Nàstic

“Tenim molt bona plantilla”

Girona-Nàstic. Pablo Machín elogia el treball de la direcció esportiva del Girona pels retocs del mercat d'hivern a les portes del derbi català de demà a Montilivi

Pablo Machín havia anat integrant durant el mes de gener Dejan Lekic i Pablo Maffeo, i aquesta setmana s'hi ha afegit Cristian Herrera, incorporat l'últim dia del mercat d'hivern. Tot plegat ha deixat a Montilivi una plantilla encara més reforçada, en quantitat i en qualitat, que satisfà d'allò més l'entrenador. Amb 27 jugadors –comptant Marcelo Djalo i el porter David Oliveros, que tenen fitxa del filial–, Machín té peces per triar i remenar. “A tots, jugadors i entrenadors, ens agradaria tenir-ne 18 perquè tots anessin convocats i tots tinguessin oportunitats, però això és impossible. Perquè l'exigència de la competició fa que no puguis estar sempre al mateix nivell”, va indicar el de Gómara, que va ser clar: “L'entrenador ha de gestionar la plantilla, i és cert que és àmplia i des del meu punt de vista molt bona per a la categoria. Ara falta que tots estiguin en condicions per demostrar-ho, i jo, que no amago la meva responsabilitat, l'he d'encertar en les decisions.”

La feina i l'atractiu

Machín va destacar les gestions del director esportiu, Quique Cárcel: “Primer, s'ha de reconèixer una bona feina del club, que està fent un esforç. Continuem sent un dels clubs amb recursos més limitats, i estem aconseguint jugadors que podrien jugar en qualsevol equip. Això diu molt del treball de Quique Cárcel.” Segons la visió de l'entrenador, hi ha un altre factor que està ajudant el Girona a aconseguir l'arribada de jugadors temptats també per altres clubs: “Els senyals d'identitat i el bon joc del Girona fan que siguem atractius per a alguns jugadors. En Cristian, per exemple, tenia molt clar que volia venir aquí, després d'ofertes fins i tot superiors, perquè ens havia vist l'any passat i érem un equip atractiu. Ha cregut en el projecte i en la manera de jugar.”

Interpel·lat sobre la gestió d'una plantilla tan àmplia, Machín va explicar: “Som una plantilla molt competitiva, i de la competitivitat sortirà la millora de tots. Qui jugui haurà d'estar més alerta perquè el pressionaran per darrere. I en el moment de prendre decisions tindrem més possibilitats per fer-ho. La plantilla és àmplia, però sempre hi ha contratemps.”

El debut d'Herrera

Tot i que a l'Almeria li costava moltíssim jugar partits –no participava en cap des del 13 de desembre–, Cristian Herrera ha arribat a Montilivi amb un bon to físic. I Machín no descarta fer-lo debutar demà mateix, contra el Nàstic. “Els davanters solen necessitar menys marge de temps. Lekic va arribar amb una mica de falta de rodatge [el serbi va debutar al cap de dues setmanes], però no és el cas de Cristian. Li ha faltat competició, però s'ha entrenat a un bon nivell. I ha fet sessions molt bones aquests dies. Està a un nivell òptim i podria entrar perfectament en la convocatòria i jugar.” En l'exjugador de l'Elx el Girona ha vist una aposta de futur –lligat fins al juny del 2018–, però tant el jugador com l'entrenador tenen clar que pot ser molt útil aquesta mateixa temporada. “Els hem d'aprofitar tots. Es podia haver tancat perfectament la plantilla amb Lekic, perquè no ens oblidem de Sobrino –l'exjugador de la Ponferradina continua recuperant-se de mica en mica d'una lesió mal diagnosticada–, però és una oportunitat de mercat que va ser impossible el juny passat i probablement ho hauria estat el juny següent. Quan algú ha mostrat la disposició a venir, i amb les qualitats que té, seria de ximples dir que no. Per descomptat que és molt aprofitable, des del primer moment.”

AMB 27 JUGADORS

El tècnic admet que la gestió és clau, però veu difícil tenir-los tots a punt

L'ÚLTIM D'ARRIBAR

Machín veu Cristian Herrera “a un nivell òptim” per poder debutar demà

Vicente Moreno, sense dubtes

L'entrenador del Nàstic de Tarragona té prou clar l'onze que ha de jugar demà a Montilivi. El tècnic, però, pot introduir una petita variació en el mig del camp perquè Juan Muñiz no es va entrenar ahir i és un dubte seriós. L'asturià s'afegiria a les baixes de Tejera i Xavi Molina. “Sense Tejera, Xavi i amb el dubte de Juan, s'haurà de tenir paciència i tranquil·litat amb el que entri”, va dir l'entrenador. “Tenen tota la confiança que si no hi són uns, seran uns altres. Són gent que no ha jugat gaire i que necessita paciència, però tots són bons jugadors”, va advertir l'entrenador, que diu que mai no es queixa de les baixes: “En tenim cinc o sis i no ho hem fet mai. Seria una falta de respecte cap als jugadors menys habituals.”

Moreno, però, sí que va reconèixer que Aníbal tenia possibilitats d'entrar en l'onze titular. “És un jugador que a mesura que passen les setmanes, i ja fa gairebé un mes que va arribar, està millor. Però ara ja està a disposició de poder jugar perfectament i a mesura que vagi jugant més ens donarà més nivell”, va explicar l'entrenador, que també va admetre que Jean Luc està recuperat de la lesió al turmell: “Està millor i té totes les possibilitats d'entrar en la convocatòria. En la titularitat és més difícil perquè al cap i a la fi fa tres setmanes que és fora.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)