2a divisió FEF

Punts per seguir vius

Triomf clau. L'Olot supera el Llosetí i suma tres punts importants per mantenir les possibilitats de jugar la promoció de permanència i salvar-se

L'Olot va guanyar el Llosetí (3-1) en un partit que va posar de manifest els nervis i l'agarrotament que tenen els futbolistes garrotxins, que viuen una situació delicada i límit, en lluita per una setzena posició que els permetria jugar la promoció. Els olotins van avançar-se en el marcador passada la primera mitja hora, però els mallorquins van empatar de seguida. Gràcies a una bona, i efectiva, segona meitat els de Castillejo van lligar un triomf innegociable per seguir batallant per evitar el drama del descens a tercera. Sergio Ortiz i Uri Santos, amb dos gols, van ser els protagonistes pel que fa a l'apartat ofensiu. Els primers minuts van ser de baixa intensitat. Segurament encara dolguda per l'última derrota contra l'Hospitalet, difícil de pair, l'afició local va restar muda durant bona estona. Els dos equips tenien clares les consignes dels seus entrenadors. Mentre el Llosetí no tenia vergonya d'utilitzar el joc directe, sense cap mena de construcció i abusant de la passada aèria, tot buscant l'esquena dels defensors garrotxins, l'Olot, amb paciència i a través de la possessió, intentava trobar alguna escletxa al treballat sistema de Nico López, el tècnic del conjunt balear. Tot el perill que generaven els de Santi Castillejo, però, era estèril, amb Gato com a protagonista de les aproximacions més significatives –la més clara en el 17', quan va arribar fins a la ratlla de fons, però la seva centrada no va trobar rematador a l'àrea petita–. La pilota aturada era una altra de les armes emprades pels de la Garrotxa, amb Sergio Ortiz com a executor i Rojas intentant fer de Vallho, ahir a la banqueta després d'haver completat vuit partits jugant els 90 minuts des de l'arribada de Castillejo, en substitució de Rodri. Amb el partit avorrit i sense que cap equip premés l'accelerador, probablement per la por al fracàs, els olotins van disposar de dues bones ocasions amb Sana com a estilet. En el 21' el mitjapunta no s'ho va pensar i des de la frontal va etzibar un xut que va topar amb les cames de Rigo i, un minut més tard, un mig contraatac trenat per Uri va acabar amb el mateix futbolista andalús retallant el seu marcador i xutant de nou des de fora l'àrea. El porter Mingo va evitar el gol amb una estirada que va enviar la pilota a córner.
Una muntanya russa
La paciència i els petits detalls van somriure a l'Olot en el 33'. Luismi va servir una falta ràpid, sorprenent els rivals, Uri Santos va marxar molt bé del seu marcador i va cedir la pilota a Sergio Ortiz, que va afusellar el porter. Ja ho diuen, però, que l'alegria a casa del pobre dura molt poc. I només set minuts després, Nico va servir una falta lateral que va rematar molt bé l'espigat davanter visitant Joan Salvà, que va superar Wilfred i va establir l'empat. La galleda d'aigua freda va ser considerable per als olotins, que van veure com un minut després Héctor hauria pogut fer el segon. Per sort, Wilfred va refusar a córner, en l'última acció del primer temps. La segona meitat no va començar a un ritme superior, ni de bon tros, però quan menys perill creava l'Olot Uri va fer el 2-1. Sergio Ortiz va recuperar una pilota a la zona de tres quarts, la va obrir cap a Sana, aquest va obrir encara més cap a Blázquez, el lateral dret va fer la centrada i Uri Santos va poder rematar dins de l'àrea petita (60'). L'Olot havia tornat a avançar-se i afrontava la recta final del matx amb el mínim avantatge. Els nervis augmentaven cada minut que passava i la pilota aturada provocava autèntics maldecaps a la defensa olotina. L'ai al cor va desaparèixer al municipal quan una falta lateral servida per Sergio Ortiz va acabar en gol, després que Uri pentinés lleugerament l'esfèrica i superés Mingo. Els fantasmes marxaven, doncs, d'Olot, i els locals certificaven la victòria que els permet mantenir-se vius en la lluita per la setzena posició, la que dóna dret a disputar la promoció de permanència, la via més factible per obtenir la salvació i mantenir-se en la categoria.

OLOT3
LLOSETÍ1

OLOT: Wilfred, Blázquez, Jose, Rojas, Luismi, Abel, Hèctor Simón, Sana, Sergio Ortiz (Diego, 81'), Gato (Reverter, 57') i Uri Santos (Marcel, 74'). LLOSETÍ: Mingo, Junior (Bibi, 71'), Mairata (Lirola, 54)', Rigo, Jaume Pol, Cristian, Alomar, Héctor, Joan Salvà, Nico i Aitor (Regis, 71'). GOLS: 1-0 (33') Sergio Ortiz. 1-1 (40') Joan Salvà. 2-1 (60') Uri Santos. 3-1 (70') Uri Santos. ÀRBITRE: Álvarez Rodríguez. T.G.: als locals Luismi, Uri Santos i Abel Solé; als visitants Nico i Cristian. T.V.: cap. PÚBLIC: 1.094 espectadors al municipal d'Olot.

RESISTEIXEN

Els tres punts reenganxen els olotins a la lluita per la promoció de permanència

L'Olímpic guanya i ho complica tot

El conjunt de Xàtiva va vèncer contra pronòstic el Lleida Esportiu (2-1) i és el nou inquilí de la setzena posició. Els valencians sumen 39 punts, dos més que la Pobla de Mafumet i l'Olot, en dissetena i divuitena plaça. El triomf d'un dels rivals directes dels olotins és un nou contratemps en la lluita per evitar el descens directe a tercera. Els de la Garrotxa han de visitar l'Hèrcules la propera jornada i rebre el Llevant B en la darrera. La Pobla de Mafumet visitarà el líder, el Vila-real B, i rebrà el Lleida Esportiu en l'última jornada d'infart, mentre que l'equip que s'ha convertit en el principal favorit per fer la promoció de permanència, l'Olímpic, visita la setmana que ve el Reus, segon en la taula, i rebrà el Barça B en la següent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)