3a divisió FEF

Necessitats de punts per no quedar despenjats

3a divisió. Per primera vegada aquest any, els tres cuers es troben a més d'una victòria de la zona de salvació; el Peralada i el Morell, a més, s'enfrontaran entre si en un partit vital

El Masnou, el Peralada i el Morell són, amb diferència, els tres equips que més jornades han ocupat les places de descens a primera catalana. Però aquesta setmana, a diferència de les primeres 21, la distància entre el divuitè i el dissetè –l'equip que marca la salvació– s'ha ampliat a més d'un partit, un fet que ha fet saltar les alarmes entre els conjunts involucrats. Curiosament, dos d'aquests implicats, el Peralada i el Morell, s'enfronten demà diumenge entre si.

“Psicològicament afecta, perquè ja no depens de tu; per molt que guanyis no sortiràs del pou aquesta setmana”, comenta Joan Anton Pallarès, tècnic d'un Morell que, en el seu primer any en la categoria, s'ha mogut tota la temporada entre els equips que lluiten per la salvació. En una situació semblant es troba un Peralada –en descens des de la jornada 5– que, segons Jaume Duran, un dels seus jugadors més destacats, ja ha après a conviure amb aquesta situació: “Són molts partits a la part baixa i hem après a gestionar l'ansietat: encara queda temps per reaccionar.”

La mateixa opinió té Miguel López, tècnic del Masnou, el tercer en discòrdia. “Necessitem guanyar un partit per trencar aquesta dinàmica, però encara estem molt vius”, exposa l'entrenador masnoví, optimista tot i la situació delicada dels seus. “És una qüestió merament psicològica, perquè matemàticament encara queden molts partits; qui estigui més fort mentalment és qui tindrà més oportunitats de sortir-ne”, conclou López.

Com una final

“No és un terme que ens agradi utilitzar, però el partit contra el Morell és una final; estan en joc tres punts contra un rival directe i la possibilitat de guanyar el goal average.” Així de contundent es mostra Jaume Duran respecte al vital Peralada-el Morell que es jugarà demà. En uns termes semblants s'explica el tècnic morellenc, tot i que Pallarès també destaca que el resultat d'aquest duel no decidirà res definitivament.

“És evident que els dos equips ens hi juguem molt, però guanyi qui guanyi, aquest partit no solucionarà res, perquè encara quedaran 14 jornades per disputar-se”, explica, un Pallarès que és conscient de la necessitat de sumar aviat per no despenjar-se: “Hi ha un moment en què la classificació es trenca, i nosaltres aspirem a estar ben situats quan aquest moment arribi.”

LES FRASES

Hi ha un moment en què la classificació es trenca, i nosaltres aspirem a estar ben situats quan arribi
Joan Anton Pallarès
entrenador del morell
Són molts partits a baix i hem après a gestionar l'ansietat; queda temps per reaccionar
Jaume Duran
Extrem del peralada
Necessitem guanyar un partit per trencar la dinàmica, però encara estem molt vius
Miguel López
ENTRENADOR DEL MASNOU
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)