1a divisió

S'apunten a una ronda més

Copa. Un solitari gol de Williams certifica la classificació de l'Athletic per als quarts de final en una eliminatòria en què els de Valverde, més ambiciosos, va superar un Vila-real entregat

Per tercer any consecutiu, l'Athletic estarà en els quarts de final de la copa. El conjunt de Valverde, més ambiciós i intens que el Vila-real, va ser el just vencedor d'una eliminatòria que, més enllà de la primera meitat de San Mamés, va tenir un sol color. Els groguets, que no van creure en cap moment en donar la volta al 3-2 de l'anada, van presentar un onze amb els jugadors menys habituals, tota una declaració d'intencions contra un rival que va sortir amb l'onze de gala. Des del primer minut, el domini de l'Athletic va ser incontestable. L'equip basc, còmode i segur sobre el camp, va mostrar la personalitat necessària que no va tenir un Vila-real desubicat, lent i incapaç de generar futbol a camp contrari. Fruït d'aquesta superioritat va arribar el 0-1 de Williams. El davanter format a Lezama, que amb el d'ahir ja suma deu gols entre totes les competicions, va segellar l'eliminatòria amb una excel·lent definició entre els dos centrals després d'una magnífica passada interior de Laporte. Al ritme que van marcar Iturraspe i Beñat, tan sols la manca d'efectivitat va privar a l'Athletic de marxar al descans amb un marcador més ampli. L'entrada de Soldado i Dos Santos en la segona meitat no va variar gens el guió del partit. El Vila-real, erràtic en la passada i impotent davant la pressió asfixiant a què els va sotmetre l'Athletic, només va acostar-se a la porteria rival amb tímides accions des de fora de l'àrea que no van inquietar en cap moment el porter Herrerín. L'Athletic s'aferra i aposta fort per la copa, la seva competició preferida per a la qual sospira 32 anys després.

VILA-REAL 0 CELTA 2 LAS PALMAS 3 ATHLETIC 1 EIBAR 2 CADIS 0

CELTA: Blanco, Cheikh, Sergi Gómez, Alende, Planas, Borja Fernández (Borja Iglesias, 51'), Radoja (Hernández, 62'), Señé, Madinda, Drazic i Guidetti (Jonny, 69'). CADIS: Pol Ballesté, Sánchez (Juanfran, 80'), Josete, Servando, Cristian, Mantecón, Garrido, Jandro (Pavez, 67'), Quintana, García i Román (Vallejo, 60'). GOLS: 1-0 (35') Guidetti, de penal. 2-0 (77') Drazic. ÀRBITRE: Sánchez Martínez (col·legi murcià). Va ensenyar targeta groga a Alende i Borja Fernández, per part dels locals, i a Pol Ballesté, per part dels visitants. COMENTARI: Amb l'eliminatòria resolta en el partit d'anada, Berizzo va aprofitar per donar entrada a un onze ple de suplents. Guidetti, des dels onze metres, i Drazic, van tancar una eliminatòria que no va tenir color. VILA-REAL: Barbosa, Marín, Bailly, Musacchio, Rukavina, Tomás Pina, Rodri (Dos Santos, 68'), Nahuel (Denis Suárez, 78'), Castillejo, Samu García (Soldado, 57') i Baptistao. ATHLETIC: Herrerín, De Marcos, Etxeita, Laporte, Balenziaga, Iturraspe, Beñat, Eraso (San José, 81'), Susaeta (Lekue, 69'), Williams (Bóveda, 87') i Aduriz. GOLS: 0-1 (21') Williams. ÀRBITRE: Velasco Carballo (col·legi madrileny). Va ensenyar targeta groga a Rukavina, Bailly i Marín, per part dels locals, i a Etxeita, Aduriz i Williams, per part dels visitants. LAS PALMAS: Lizoáin, Garrido (Nili, 86'), David García, Dani Castellano (Aythami, 62'), David Simón, Valerón, Momo, Culio, Wakaso, Vicente Gómez (Roque Mesa, 78') i Willian José. EIBAR: Irureta, Juncà, Ekiza, Dos Santos, Pantic, Adrián, Saúl Berjón, Israfilov (Barrenetxea, 46'), Sergi Enrich (Borja Bastón, 72'), Keko (Inui, 46') i Verdi. GOLS: 1-0 (43') Juncà, en pròpia. 1-1 (52') Ekiza. 1-2 (53') Sergi Enrich. 2-2 (59') Momo. 3-2 (83') David García. ÀRBITRE: Pérez Montero (col·legi andalus). Va ensenyar targeta groga a David Simón i Wakaso, per part dels locals, i a Ekiza i Israfilov, per part dels visitants. COMENTARI: El Las Palmas va fer bo la renda aconseguida a l'anada amb un nou triomf contra un Eibar que no va perdre la cara en l'eliminatòria i que va estar ben a prop de forçar la pròrroga.

INTENSITAT

Vila-real - Athletic
0-1.
Global: 2-4
Celta - Cadis
2-0. Global: 5-0
Espanyol - Barça
0-2. Global: 1-6
Las Palmas - Eibar
3-2.
Global: 6-4
Deportivo - Mirandés
0-3.
Global: 1-4
Sevilla- Betis
4-0. Global: 6-0
Granada - València
20 h (C+L).
Anada: 0-4
Atlético - Rayo
20.30 h (La 1).
Anada: 1-1

LA DADA

L'Athletic va mostrar l'ambició i el coratge que li va faltar a un rival impotent
3
anys
consecutius suma l'Athletic classificant-se per als quarts de final de la competició del K.O.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)