2a divisió FEF

futbol

segona divisió

S'ha escrit un crim

A tercera. L'Olot diu adéu a segona B amb una derrota davant la seva afició. L'equip tampoc no va estar a l'altura en l'última jornada d'una lliga per oblidar

L'Olot no podrà anar ni a recuperació. Ha deixat els deures per l'últim dia i ha suspès la temporada per mèrits propis. Prometia molt, i tothom s'esperava que fos un alumne exemplar, però mai no ho ha demostrat. Des que va fer el salt a segona B, sempre ha firmat cursos discrets, i aquest any ha decebut com ningú no es podia imaginar. Perdre el lloc que tant li va costar d'aconseguir a la categoria de bronze amb el potencial i el pressupost de la plantilla d'aquesta temporada és un crim contra el club i la seva gent. L'afició no es mereix tornar a tercera. Segur que molts dels culpables del descens trobaran un nou equip la temporada que ve i segur que guardaran un bon record d'Olot. Aquí hi han viscut tranquils –ben poca gent els ha retret res– i hi han cobrat bé, i al dia, cosa que no podrien dir si juguessin en algun club de play-off. És la trista realitat d'una segona B farcida de problemes, però malgrat tot, l'Olot s'hi volia mantenir fos com fos. I no només no ho ha aconseguit, sinó que ahir va confirmar el seu descens amb una derrota. Era una autèntica final i, com sempre, una barreja de factors va impedir que l'Olot la vencés. La proposta dels olotins era atacar des del minut u. El tècnic sabia que, més enllà de guanyar, havia d'intentar sortir a golejar per evitar un ensurt en el goal average amb la Pobla de Mafumet. Per això, va recuperar el 4-4-2 més propi de l'etapa de Rodri i va apostar per dos davanters. A l'hora de la veritat, ni Uri Santos ni Marcel Serramitja no van poder crear gaire perill a la porteria de Koke. L'excepció va ser un un contra un d'Uri que el porter va solucionar fent-se gros i tapant bé els seus tres pals. L'olotí va arribar a definir massa forçat i ho va fer al cos del rival. L'Olot tenia dificultats per arribar amb claredat a l'àrea valenciana i, mentrestant, l'Atlètic Llevant vivia força tranquil. De fet, als visitants els va sortir el partit perfecte. Al començament, van aprofitar els forats que els garrotxins van deixar entre la defensa i el mig del camp i els van desestabilitzar amb un parell de xuts interessants. Ara bé, quan van colpejar de veritat la rereguarda local va ser en la recta final de la primera meitat. Es van aliar amb la sort en una jugada que podria resumir perfectament tota la temporada de l'Olot. A tres minuts del descans, Juan Delgado va xutar al travesser, el rebot va anar a parar a l'esquena de Blázquez i el besaluenc, sense ni tan sols veure la pilota, es va marcar el 0-1 en pròpia porteria.
De peus a terra
L'equip i l'afició s'havien il·lusionat amb la promoció de permanència en algun moment de la primera meitat. El punt àlgid del somni va arribar quan el Lleida es va avançar al camp de la Pobla: els seguidors se'n van assabentar, hi van creure i van empènyer de valent els jugadors, que van forçar la defensa de l'Atlètic Llevant. Fins i tot, van arribar a topar amb el pal dret de Koke, en una jugada que Gato no va poder acabar de rematar. L'efecte es va anar apagant i el gol granota en el 43' va tombar l'Olot. L'equip garrotxí ja no va tornar a ser el mateix. Conscient que necessitava remuntar el partit i que el temps li jugaria en contra durant tota la segona meitat, va sortir dels vestidors molt nerviós. L'Atlètic Llevant ho devia notar i, només de començar la represa, va xutar dues vegades en un minut. L'equip de Toni Aparicio no va trigar gaire més a sentenciar l'Olot. Passat el quart d'hora de joc, i amb l'Olot bolcat a l'atac, el filial blaugrana va recuperar una pilota de Blázquez i Pepelu va construir un contraatac que va acabar amb una passada perfecta a Álvaro Traver. L'hàbil extrem granota, una de les perles del planter de Bunyol, no va tremolar i va superar la sortida de Wilfred per fer el 0-2. El marcador era insalvable. Un sector de l'afició, sempre exemplar, va esclatar durant uns segons contra els jugadors i alguns seguidors fins i tot van desfilar cap a casa. Ja no van veure com Dieguito tornava a marcar tres mesos després. Ni falta que feia. El gol de cap del davanter murcià, una de les grans decepcions del curs, va ser inútil.

OLOT1
LLEVANT B2

OLOT: Wilfred; Blázquez (Bigas, 73'), Jose, Vallho, Mousa; Abel, Hèctor, Sana (Dieguito, 53'), Gato; Marcel (Reverter, 53') i Uri. LLEVANT B: Koke; Ferrone, Dani Calvo, Jair, Jilmar; Ribelles, Valiente, Traver, Manu Viana (Núñez, 87'); Nanclares (Pepelu, 59') i Juan Delgado (Zubiri, 86'). GOLS: 0-1 (42') Blázquez, en pròpia porta. 0-2 (61') Traver. 1-2 (81') Dieguito. ÀRBITRE: Cristian A. Lixandru. T.G.: als locals Abel, Bigas, Uri i Mousa, i als visitants Calvo i Pepelu. PÚBLIC: 1.510 espectadors a l'estadi municipal d'Olot.

DE TOTES TOTES

L'Olot havia de guanyar i que l'Olímpic no ho fes. Al final, ni una cosa ni l'altra

MÉS DESGRÀCIA

El gol de Blázquez en pròpia porta va fer que el partit es fes molt costa amunt

CONTRADICCIÓ

L'equip perd la categoria el curs que havia iniciat amb un projecte més ambiciós

Un gran ambient, però sense festa

Un dels grans objectius del club en el partit d'ahir era el d'omplir la graderia del municipal per animar l'equip. Al final, el club va aconseguir que en comptes dels prop de 1.200 espectadors de mitjana, hi hagués 1.510 aficionats donant suport a l'equip, però no van poder acabar celebrant que l'equip es classifiqués per a la promoció de permanència.

Entre els aficionats, els membres de la Grada UE Olot, van desplegar abans del partit una pancarta amb el missatge “Passi el que passi, moltes gràcies!”. Durant l'enfrontament, es va poder sentir alguns aficionats demanant més compromís als jugadors, però un cop es va confirmar el descens van respondre animant, donant suport, i reconeixent l'esforç dels jugadors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)