Llagostera

Una més per a la col·lecció

El Llagostera planta cara al camp del líder, l'Alavés, però el torna a condemnar la falta de punteria i acaba caient per un gol de Toquero en la segona part

Els llagosterencs, que continuen sense guanyar a fora i ja enllacen nou partits sense victòria, cauen a l'últim lloc de la taula i la salvació ja és a vuit punts

Fofo va debutar amb el Llagostera, que va enllaçar el cinquè partit sense marcar

No hi ha manera. El Llagostera continua amb el seu particular malefici a domicili (un sol punt en tretze partits) després de caure derrotat ahir al camp del líder, l'Alavés, una desfeta que deixa els llagosterencs al pou de la classificació de la segona A amb només divuit punts, a vuit de la zona de permanència. El conjunt dirigit per Oriol Alsina, que ja fa nou partits que no obté cap victòria (ha sumat dos punts dels últims 27), va mostrar una bona imatge a Mendizorrotza i segurament va fer el millor partit de la temporada a camp contrari, però li va tornar a faltar el de sempre, el gol. I és que ahir el Llagostera va gaudir d'un grapat d'ocasions, algunes de clamoroses, però les va fallar totes, amb el recent fitxat Natalio com un dels principals assenyalats (va fallar un mà a mà i una altra jugada amb el porter venut), però no l'únic (Imaz i Querol també en van desaprofitar de clares). Un problema amb el gol –ja són cinc jornades seguides sense marcar i només dos gols en els últims nou partits– que no se soluciona per més fitxatges a la davantera que s'hagin fet en el mercat d'hivern; l'últim, Fofo, que ahir va debutar amb el Llagostera jugant els últims tretze minuts del partit. L'Alavés també va estar força desafinat en els últims metres, però en va fer prou amb un gol en posició dubtosa de Gaizka Toquero en la segona meitat per quedar-se els tres punts.

De tu a tu, però perdonant

Els primers minuts del partit van estar marcats per la igualtat en el terreny de joc, amb tots dos equips molt intensos i sense donar ni mig metre per perdut. Les ocasions no van tardar a arribar. Primer va ser l'Alavés qui va avisar amb un xut des de dins l'àrea de Toquero que va desviar René, i poc després Natalio va fallar incomprensiblement un mà a mà amb el porter Pacheco (el davanter va xutar molt fluix quan ho tenia tot de cara per marcar) que hauria posat en avantatge el conjunt llagosterenc. El conjunt d'Oriol Alsina tornava a perdonar amb 0-0 en el marcador, un mal endèmic aquest curs. Tot i així, els blaugrana van continuar buscant la porteria rival, primer amb un xut d'Imaz que feia lluir el porter local i després amb un cop de cap de Samu que sortia alt, i encara amb una altra rematada de Querol per la banda dreta que tampoc no va entrar. Acte seguit, va ser l'Alavés el que va tenir el gol a tocar, però el xut de Kiko Femenía es va estavellar al pal.

Llavors el partit es va endurir i van començar les disputes i les primeres targetes (el Llagostera, que també va reclamar un penal sobre Natalio, va demanar vermella de Manu per una coça a Querol amb el joc aturat), fet que va tallar en sec el ritme de joc i les aproximacions dels dos equips a camp contrari. I així es va acabar la primera part, amb empat a zero en el marcador, un primer acte igualat en què tant l'Alavés com el Llagostera van perdonar ocasions molt clares i que deixava el partit totalment obert de cara a la represa.

L'un sí, l'altre no

La igualtat de la primera part es va traslladar també a l'inici de la segona, en un tram en què René va tornar a salvar el seu equip aturant magistralment una rematada de cap de Manu. Després la va tenir el Llagostera, però Imaz no va saber aprofitar una genial passada en profunditat de Pitu, ja que es va quedar sol davant del porter però no va estar encertat ni en la retallada ni en el xut posterior, que va desviar Laguardia a córner. El partit estava mogut i l'Alavés ho va aprofitar per marcar l'1-0. Juli es va disfressar per un moment de Michael Laudrup i va aixecar la pilota per sobre de la defensa llagosterenca, deixant sol Toquero, que, en possible fora de joc, no va perdonar i va superar René amb un xut picat (57'). El conjunt dirigit per José Bordalás s'avançava en el marcador i al Llagostera li tornava a passar com gairebé sempre a domicili, és a dir, que encaixava el primer gol després d'haver perdonat més d'una ocasió.

Després el conjunt gironí va intentar apujar línies a la recerca de l'empat. El va tenir a tocar Natalio, però el davanter va tornar a fallar un gol cantat després d'una passada de Querol que, tot sigui dit, també hauria pogut definir ell mateix. L'errada clamorosa va fer desesperar Oriol Alsina, que acte seguit va donar entrada a Emilio en el lloc de Pitu Comadevall (de llarg, el millor jugador llagosterenc, una altra vegada) i poc després també ho feien Benja i Fofo, aquest últim debutant amb el conjunt llagosterenc. Però el Llagostera ja estava tocat de mort, sobretot mentalment, i en els últims minuts ni tan sols es va acostar amb cert perill a la porteria de l'Alavés, que va sumar tres punts més a Mendizorrotza que el consoliden com a líder destacat de la categoria. En canvi, el Llagostera va tornar a marxar a casa de buit i amb la sensació que, si no es reacciona ràpidament i s'afina la punteria, l'equip pot ser carn de segona B ben aviat. Sumar els tres punts el pròxim diumenge a casa contra l'Albacete (a les 17 h), un rival directe en la zona baixa de la taula, és vital per no quedar encara més despenjats en la classificació.

LLAGOSTERA: René, Aimar, Tito Ortiz, Jorge, Samu de los Reyes, Marcos Tébar, Pitu Comadevall (Emilio, 65'), David Querol, Jesús Imaz (Fofo, 77'), Juanjo Expósito (Benja, 77') i Natalio.

ALAVÉS: Fernando Pacheco, Carpio, Laguardia, Pelegrín, Raúl García, Sergio Mora, Manu, Dani Pacheco (Manu Barreiro, 82'), Kiko Femenía (Abalo, 67'), Juli (Beobide, 88') i Toquero.

LES MÉS CLARES

Natalio va errar un mà a mà (14) i Kiko Femenía va estavellar la pilota al pal (17')

NO REACCIONEN

En el tram final del partit els gironins, enfonsats, ni van olorar l'empat

ES QUEIXEN

MINUT A MINUT: 7' Juli rep una pilota a la frontal de l'àrea i prova el xut, que surt alt per damunt de la porteria llagosterenca. 10' Doble ocasió de l'Alavés. Primer, Gaizka Toquero remata tot sol després d'una bona conducció, però atura René i, acte seguit, Dani Pacheco remata des de dins l'àrea contra un defensor del Llagostera. 12' Ocasió imperdonable fallada per Natalio. El davanter, en un mà a mà, xuta molt fluix a les mans del porter Fernando Pacheco. 14' Imaz engalta un potent xut des de fora l'àrea que fa lluir Pacheco, que envia la pilota a córner. 17' Sergio Mora ho prova amb la cama dreta des de fora l'àrea, però la pilota surt damunt del travesser. 20' Cursa per la banda dreta d'Aimar Moratalla, que centra cap a Samu de los Reyes i aquest, amb el cap, envia la pilota lleugerament desviada per damunt del travesser. 24' Querol rep una gran passada de Pitu, però la seva rematada, dins l'àrea, surt alta. 26' Kiko Femenía envia la pilota al pal després de driblar i disparar per la banda dreta. 36' Natalio es desmarca per la banda dreta, fet que provoca la sortida del porter Pacheco i la rematada precipitada de l'atacant. 39' Dani Pacheco executa una falta directa que surt arran del pal esquerre de la porteria defensada pel porter René Román. 42' Kiko Femenía toca amb la punta de la bota una centrada per la banda dreta. La pilota la bloca el porter llagosterenc, que continua molt segur sota pals. 47' Internada dins l'àrea de Juli, que centra, i bloca René. 50' Potent rematada de cap de Manu que salva René de forma providencial. Gaizka Toquero té una segona oportunitat, també amb el cap, que se'n va alta per molt poc. 52' Gran passada en profunditat de Pitu cap a Imaz, que s'equivoca retallant el porter i xutant quan la defensa local ja havia reculat a dins l'àrea. La pilota acaba a córner. 57' 1-0 Toquero supera René amb un xut picat després d'aprofitar una genial assistència de Juli. 62' Pitu torna a fer de les seves amb una passada a l'espai cap a David Querol, que centra dins l'àrea i provoca que Raúl García estigui a punt d'introduir-se la pilota a gol. 65' Natalio torna a fallar un gol cantat. El davanter xuta fora després d'una passada de Querol que el deixava tot sol per marcar. 87' Emilio fa una centrada que posa en dificultats Pacheco, que rebutja amb els punys. 88' Juli, que ja jugava amb el cap embenat, centra per la banda dreta però els seus companys no arriben a temps de rematar.
GOLS: 1-0 (57') Toquero. ÀRBITRE: Ais Reig, del col·legi valencià. T.G.: Als locals Manu, Dani Pacheco, Juli i Sergio Mora; i als visitants Aimar, Pitu, Tébar i Natalio. T.V.: Cap. PÚBLIC: 9.847 espectadors a l'estadi de Mendizorrotza.

RENÉ, PROVIDENCIAL

El porter llagosterenc va aturar cada arribada del conjunt local

ESPERANÇA

La igualtat i el 0-0 al final de la primera part ho deixaven tot obert per a la represa

LA DIFERÈNCIA

Toquero, en posició dubtosa, va fer l'1-0, i el Llagostera va tornar a perdonar
Els blaugrana van reclamar un penal i una agressió de Manu a Querol sense pilota