El Figueres no perdona

Sòlids. Els d'Edu Vílchez superen el cuer, el Masnou, en un molt bon partit en què els figuerencs van tenir infinitat d'ocasions. L'últim quart d'hora de la primera, l'única taca negra del partit

El Figueres no es podia permetre fallar contra el cuer si no volia afrontar el que resta de la temporada sense cap més ambició que la permanència, i va complir. Els d'Edu Vílchez, mantenint la bona línia de joc dels darrers partits, van ser capaços de fer valer la seva superioritat, tot i que van haver de generar infinitat d'ocasions per acabar firmant el 3-1 definitiu en el marcador. El Figueres va agafar les regnes del partit des de l'inici i va jugar al que li agrada. Movent la pilota d'una banda a l'altra, els figuerencs van fer anar de corcoll la defensa rival i van disposar de grans ocasions de gol en la primera mitja hora. En el primer xut de la Unió, Adrià Casanova va topar amb el pal de la porteria de Marc (3') i ell mateix ho va tornar a intentar en el 25' amb un xut desviat per poc. Les arribades a l'àrea maresmenca havien estat constants, però el gol va arribar en l'ocasió menys esperada. Varese, que ahir va substituir el lesionat Quimo, es va anar animant en una cavalcada per la banda i va sorprendre a tothom amb un xut inesperat que es va colar al fons de la porteria (31'). El gol, en comptes de donar ales a un molt bon Figueres, va difuminar l'equip. El Masnou, necessitat de punts, va veure el seu moment i va fer mèrits per fer l'empat, però li va faltar efectivitat. Mata va xutar desviat (36'), Dani Prieto no va saber aprofitar una mala cessió enrere de Ritxi (40') i Ferri va topar amb el travesser just abans del descans (45'). La mitja part va servir a la Unió per calmar els ànims, recuperar forces i fer memòria. I va funcionar. Els d'Edu Vílchez van tornar a jugar com en la primera mitja hora, van recuperar el control del mig del camp i van tornar a crear perill. Els unionistes van avisar amb una combinació entre Varese i Casanova que a punt va estar d'acabar en gol (55'), i el mateix davanter ja no va perdonar en el 64'. Després d'una recuperació i una assistència llarga de Serramitja, Casanova es va desfer del defensa amb el cos i va fer el 2-0 davant de Marc amb la punta de la bota. Amb la tranquil·litat que donava el marcador, la Unió va seguir atacant i Moha va tenir el tercer, però va rematar al travesser (75'). Un infortuni, però, va fer posar l'ai al cor als figuerencs. Roger Vidal, en el seu intent de refusar una centrada de cap, es va marcar en pròpia porteria i va deixar el marcador ajustat (78'). La Unió, però, va posar fil a l'agulla per esvair els dubtes i només cinc minuts després Èric Vilanova va aprofitar la bona pressió de Moha per fer el definitiu 3-1.

FIGUERES3

FIGUERES: Gallego, Varese, Ramon Masó, Romero, Cunill, Ferran Grau, Pedro del Campo (Èric Vilanova, 67'), Roger Vidal, Adrià Casanova (Moha, 71'), Serramitja i Ritxi Mercader (Roger Brugué, 85'). MASNOU: Marc, Márquez, Dani Prieto (Castillo, 68'), Nico, Facundo, Sebas, Ferri, Edu, Mata, Guti (Pol, 68') i Adrià Borreda (Mendo, 46'). GOLS: 1-0 (31') Varese. 2-0 (64') Adrià Casanova. 2-1 (79') Roger Vidal, en pròpia porta. 3-1 (84') Èric Vilanova. ÀRBITRE: Llopart Carbó. T.G.: als locals Masó i Adrià Casanova; i al visitant Mendo.

Hem jugat molt bé la primera mitja hora, però després del gol hem fet un pas enrere i fins a la segona part no hem estat nosaltres
Tenim una plantilla més àmplia que l'any passat i a poc a poc tots els jugadors van aportant molt
Edu Vílchez
entrenador del figueres

La Unió suma 12 de 18 punts en la segona volta

Després d'un final de primera volta nefast, amb quatre derrotes consecutives contra el Rubí (2-1), el Sabadell B (1-3), el Sant Andreu (1-0) i la Muntanyesa (0-2), el Figueres ha redreçat el rumb en l'inici de la segona volta. En les sis primeres jornades els d'Edu Vílchez han aconseguit sumar 12 punts dels 18 possibles, havent sumat quatre victòries –contra el Cerdanyola (2-0), l'Ascó (0-2), el Morell (0-1) i el Masnou (3-1)– i només dues derrotes, amb el Vilafranca (1-2) i el Gavà (1-0). Amb aquests resultats, el Figueres ha millorat els registres de la primera volta, quan en la jornada sis sumava 9 punts. Tot i la victòria, la distància de la Unió respecte al quart, el Vilafranca, es manté a 10 punts.