Nàstic

futbol

segona divisió

Tothom fa els deures

Nàstic. El conjunt tarragoní guanya a Lugo amb solvència però l'Alavés i el Leganés també compleixen i els grana arribaran tercers, sense dependre d'ells mateixos, a la jornada decisiva

El Nàstic va acabar el partit a Lugo contrariat. Va fer la feina amb solvència i va sumar els tres punts. Ahir, però, tenia un ull posat a Vitòria i a Leganés i les notícies que van arribar des d'allà no van ser gens positives: tots dos van fer els deures i els grana no depenen d'ells mateixos per pujar a primera divisió per la via directa. L'Alavés ja ha aconseguit l'ascens i vindrà a Tarragona tranquil, però el Leganés continua per sobre i caldrà esperar una ensopegada dels pepineros al camp del Mirandés, que no s'hi juga res, per aconseguir l'ascens. Dissabte que ve, nervis i més nervis. El Nàstic va solucionar la primera part sense lluïment però amb l'eficàcia que feia falta. D'entrada el conjunt grana va acaparar la pilota, però va pecar de precipitat. Amb més intensitat que els gallecs, com era d'esperar, els de Vicente Moreno van buscar la porteria de Roberto però tan sols la trobaven en accions d'estratègia. En el 10', per exemple, Emana no va poder connectar bé un bon servei de falta de Naranjo. Set minuts després, en canvi, la pilota aturada tindria premi. Tejera va servir un córner i en el segon pal va entrar com un coet Mossa per posar el peu i obrir la llauna. Millor inici, impossible. Poc després (23'), gairebé cau el segon. Cristian Lobato va fer una gran cavalcada per la banda dreta i va assistir Naranjo, que va xutar col·locat però va topar amb l'encert del porter. El 0-2, en tot cas, arribaria en el tram final del primer temps, en un altre córner. De nou Tejera va posar la pilota, Mossa va rematar sol amb el cap i, tot i que el porter va refusar en primera instància, la pilota va acabar als peus d'Emana, que no va perdonar i va permetre al Nàstic marxar als vestidors amb la victòria encarrilada.
Aguanten la pressió
El segon temps no va ser senzill per al Nàstic. El Lugo no s'hi jugava res més enllà de l'orgull i va fer suar de valent la rereguarda grana. Els extrems van desbordar amb força facilitat i van servir pilotes a Caballero, que va ser un corcó. En el 46', per exemple, l'atacant argentí va fer lluir Reina amb un gran cop de cap. Després, Naranjo i Emana van buscar el tercer gol amb dos xuts que no van trobar fortuna. Dues arribades que van ser un miratge, ja que els gallecs van continuar dominant i buscant la porteria de Manolo Reina. El porter grana, de fet, va tornar a ser determinant. Primer, refusant una canonada de Jonathan Pereira (59') i, poc després, aturant un penal absurd comès per Madinda. El sentinella grana va endevinar les intencions de Caballero i va blocar la pilota. Amb el Lugo controlant, Vicente Moreno va moure banqueta buscant més profunditat. I va encartar-la. Un dels recanvis, Aníbal Zurdo, va trobar la recompensa del gol en el temps afegit, després d'haver advertit amb un bon xut en el 74'. En un bon contraatac, va acabar sol davant de Roberto, el va batre amb sang freda i va amarrar així una victòria agredolça.

LUGO0
NÀSTIC3

LUGO: Roberto; Lemos (Campillo, 68'), Israel Puerto, Dealbert, Manu; Pita, Sergio Marcos (Joselu, 85'), Seoane; Iriome, Pablo Caballero i Jonathan Pereira. NÀSTIC: Reina; Gerard Valentín (Iago Bouzón, 79'), Suzuki, Xavi Molina, Mossa; Tejera, Madinda, Aburjania; Cristian Lobato (Jean Luc, 61'), Emana (Aníbal, 72') i Naranjo. GOLS: 0-1 (17') Mossa. 0-2 (37') Emana. 0-3 (92') Aníbal. ÀRBITRE: Munuera Montero. (col·legi andalús). T.G.: als locals Pita, Caballero, Sergio Marcos, Seoane i Israel Puerto; i als visitants Madinda i Tejera. PÚBLIC: 2.590 espectadors.

ELS VESTIDORS

No hem tingut sort amb els altres resultats. Ara ens hem de centrar a vèncer l'Alavés
Vicente Moreno
ENTRENADOR DEL NÀSTIC
Hem fet un gran partit. No depenem de nosaltres, però ara farem tot el que puguem
J.M. Angresola ‘Mossa'
defensa del nàstic

El tercer lloc, com a mínim, està amarrat

El Nàstic té molt clar que ha d'afrontar l'última jornada contra l'Alavés, ja ascendit, centrat a fer els deures i aconseguir la victòria. Toca pensar en l'ascens directe. En tot cas, si les condicions que s'han de complir per pujar a primera divisió per la via més ràpida no es compleixen, els homes de Vicente Moreno s'han assegurat jugar el play-off amb les condicions més favorables, ja que tindran sempre el factor camp a favor.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)