Internacional

El ‘heavy metal' de Klopp

Europa League. El Vila-real sucumbeix a Anfield contra un Liverpool que li passa per sobre com un vendaval i el goleja. Els ‘red' tornen a una final europea gairebé una dècada després

“Guanyar és important, però també ho és com guanyes i com jugues. Crec en una filosofia de joc emocionant, molt ràpida i forta. Els meus equips han d'anar a tot gas, al límit, cada partit.” Aquesta va ser la carta de presentació de Jürgen Klopp quan, a mitjan octubre, va ser presentat com a nou tècnic del Liverpool i ahir, mig any després, va posar de manifest que ja ha imprès el seu segell a l'equip, el heavy metal, del qual parlava quan entrenava el Dortmund. El Vila-real en va ser la víctima. El conjunt de Marcelino va arribar il·lusionat a Anfield per la possibilitat de disputar la seva primera final, amb l'avantatge de l'anada, però va ser superadíssim, i en va sortir golejat per uns red que li van passar per sobre. No va ser l'inici de partit el que va marcar la tònica del matx. El conjunt groguet va començar amb una clara ocasió, un xut de Mario, neutralitzat per Mignolet, que no va ser més que un miratge. Tot seguit va arribar el primer gol del Liverpool, que es va fer Bruno Soriano en pròpia porteria després d'una centrada de Firmino, i el partit es va convertir en un calvari per als visitants. I és que els homes de Klopp eren avions: sense pilota, corrien, arribaven a tot arreu, pressionaven i no deixaven respirar un Vila-real intimidat, que no era capaç d'encadenar una sèrie de passades que els donessin l'aire que necessitaven; amb la pilota, atacaven rapidíssim, amb molt de ritme, es desplegaven amb molta gent i acumulaven arribades. Tot i això, el Vila-real va arribar viu al descans, però no va oferir resposta i el Liverpool el va fulminar en la segona part. Sturridge va obrir escletxa, i la reacció dels de Marcelino va quedar apagada amb l'expulsió de Víctor Ruiz per doble amonestació. Mitjançant Lallana, els de Merseyside, en ple vendaval, van sentenciar per certificar la presència en una final europea a la qual tornen gairebé una dècada després quan el 2007 –final de la Champions perduda contra el Milan– i en què tenen l'ocasió d'alçar un títol continental que no celebren des del 2005 –supercopa guanyada al CSKA.

LIVERPOOL3
VILA-REAL0

LIVERPOOL: Mignolet, Clyne, Kolo Touré, Lovren, Alberto Moreno, Milner, Emre Can, Lallana, Firmino, Sturridge i Coutinho (Allen, 83'). VILA-REAL: Areola, Mario, Musacchio, Victor Ruiz, Jaume Costa, Jonathan Dos Santos, Tomás Pina (Manu Trigueros, 60'), Bruno Soriano, Denis Suárez, Soldado (Adrián López, 69') i Bakambu (Bonera, 73'). GOLS: 1-0 (6') Bruno Soriano, en pròpia porteria. 2-0 (63') Sturridge. 3-0 (81') Lallana. ÀRBITRE: Viktor Kassai (hongarès). Va ensenyar targeta groga a Clyne, dels locals, i a Soldado, dels visitants. Va expulsar per doble amonestació a Víctor Ruiz (71'), del Vila-real.

LA DADA

2007
Any
en què el Liverpool va jugar la seva última final europea. La de la Champions que va perdre (2-1) contra el Milan.

INFERIORITAT

Amb 2-0 en el marcador, el Vila-real es va quedar amb deu per l'expulsió de Víctor Ruiz
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)