Llagostera

En una situació límit

Cuers. El Llagostera ja té la permanència a vuit punts, una distància que no para d'augmentar en les últimes jornades. La ineficàcia a domicili i la falta de gol, els principals problemes de l'equip

El Llagostera es va complicar encara més la vida amb una altra derrota, aquesta vegada al camp del líder, l'Alavés (1-0), que deixa els llagosterencs cuers de segona A, amb només divuit punts. La desfeta va confirmar, entre altres aspectes negatius, la ineficàcia de l'equip a camp contrari (és, de llarg, el pitjor conjunt de la categoria a domicili, amb només un punt en tretze partits jugats) i també de cara a gol, el principal handicap del Llagostera, que és el segon equip menys golejador de la categoria, amb només dinou dianes a favor –l'Athletic B, ara penúltim després de guanyar a Mallorca (2-3), n'ha fet 14–. El conjunt gironí va encadenar a Mendizorrotza el cinquè partit sense veure porteria (els davanters van fallar un grapat d'ocasions molt clares) i només n'ha marcat dos en els últims nou partits, els mateixos duels que enllaça l'equip sense guanyar (el bagatge és de dos punts dels últims 27 en joc). En defensa els problemes tampoc no s'acaben de solucionar, com ho demostra el fet que el Llagostera és l'equip que més gols ha encaixat de la lliga, amb 35.

Tot plegat fa que el conjunt dirigit per Oriol Alsina ocupi l'última posició en la taula classificatòria (no l'havia ocupat des de la cinquena jornada) i amb la zona de permanència ja a vuit punts per sobre (el Llagostera mai no havia estat tan lluny de la salvació des que competeix en la categoria de plata), una distància que ha anat augmentant progressivament en les últimes jornades. Es tracta d'una dinàmica nefasta que ha deixat els de la Costa Brava en una situació límit i també anímicament molt tocats, conscients que o milloren molt les coses en les setmanes vinents o l'equip posarà un peu i mig a segona divisió B abans d'hora. El Llagostera sol competir bé i contra qualsevol rival, però no té ni la sort ni la punteria de cara, i la pressió per la mala trajectòria està passant factura a l'equip, impotent a camp contrari i últimament també a Palamós (dos punts dels últims nou). La plaga de lesions i sancions que arrossega l'equip des de principi de curs i alguna decisió arbitral desafortunada tampoc han ajudat gens el Llagostera, que ja veu el partit de diumenge contra l'Albacete (a les 17 h al Palamós-Costa Brava) com una autèntica final. I és que l'equip manxec, en descens com a dinovè classificat amb 25 punts, és un rival directe en la zona baixa de la taula.

Resignats i lluitadors

“Tenim grans ocasions però no les materialitzem, i fem mèrits per guanyar però no ho aconseguim; aquest mateix partit contra l'Alavés segur que el curs passat l'hauríem guanyat. Ara hem de superar l'Albacete com sigui”, explica Tito Ortiz, que va compartir l'eix de la defensa llagosterenca a Mendizorrotza amb Jorge.

La plantilla del Llagostera va fer ahir un entrenament de recuperació i avui tindrà dia de descans. Serà demà quan l'equip gironí tornarà a l'activitat amb una sessió matinal al Josep Pla i Arbonès de Palafrugell.

ENCALLATS

J. 1
A 1 punt de la salvació
J. 2
A 1 punt
J. 3
Fora del descens
J. 4
A 1 punt
J. 5
A 2 punts
J. 6
A 2 punts
J. 7
Fora del descens
J. 8
A 2 punts
J. 9
Fora del descens
J. 10
A 1 punt
J. 11
A 3 punts
J. 12
A 4 punts
J. 13
A 1 punt
J. 14
A 3 punts
J. 15
A 0 punts
J. 16
A 2 punts
J. 17
A 2 punts
J. 18
A 2 punts
J. 19
A 3 punts
J. 20
A 4 punts
J. 21
A 5 punts
J. 22
A 6 punts
J. 23
A 7 punts
J. 24
A 8 punts

A LES DUES ÀREES

9
partits
sense guanyar enllaça el Llagostera (2 punts de 27), que encara no ha vençut a domicili
El Llagostera és el segon equip que menys gols marca (19) i el que més n'encaixa (35)

SENSE PÓLVORA

5
jornades
sense marcar cap gol acumula el Llagostera, que n'ha fet dos en els últims nou duels

HI TORNEN

El Llagostera no era cuer des de la jornada 5, però llavors la salvació era a 2 punts
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)