Llagostera

MANU BARREIRO

DAVANTER DE L'ALAVÉS

“Pot ser un partit trampa”

“No ens podem confiar, el Llagostera vol sortir de la zona baixa, té bons jugadors i s'ha reforçat bé a l'hivern”

“Tenim possibilitats de pujar, som líders, però ho hem de culminar”

De l'eliminatòria d'ascens a segona B amb el Cerceda (2010/11), recordo que el Llagostera va ser molt superior a nosaltres

No serà la primera vegada que els camins del Llagostera i Manu Barreiro (Santiago de Compostel·la, 8/7/1986) es creuen. El primer cop va ser la temporada 2010/11, quan el jugador jugava al Cerceda (tercera divisió) i es va enfrontar als llagosterencs en l'eliminatòria de campions que finalment va donar l'ascens a segona B al conjunt d'Oriol Alsina. Ara es tornaran a veure les cares en el futbol professional, el davanter a les files del líder, l'Alavés, i el Llagostera, enfonsat en la penúltima posició de la taula. Tot i això, Manu no vol ni sentir a parlar de favoritismes i no té cap dubte que serà un partit disputat.

Quina gran temporada, la de l'Alavés. De moment sembla que van ben encaminats per pujar.
Fins ara tot va rodat, estem guanyant partits tant a casa com a fora i som un equip bastant sòlid, que suma moltíssims punts. Esperem que la bona ratxa continuï.
Són líders en solitari i tenen la tercera plaça a quatre punts. Arribats a aquest punt és inevitable no pensar en l'ascens directe.
Quan et veus a dalt sempre hi penses, a pujar. L'equip no és inferior a cap altre de la categoria i això és el més important, que competim en cada jornada i estem tirant els partits endavant contra rivals complicats. Crec que tenim possibilitats de pujar.
L'afició deu estar entusiasmada amb la possibilitat de tornar a primera divisió.
Sí, aquí la gent està molt contenta amb l'equip, per tot el que donem al camp, independentment de si guanyem o no, però evidentment aquest any les coses estan anant molt bé i això ho fa més fàcil. Però de fet només ens demanen treball, que ho donem tot.
Quina és la clau d'aquest equip? Estan bé en defensa, en atac, en els partits a casa, també a camp contrari... Ho tenen tot.
Crec que sobretot ens fa forts ser sòlids al darrere, tots correm i defensem, també els davanters, i això pot ser una mica la clau, intentar no encaixar gols i aprofitar les ocasions que tinguem.
Han guanyat molts partits per la mínima, que també són tres punts. Treuen molta rendibilitat dels gols que marquen.
Sí, en molts partits no hem encaixat gols i a segona A si aconsegueixes això tens molt de guanyat. Saps que alguna en tindràs a dalt i tenim la sort que entren, que també és un aspecte molt important.
El tècnic, José Bordalás, també deu tenir un paper destacat en l'èxit de l'equip.
I tant, des que va venir va deixar molt clar el que volia, té les idees molt clares. Crec que els que no el coneixíem ho vam entendre tot molt de pressa i s'està demostrant amb el bon any que estem fent. Tot és gràcies a l'equip que ell va confeccionar i és clar que el tècnic també té part de culpa de la bona trajectòria que tenim.
Ara reben el penúltim classificat, el Llagostera. A priori hauria de ser un duel desigual, i més jugant a Mendizorrotza.
Pot ser un partit trampa, no ens podem confiar. El Llagostera vol sortir de la zona baixa, té bons jugadors i s'ha reforçat bé en el mercat d'hivern, no crec que sigui un partit desigual perquè estan demostrant que han agafat el ritme de la categoria i que competeixen en tots els partits. Segur que vindran aquí a intentar guanyar.
Tot i això, a Palamós van perdre per 3-0. Només per això ja els deuen tenir un mínim respecte.
Sí, qualsevol equip et pot guanyar, a cada jornada hi ha sorpreses. Allà ens van guanyar 3-0, sí que és cert que hi va haver circumstàncies que van incidir en el partit, però ens van guanyar bé i ja tenim ganes de tornar a jugar per poder refer-nos de la derrota.
El Llagostera pot ser ara un equip imprevisible. Està enfonsat en la taula però s'ha reforçat a consciència en el mercat d'hivern, sobretot en atac.
S'han reforçat bé, amb bons jugadors que coneixen la categoria. Per mi tenen un bon equip i segur que lluitaran fins al final per no baixar. Ens donaran molta feina, n'estic convençut.
Ja s'hi havia enfrontat amb el Cerceda la temporada 2010/11, en l'eliminatòria de campions que va donar l'ascens a segona B als llagosterencs. Què en recorda?
Exacte. Recordo que ells van ser molt superiors, ens van guanyar 2-0 en el partit d'anada en aquell camp petit i de gespa artificial i també a casa nostra, per 0-1. Ja fa força anys d'això i les coses han canviat molt.
Ha jugat 673 minuts repartits en 18 partits i ha marcat dos gols, tots en les últimes tres jornades de lliga. Ha anat de menys a més.
Sí, ara estic tornant a trobar el meu nivell i a comptar una mica més, perquè al principi de curs vaig tenir algun problema de lesions i em va costar agafar la forma. L'equip no nota els jugadors que entren nous i el més important és això, que tenim una plantilla en la qual treballen tots.
Com bé diu, ha anat entrant i sortint de l'equip, en part per la gran competència que té a la davantera amb jugadors com Juli i, sobretot, Toquero. Tot i això, han demostrat que poden jugar junts perfectament.
Sí, en l'últim partit vam jugar junts en Gaizka, en Juli i jo. És fàcil entendre's amb els bons jugadors, i ells són dos dels millors.
La seva ha estat una carrera de picar pedra fins a consolidar-se en el futbol professional. No tirar la tovallola i tenir constància ha estat vital en el seu cas.
Penso que sí, vaig tenir l'oportunitat de debutar a segona A quan era molt jove amb el Cadis, i potser la joventut em va passar factura en aquell moment. Després vaig acostar-me a la meva terra, amb el suport de la meva família, i vaig ser encertat de cara a gol, cosa que em va permetre anar escalant posicions fins a arribar a l'Alavés. Ara ho vull aprofitar i disfrutar al màxim de la segona A.
Jugar a primera divisió seria la culminació perfecta.
En el meu cas sí, perquè pensa que fa pocs anys jugava a segona B i pujar a primera divisió seria un somni. Som líders, però ho hem de culminar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)