2a divisió FEF

La història us espera

La LFP a l'horitzó. El Reus rep el Racing amb una sola idea al cap: no relaxar-se després del memorable 0-3 de l'anada i amarrar l'ascens a segona A, una fita que no s'ha assolit en 107 anys

La capital del Baix Camp es despertarà aquest matí amb un formigueig a l'estómac. Nervis, neguit, expectatives i il·lusió. Vaja, aquella sensació que tan sols es té quan s'és conscient que una cosa enorme està a punt de passar. Reus, una ciutat històricament lligada a l'hoquei sobre patins, està a punt de viure una fita memorable vinculada a un esport que, fins fa ben poc, no havia aconseguit arrelar. El Club de Futbol Reus Deportiu és a un pas minúscul d'aconseguir l'ascens a segona A. Futbol professional de veritat. 107 anys esperant-ho.

Ara, però, no es pot fallar. El futbol és atractiu perquè de tant en tant passen coses extraordinàries. La victòria que el Reus va aconseguir diumenge passat a El Sardinero, un 0-3 amb l'equip enlluernant tothom amb un joc celestial, n'és una bona mostra. Avui, però, de coses extraordinàries, ben poques. Almenys, durant els 90 minuts que ha de durar la visita del Racing a l'estadi municipal. Toca amarrar l'ascens directe i, per fer-ho, cal mantenir la concentració. Per evitar distraccions, aquesta setmana la plantilla ha repetit com un mantra allò del “mai no diguis blat fins que no sigui al sac i ben lligat”. L'ascens és al sac i està lligat, però falta posar-hi el doble nus. No falleu. Per si de cas, el precedent del Girona contra el Saragossa de l'any passat –els aragonesos van remuntar un 0-3 a Montilivi– s'ha repetit fins a la sacietat, no fos cas que l'eufòria prematura passi una factura desoladora.

Oblidar-se de tot i suar

L'estratègia amb què els dos onzes saltaran aquesta tarda a l'estadi, que presentarà un ple històric, serà la mateixa: fer un exercici d'abstracció. Cal oblidar-se del que va passar a Santander i començar de zero. “Allà ens va anar bé pensar que no hi hauria un segon partit, i ara cal que ens oblidem del primer”, va dir el tècnic Natxo González en la prèvia del partit. La idea que té Pedro Munitis és molt similar. Després del desastre d'El Sardinero, cal girar full i començar de zero, ja que, segons l'entrenador, hi ha hagut “infinitat de casos” en què s'han aconseguit remuntades històriques com la que necessita. El tècnic del Racing, en tot cas, apel·la a la tranquil·litat. Res de sortir com motos amb la porteria d'Edgar Badia entre cella i cella. Que flueixi: “Seria una errada anar com bojos des del minut 1, perquè no seríem capaços de mantenir el ritme. No podem començar pensant que necessitem tres gols, això ens generaria ansietat.”

L'AVANTMATX

Estem obligats a abstraure'ns de l'eufòria. Som madurs perquè això no se'ns contagiï, i hem de jugar sense pensar en el partit d'anada
No donem l'eliminatòria per perduda. Si no tinguéssim fe, ens quedaríem a casa
Pedro Munitis
ENTRENADOR DEL RACING
Hem de sortir a competir i a guanyar. Si ho fem, sabem que aconseguirem l'ascens
Natxo González
ENTRENADOR DEL REUS

Natxo González té tots els seus pupils a punt

Per a una cita transcendental com la d'avui, Natxo González podrà disposar de tots els seus pupils un cop més. El dubte principal, tenint en compte el bon rendiment de l'onze que va alinear a El Sardinero, és si repetirà aposta –amb un 4-3-3 com a sistema– o si utilitzarà un 4-2-3-1 amb un home de referència en punta, que podria ser el pitxitxi de l'equip, Edgar Hernández. Pedro Munitis, per la seva banda, s'ha endut tots els seus futbolistes al Baix Camp tret de Facundo Pumpido, que es va quedar a Santander recuperant-se de la seva lesió. També està descartat, tot i desplaçar-se amb l'equip, Francis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)