Internacional

La maduresa de Bojan

Premier League. Just un any després de ser operat del genoll, l'atacant de Linyola torna a gaudir del futbol a l'Stoke, on és un referent i amb qui va ampliar ahir el contracte fins al 2020

“Avui és un dia gran per mi.” Així es mostrava Bojan Krkic ahir, després de renovar el contracte amb l'Stoke City fins al 2020. Li ha costat molt, a l'atacant català, trobar el seu lloc. Cansat de no tenir oportunitats, va decidir deixar el Barça, el club de la seva vida, on va afartar-se de fer gols en les categories inferiors i on va debutar en el primer equip amb setze anys, per retrobar-se com a futbolista. Si no juga no és feliç i, només amb vint anys, no s'ho va pensar a abandonar el confort de ser jugador del primer equip blaugrana, per emprendre un camí, tortuós per moments, a la recerca d'una nova llar on pogués desplegar el seu futbol. Roma, Milan i Amsterdam van ser ciutats de passada i ha estat a Stoke-on-Trent, on va aterrar l'estiu del 2014, on ha deixat empremta i torna a disfrutar. “Només tinc paraules de gratitud per l'Stoke, per la seva confiança i per la manera com m'han tractat des del primer dia que vaig arribar a Anglaterra”, va indicar ahir el català.

Bojan s'ha convertit en un dels referents ofensius de l'equip. Instal·lat a la mitja punta, mescla molt bé amb Marko Arnautovic, i amb Xherdan Shaqiri, amb qui forma un dels tridents més atractius del campionat, i és un dels favorits de la graderia del Britannia Stadium. El tècnic, Mark Hughes, és l'artífex que estigui exhibint la versió de futbolista que se li intuïa en els seus inicis. “Em va convèncer perquè vingués aquí, a l'Stoke, m'ha ajudat i m'ha donat confiança des del principi”, va dir el de Linyola. I és que Hughes no ha perdut la fe en Bojan. Quan va fitxar-lo el curs passat va fer-lo indiscutible, i no li va treure l'etiqueta ni quan es va trencar el lligament encreuat del genoll esquerre, ja que un cop recuperat va començar el nou curs com a titular. De fet, ahir, el dia en què va signar el nou contracte, feia un any clavat de la intervenció quirúrgica al genoll. “Hughes va seguir de prop el meu procés de recuperació i no hi ha cap mena de dubte que he firmat l'ampliació gràcies a ell”, deia Bojan. L'entrenador gal·lès està molt content. “Tots sentim que a partir dels 25 anys –l'edat de Bojan– seran els seus millors anys de carrera i nosaltres ens en beneficiarem”, va manifestar.

Ecosistema idoni

No hi ha dubte que a l'Stoke ha trobat el lloc que estava buscant. En aquesta Premier League ha jugat 19 partits, 18 dels quals com a titular, i ha marcat cinc dianes. A priori poden semblar pocs gols, però és que Bojan ha deixat de ser només un golejador. Juga, es mou, genera espais, assisteix. “És un gran jugador per a nosaltres”, va explicar Hughes. “Li agrada estar aquí, li agrada el que estem fent i vol formar part del que esperem fer en el futur. Mai vam sentir que podria marxar”, va asseverar el tècnic d'un equip que és a vuit punts de places europees i que va veure com en una tanda de penals se li escapava l'oportunitat de jugar la final de la Capital One Cup.

“Bojan no ha ocultat mai el fet que veu l'Stoke com casa seva, futbolísticament parlant. Quan va unir-se a nosaltres va deixar clar que volia un període d'estabilitat en la seva carrera”, va expressar Tony Scholes, director executiu dels potters. És el que necessitava i ho ha trobat. “Em puc entrenar i puc jugar. Són les coses que em fan feliç i estic molt bé”, explica Bojan, a qui amb l'alegria ha arribat la maduresa futbolística.

LA DADA

365
dies
va fer ahir que Bojan va ser operat del genoll. El de Linyola va signar quatre anys més amb l'Stoke.

LES FRASES

Em sento fort i estic content. Em puc entrenar i puc jugar. Són les coses que em fan feliç
Bojan Krkic
FUTBOLISTA DE L'STOKE CITY
Mark Hughes em va convèncer perquè vingués aquí, a l'Stoke, m'ha ajudat i m'ha donat confiança des del principi. He signat gràcies a ell
Li agrada estar aquí, li agrada el que estem fent i vol formar part del que farem en el futur
Mark Hughes
TÈCNIC DE L'STOKE CITY
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)