3a divisió FEF

3a divisió

Gavà

La paciència té recompensa

Eric s'ha consolidat a Gavà després de tres anys com a segon porter al Sant Andreu i al Prat

“He après de Morales i Toni Teixeira, i això és valuosíssim i m'ha fet millorar”

Eric Alcaraz ha fet de la paciència una virtut. El porter barceloní no ha tingut pressa i ha persistit. Del 2012 al 2015 va estar vivint el futbol assegut a l'ombra de la banqueta. És dur, sobretot perquè en l'etapa de formació havia jugat sempre, però forma part de l'ofici de porter. La recompensa a tot plegat li ha arribat aquesta temporada, a Gavà, on s'ha consagrat sota els pals amb un rendiment més que notable: és el segon porter que menys gols ha encaixat (16), darrere Toni Teixeira. “Després de treballar de valent els últims tres anys, en què no havia jugat, ara m'ha vingut la recompensa”, explica un satisfet Eric, que afegeix: “Estic molt content, perquè he encaixat poc i, a sobre, l'equip està lluitant a la part alta.”

El porter barceloní, que ho ha jugat tot i passa un moment especialment dolç últimament, ja que només ha rebut cinc gols en els darrers nou partits, ha aprofitat els darrers tres anys per aprendre de dos referents del futbol català, José Miguel Morales i Toni Teixeira. D'altres, en acabar l'etapa de juvenil prefereixen buscar oportunitats a primera catalana o més a baix per tal de tenir més minuts, però Eric va voler jugar-se-la. Així, després d'un curs al Santboià –“Vaig ser titular la segona meitat de temporada i en guardo un gran record; jugar a tercera tan jove, amb un bon grup... imagina't”–, va tornar al Sant Andreu, on havia tancat la seva etapa de juvenil, conscient que difícilment tindria minuts. “Quan vaig firmar ja sabia el que hi havia. Al davant tenia el millor porter de la categoria en aquell moment, Morales, del qual he après moltes coses, com el seu saber estar sota els pals”, recorda el futbolista format a la Damm, que després de dos cursos de quadribarrat, es va incorporar al Prat, on l'esperava Teixeira: “Ell, com Morales, és algú molt preparat i que fa molts anys que hi és. Em va aportar moltes coses en els aspectes tàctic i tècnic... en realitat han estat tres anys en què he fet com un màster de porters, he millorat i n'estic recollint els fruits.”

El bon rendiment d'Eric Alcaraz, que generalitza i atribueix els seus números “a la bona tasca que fa tot l'equip a l'hora de defensar”, ha permès al Gavà mantenir-se en zona d'ascens tot i un sotrac de resultats important a causa de la sequera ofensiva –3 gols en vuit partits–. Tot i això, el porter ho té molt clar i és ambiciós: “Hem de lluitar per jugar la fase d'ascens, amb el perill que generem, segur que els gols arribaran.”

Dos jugadors a la família.
Eric és el germà petit de Rubén Alacaraz, l'ara mig centre del Girona. “En els dinars familiars s'ha parlat tota la vida de futbol”, bromeja el porter, que manté un contacte estret amb el seu germà: “Sempre estem parlant de futbol i de com ens van les coses.” Això sí, tot i que només es porten un any de diferència, no han jugat mai al mateix equip, si bé al febrer del 2012 es van enfrontar-se en un Santboià-Grama.
0,84
gols per partit
és el coeficient d'Eric aquesta temporada amb el Gavà. És el segon porter amb la millor estadística, darrere de Toni Teixeira (0,74).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció