Llagostera

CRISTIAN PORTUGUÉS, ‘PORTU'

MIGCAMPISTA DE L'ALBACETE

“Esperem guanyar el partit i el «goal average»”

“És un partit molt important, serà un enfrontament d'anar a totes entre dos rivals directes”

“El curs passat ja vam superar una situació pitjor que l'actual. Ho tirarem endavant”

Al Llagostera el conec des de 2a B i, en aquest sentit, li tinc més estima de l'habitual. Ha fet les coses molt bé els últims anys

Amb 23 anys, Portu (Múrcia, 21-05-1992) és un dels jugadors amb més projecció de la categoria de plata. El migcampista, que va arribar a debutar a primera divisió i en l'Europa League amb el València, és fix en l'esquema de Luis César a l'Albacete, un equip que tampoc passa el seu millor moment. El conjunt manxec encadena quatre partits sense guanyar i ha caigut en posicions de descens, una zona que Portu i els seus companys volen abandonar amb una victòria al camp del Llagostera, un club que porta vells records al jugador murcià.

L'Albacete no ha guanyat cap dels últims quatre partits i ha entrat en zona de descens. Una dinàmica gens agradable.
Sí, l'hem de canviar al més aviat possible per afrontar els últims partits en una dinàmica més positiva.
L'estadística no és bona ni a casa (enllacen cinc partits sense guanyar) ni a fora (només un triomf en tot el curs). Els està costant trobar la regularitat.
El que és clar és que no podem continuar amb aquesta ratxa si volem arribar al final amb garanties de salvar-nos. Intentarem començar a revertir la situació contra el Llagostera.
Creu que el tècnic Luis César està en una situació compromesa?
El que sé és que som un bloc unit, des dels jugadors fins al tècnic. El curs passat ja vam superar una situació pitjor que l'actual, així que ja estem acostumats a aquesta pressió d'estar a baix. Estem al 100% i amb la màxima confiança de tirar-ho endavant.
S'enfronten el cuer i el dinovè classificat. És un partit vital entre dos rivals directes a la zona baixa de la taula.
És un partit molt important, serà un enfrontament d'anar a totes entre dos rivals directes. El Llagostera té una manera molt peculiar de jugar i el seu camp també és característic.
En el partit de la primera volta, jugat al Carlos Belmonte, es van imposar per 1-0. També és important guanyar el ‘goal average'...
I tant, perquè el Llagostera és un rival directe. Esperem fer les dues coses, guanyar el partit i també el goal average.
També serà un duel entre els dos equips més golejats de la categoria. L'Albacete ha encaixat 34 gols i el Llagostera, 35.
Per descomptat que és un aspecte que hem de millorar, hem de tallar aquesta ratxa de gols en contra. Esperem que aquest partit sigui un punt d'inflexió amb vista a la resta de la temporada.
Els gironins encara tenen més pressió. Són cuers, tenen la salvació a vuit punts i encadenen cinc partits sense marcar.
El Llagostera és un equip que juga bastant directe, busca molt Juanjo, que és un jugador molt perillós. Sabem que estan en una mala dinàmica de resultats, però les ratxes sempre s'acaben i cada partit és diferent, no ens podem refiar del seu moment.
En l'aspecte personal torna a ser fix en el seu segon curs a l'Albacete. Ha jugat 1.893 minuts repartits en 22 partits i ha marcat 2 gols.
Sí, en aquest aspecte estic molt content, em trobo molt a gust a l'Albacete i no em puc queixar de res. A l'estiu vaig renovar fins a l'any 2019 i estic satisfet de la decisió que vaig prendre fa dos estius quan vaig venir cap aquí.
Contra el Llagostera s'hi va enfrontar per primera vegada a 2a B, quan militava al València B. Què en recorda, d'aquella època?
Sí, en aquest sentit, li tinc més estima de l'habitual. Recordo que jugava en un altre camp, més petit. Era un club humil que ho ha fet molt bé en els últims anys, aconseguint fer el salt de 2a B a 2a A, que mai no és fàcil.
Amb el València va debutar a primera divisió i també en l'Europa League. M'imagino que el repte és tornar algun dia a l'elit...
Tot futbolista vol estar a l'elit, però de moment estic molt a gust a l'Albacete i, de moment, ho intentaré fer bé aquí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)