Llagostera

RENÉ ROMÁN

PORTER I CAPITÀ DE LA UE LLAGOSTERA

“Estem en un moment decisiu”

“En aquest moment del curs crec que encara depens de tu mateix per salvar-te. El pròxim partit és com una final”

“Els errors que fem els paguem, però no volem pagar pels dels altres. Ho hem fet massa”

Fem una pressió més intensa des de dalt, i tot l'equip està molt més implicat en defensa i es nota
Diuen que els àrbitres tot allò que et treuen després t'ho donen, però ja ens deuen massa

René Román s'ha convertit en poc més d'un any i mig en una de les veus amb més pes del vestidor, un fet que li ha permès obtenir la capitania aquest curs. L'andalús ha estat dels més crítics amb les actuacions arbitrals que han afectat els blaugrana, però també és conscient que hi ha hagut moltes coses que no s'han fet del tot bé fins ara.

El Llagostera afronta una setmana molt importat, es nota en l'ambient dels entrenaments?
Hem passat un parell o tres setmanes que ja han estat molt importants, i des del dia del Lugo l'equip ha notat que el moment és decisiu i s'ha vist una millora. A Vitòria també vam fer un partit molt complet, però diverses circumstancies no ens van permetre puntuar. L'equip té ganes i ànims per afrontar el pròxim partit, que ja és com una final. És un duel vital: si guanyem podem retallar bastant la diferència amb la permanència i, en canvi, si perdem la cosa es complica molt.
Tornada a casa, on s'havien fet forts, però ara ja són tres partits sense guanyar-hi...
Si volem sortir de baix, a casa ens hem de fer forts i sumar de tres en tres, no hi ha cap més opció. Si a casa no aconsegueixes victòries, hi haurà poca cosa a fer. Ens hem de tornar a fer forts, mostrar-nos sòlids i que no s'escapi res més.
Ara mateix són vuit punts els que separen el Llagostera de la salvació. El principal problema és que pel mig hi ha tres equips més?
Hi ha diversos equips pel mig, però en aquest moment del curs crec que encara depens de tu mateix per reaccionar i salvar-te. Si guanyes uns quants partits segur que surts d'allà baix, perquè els equips que estan en descens hi són per alguna cosa i segur que perdran més partits. Depenem de nosaltres mateixos i si comencem a guanyar i a puntuar de manera regular, i de disset partits en guanyem una desena, segur que ens salvarem. Ara mateix no hem de mirar a ningú més, hem d'anar partit a partit i afrontar cada duel com una oportunitat per retallar punts i acostar-nos a l'objectiu. Ens hem de posar com a referent el Girona de fa dos anys, que es va salvar en l'última jornada. La situació és difícil, però es pot fer i som a temps de fer-ho. Hi confiem.
Per aconseguir aquesta desitjada salvació caldrà una segona volta perfecta i, sobretot, sumar molt a fora de casa, no?
És un handicap important el nul rendiment a fora. No hem fet mals partits a domicili, però ens han faltat els punts. A Vitòria crec que era una gran oportunitat per guanyar, però els errors que hi va haver ens van perjudicar molt. Cal seguir des d'on ho vam deixar en l'últim partit i si mantenim el nivell del dia de l'Alavés ens salvarem de sobres perquè guanyarem molts partits. El problema serà jugar igual que el darrer partit i afrontar cada jornada amb tanta intensitat en el joc.
La peculiaritat del Llagostera fa que la situació s'hagi de revertir amb els que són ara a la plantilla, entrenador inclòs. De canvis sembla que ja no n'hi haurà més.
Aquí al vaixell hi som tots, i o ens enfonsem tots o ens salvem tots. No hi ha discussió, tenim plena confiança en el club i en el mister, i el tècnic té molta confiança en la plantilla. Tots estem conscienciats i compromesos amb la situació i, encara que és difícil, sabem que tenim capacitat per aixecar-ho. El vaixell és el que és,
som els que hi som i estem a mort entre nosaltres. No hi ha alternativa perquè si fos d'una altra manera ho tindríem fotut. Amb això tirarem endavant i estem convençuts de fer-ho.
I ho recordava vostè després de perdre contra l'Alavés, que els deixin competir...
Entenc que arbitrar és una cosa molt difícil, i que d'errades en fem tots, però jo sóc porter i els errors que faig els pago jo, no un altre. El que no vull és pagar els meus errors i els dels altres. Sempre diuen que a final de temporada els àrbitres tot allò que t'han tret també t'ho han donat, però en el nostre cas crec que ja ens deuen massa. Hi ha hagut molts partits que s'han decidit per la mínima i en aquesta diferència tan petita hi ha hagut massa cops decisions que no eren correctes i que ens perjudicaven. Sabem que és difícil, però ens han de respectar. No és normal que hi hagi tantes errades arbitrals en contra del mateix equip.
Noten una falta de respecte pel fet de ser un equip molt nou en el futbol professional?
Sí, una mica sí que es nota, però és una cosa que sempre he dit: que estem a segona, que som un club d'aquesta categoria per mèrits propis i que tenim els mateixos drets que els altres. Som humils, molt familiars, però estem fent la mateixa feina que la resta. Som petits i humils però volem competir tranquils. Tots portem l'adhesiu de la LFP al braç, i hauríem de ser tractats tots iguals. El club està fent un esforç increïble per estar en aquesta categoria i es mereixen un respecte per com lluiten i pel que han aconseguit.
Més enllà de les decisions arbitrals, el que falta també són més gols?
Sí, totalment! És el que dic, que els nostres errors ens els mengem nosaltres... Jo em puc empassar un gol, el davanter pot fallar una ocasió claríssima... i ho assumim, però a tot això no hi hem d'afegir les moltes errades dels altres, per això comentava el tema arbitral. Això no vol dir que la falta de gol no sigui un handicap molt important. Estem tranquils perquè creem ocasions, però no les materialitzem. Ja no sé si és per l'ansietat o la situació en què estem. L'equip necessita un triomf i marcar un parell de gols per agafar moral i treballar amb molta més calma.
En defensa sí que hi ha hagut una millora.
Sí, tot l'equip fa una pressió més intensa des de dalt, està tot ell més implicat en tasques defensives i s'ha millorat molt en aquest aspecte. Els davanters pressionen més, els mitjos tanquen millor els espais i tot l'equip ho nota. Era un dels punts que havíem de solucionar i sembla que hem recuperat certa solidesa i ara ens falta que entri la pilota. D'ocasions en fem i anem pel bon camí. El problema és que cada cop queda menys i el marge de reacció s'escurça.
Arriba l'Albacete, amb qui es creuen per tercer cop aquest curs. Quin rival esperen?
Espero un rival com el de la copa i com el de la lliga. És un equip que té molt bon tracte de la pilota i molta pólvora a dalt amb Jona, Rubén Cruz... Segur que serà complicat però alhora diferent del partit de Vitòria. Fent servir les nostres armes i el nostre camp ho podem superar. Ells també arriben en una situació una mica difícil, i tenen la necessitat de sortir de baix... Veurem a qui pesa més la situació, nosaltres intentarem fer valer el factor camp.
Des del punt de vista personal, quina valoració fa de la temporada?
La lesió que vaig tenir em va impedir entrenar i competir durant dos mesos, i quan l'equip és a baix costa estar content. Entrenant-me em trobo molt bé, i en els partits intento ajudar al màxim l'equip. Després et sortirà tot millor o pitjor, però des del punt de vista personal ho intento fer tot al màxim de bé. Cal seguir treballant per revertir la situació. No val pensar en temes individuals, ni qui es troba millor o pitjor, el que cal és guanyar. Això és una cosa de tots i els beneficiats o perjudicats serem tots plegats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)