situar-se a la mitja punta. Va ser l'entrada del camerunès el que va donar més profunditat en atac al Nàstic, i seva va ser l'assistència a Naranjo en el gol del triomf.