L'estat de gràcia és absolut

Igual que fa quinze dies contra l'Alavés, el Girona resol per la mínima un altre partit complicadíssim a Montilivi i se situa a només quatre punts de l'ascens directe

El Tenerife va plantejar moltes dificultats als de Machín, que van acabar fent valer tot el seu ofici defensiu per conservar un gol en fora de joc de Lekic (61') que pot valer el seu pes en or

El Girona ha jugat molts partits millors a Montilivi que el d'ahir contra el Tenerife o el de fa quinze dies contra l'Alavés, però allò que en la primera volta acabava sistemàticament amb derrota o empat, ara té un final molt diferent. No estar entre els sis primers fins i tot és una anècdota sense cap importància. L'estat de gràcia dels de Machín és absolut, i si l'equip és capaç d'allargar-lo sis partits més, ni el Leganés es podrà mirar les coses amb tranquil·litat. El Girona ha agafat la velocitat de creuer –ahir va encadenar el tercer triomf– i ara ja no perd ni un sol cara o creu: ahir, al Tenerife li van anul·lar el possible 0-1 (18') i les protestes dels canaris en l'1-0 de Lekic (61') van ser inútils. Només és un exemple que la sort li ha canviat de manera radical, potser perquè tothom té molt clar que el futbol n'hi deu una, al Girona, pel cruel desenllaç del curs passat.

El Tenerife, millor

Amb futbolistes com Borja García, Cristian Herrera i Rubén Sobrino fora de l'onze, la banqueta fins i tot feia més bona pinta que no pas l'alineació titular. Era evident, però, que amb tot aquest arsenal, alguna bala es quedaria a la recambra i sense utilitzar, com així va ser. Machín va fer sortir els mateixos d'Albacete, amb la diferència que a Montilivi el Girona està més obligat a dur el pes del partit que no pas quan juga com a visitant. Malgrat una bona triangulació en el minut 6 que va acabar amb un xut d'Eloi, de seguida es va fer palès que als blanc-i-vermells els va faltar futbol. El Tenerife no va trigar a aconseguir la pilota i la va intentar conservar tant com va poder buscant una escletxa entre la defensa local. Nano va batre Becerra després de descosir el Girona per l'esquerra, però l'assistent va veure la posició antireglamentària en la rematada del canari i el 0-1 no va pujar al marcador (18'). Els locals van córrer massa darrere la pilota i quan la van tenir, van voler arribar a dalt amb poques passades i la van perdre de seguida. Hi havia massa metres entre Mata i Lekic i el mig del camp com perquè el Girona pogués fer mal al seu rival amb associacions. Germán, de cap, va perdonar el 0-1 quan tenia tota la porteria per a ell (38'). Tal com estava el partit, tot Montilivi signava el 0-0 en el descans.

Els canvis i el gol

Machín, que té per costum moure la banqueta entrada la segona part, no va voler ni esperar a veure com sortien uns i altres després del descans. El Girona va començar els segons 45 minuts amb Aday i Borja García a la gespa, la mostra més clara que el tècnic tenia matèria suficient per poder fer un millor onze. Els sacrificats van ser Javi Álamo –el canari gairebé no va tocar pilota– i Àlex Granell.

Malgrat la sacsejada, l'1-0 va arribar en una acció aïllada que va iniciar Clerc i va culminar Lekic en fora de joc després d'una primera rematada poc contundent d'Aday, que possiblement es va lesionar en aquesta mateixa acció. Els canaris van protestar molt la posició del serbi, però per sort per al Girona l'assistent no va veure res estrany i es va guardar la bandera.

El gol va avortar la tercera substitució (Cristian Herrera ja estava preparat per sortir a la gespa), però només tres minuts. Pablo Machín va acabar fent entrar de seguida l'exjugador de l'Almeria, segurament en un moment en què el partit requeria reservar-se el tercer i últim canvi per a qualsevol contratemps, per exemple el d'Aday. El cas és que Cristian Herrera va haver d'acabar jugant de carriler i Aday un pèl més avançat i sense fer grans esforços.

El partit es va trencar i va ser el moment de Pere Pons, que va fer una segona part excelsa. El de Sant Marí Vell va ser un mur de formigó per on no va passar ni l'aire. A més, va iniciar dues o tres conduccions al contraatac que no van acabar en gol de miracle. Omnipresent, va fer la seva feina i la d'algun company amb poca benzina. Amb espais, el Girona va tenir el Tenerife amb el peu al coll, però el 2-0 no va arribar i els canaris, que també van acabar amb tota l'artilleria (Omar, Javi Lara, Cristo, Nano, Lozano, Moutinho) hauria pogut fer l'1-1 en el minut 89.

TENERIFE: Dani Hernández; Cristian García (Omar Perdomo, 82'), Carlos Ruiz, Germán, Aurtenetxe; Suso Santana (Javi Lara, 71'), Vitolo, Aitor Sanz (Cristo, 76'), Moutinho; Choco Lozano i Nano.

GIRONA: Becerra; Kiko Olivas, Alcalá (Aday, 46'), Lejeune; Javi Álamo, Pere Pons, Granell (Borja García, 46'), Eloi, Clerc; Mata i Lekic (Cristian Herrera, 64').

OCASIONS

Els canaris, als quals van anul·lar un gol (18'), van crear més perill que els gironins

EL DARRER TRAM

MINUT A MINUT: 6' Progressió de Javi Álamo, que cedeix la pilota a Lekic i aquest al primer toc a Eloi, que s'endinsa a l'àrea però el seu xut el rebutja Dani Fernández i la defensa visitant acaba allunyant el perill. 10' Granell centra amb la dreta i Germán evita la rematada de cap de Lekic. La pilota torna a Granell, que ara ho prova amb l'esquerra, des del vèrtex de l'àrea, massa desviat. 13' Gran passada llarga de Lejeune a Mata, que arrenca possiblement en fora de joc però un mal control del madrileny acaba impedint el que hauria estat una ocasió molt clara dels locals. 18' Brillant acció individual de Nano, que s'endinsa a l'àrea, guanya la línia de fons i fa la passada de la mort per a Lozano, que remata malament. El mateix Nano, que seguia la jugada, acaba marcant, però en posició antireglamentària, ben vista per l'assistent d'Areces Franco. 25' Córner que executa Granell i rematada de cap de Kiko Olivas venint des de darrere que Dani Hernández, ben situat, atrapa sobre la línia de gol. 35' Moutinho prova de sorprendre Becerra amb un córner molt tancat buscant el gol olímpic, però la pilota es perd un pam per sobre el travesser. 38' Falta molt a prop del banderí de córner que Nano penja a l'àrea. Clerc pentina enrere en un intent de rebuig i l'acció es converteix en una assistència per a Germán, que tot sol dins l'àrea petita, remata de cap per damunt del travesser quan tenia gairebé tota la porteria per a ell. 45' Llarguíssima combinació del Tenerife en horitzontal, de costat a costat, fins que Suso rep en posició d'extrem dret i prova el xut, un pèl desviat. 50' Xut escarransit amb la dreta de Suso, sense problemes per a Becerra. 58' Centrada des de l'esquerra de Clerc, Mata no connecta bé el cop de cap i la pilota es perd a fora. 61' 1-0 Centrada des de l'esquerra de Clerc, refús en curt d'un defensa i rematada amb la dreta d'Aday. Lekic, dins de l'àrea petita, posa la cama i assegura el gol. El Tenerife protesta molt la posició del davanter serbi. 62' Borja García, amb la pilota controlada des de la frontal, etziba un molt bon xut amb l'esquerra que Dani Hernández envia a córner amb dificultats. 68' Arrencada plena de potència de Pere Pons, que obre la pilota per a Aday i aquest no afina amb la centrada quan Mata ja estava amb la canya a punt per empènyer la pilota, que es perd a fora. 71' Volea espectacular de Lejeune des de la frontal de l'àrea que es perd fora un parell de pams a l'esquerra de Dani Hernández. 72' Passada de Pere Pons per a Mata, que no se'n surt amb l'esquerra i perd una bona ocasió. 78' Acció individual de Cristian Herrera, que arrenca des del seu camp i es planta a la frontal de l'àrea, però li surt un xut amb poca potència i Dani Hernández atrapa la pilota sense problemes. 81' Falta lateral que executa Javi Lara i rematada un pèl forçada amb l'esperó d'Aurtenetxe que Becerra, ben col·locat, atrapa. 84' Bona acció defensiva d'Aday,que tapa un intent d'un contra un de Cristo i envia la pilota a córner. 89' Jugada d'atac del Tenerife, amb Lejeune jugant-se el penal davant Cristo. El jugador canari manté l'equilibri i etziba un bon xut que refusa Becerra. La defensa local acaba allunyant el perill tot i que hi havia tres jugadors visitants en zona de rematada. 90' Contraatac de tres jugadors del Girona contra dos defenses. Eloi el condueix i cedeix per a Mata, que es fa una mica d'embolic tot i que al final aconsegueix passar la pilota a Cristian Herrera, que xuta amb l'esquerra i Dani Hernández envia a córner.
GOLS: 1-0 (61') Lekic.. ÀRBITRE: Areces Franco, del comitè asturià. T.G.: al visitant Aurtenetxe (61'). T.V.: cap. PÚBLIC: 5.311 espectadors a Montilivi.

MACHÍN MOU FITXA

El tècnic local va gastar dos canvis en el descans, fent sortir Aday i Borja García

EN FORA DE JOC

Els canaris van protestar molt l'1-0 de Lekic, que va ajudar a entrar un xut d'Aday

PROBLEMA AFEGIT

Amb els canvis gastats, Aday es va lesionar i Cristian Herrera va jugar al carril
Segona part suprema de Pere Pons, pletòric de força, amb criteri i omnipresent
El Girona hauria pogut fer el 2-0, però l'ensurt final el va donar el Tenerife (89')
El Girona, amb més bona banqueta que onze, va optar per cedir la pilota al Tenerife