Nàstic

esports

segona divisió a

Esprintar i esperar

Nàstic. Malgrat la gran recta final (16 punts de 18 i cap gol rebut en els últims quatre partits), els grana arribaran a l'últim duel sense dependre d'ells per pujar. Necessitaran l'ensopegada del Leganés

Mostrar una gran regularitat durant tota la temporada, en què gairebé no s'ha mogut dels primers llocs, i protagonitzar un enorme final de temporada, amb 16 punts dels últims 18 en joc i cap gol rebut en els últims quatre partits, no ha estat suficient perquè el Nàstic arribi a l'últim partit de lliga, dissabte que ve al vespre al Nou Estadi contra l'Alavés, depenent d'ell mateix per pujar de manera directa a primera divisió.

Per aconseguir-ho, i no haver de disputar les eliminatòries d'ascens, l'equip tarragoní necessita derrotar l'Alavés –l'empat no li val en cap cas–, que viatjarà a Tarragona després d'haver-se assegurat l'ascens i amb l'únic al·licient d'acabar la temporada en la primera posició. A més, el Leganés ha de perdre o empatar al terreny de joc del Mirandés, que no té res en joc i que només ha aconseguit un punt en les últimes jornades. De mal borràs des que es va quedar sense possibilitat de lluitar per disputar la fase d'ascens, l'equip de Carlos Terrazas acaba la lliga més a prop de baix que de dalt.

El mèrit del bon final de temporada del Nàstic rau també en la dificultat del calendari, ja que s'ha enfrontat a uns quants rivals directes. Després de derrotar el Mirandés al Nou Estadi (3-2) i l'Almeria a domicili (1-2), l'equip de Vicente Moreno no va poder derrotar el Leganés a casa (0-0) però sí que va ser capaç d'aconseguir una important victòria al camp del Saragossa, actual quart classificat (0-1). Igual d'important va ser el triomf de la setmana següent contra l'Osasuna, setè i que no depèn d'ell per disputar la fase d'ascens (1-0). La clara victòria de diumenge a Lugo (0-3) no va permetre al Nàstic situar-se segon, però sí mantenir esperances d'ascens directe fins a l'última jornada.

SENSE RES EN JOC

El Mirandés, rival del Leganés, està en caiguda lliure des que no té cap objectiu per lluitar

Definits els horaris de la fase d'ascens

Si no puja a primera divisió de manera directa, el Nàstic acabarà la lliga en la tercera posició, de manera que s'assegurarà disputar la tornada a casa en les dues eliminatòries de la fase d'ascens. La Lliga de Futbol Professional va fer públics ahir els horaris de la fase d'ascens. L'eliminatòria entre el tercer classificat i el sisè es disputarà el dimecres 8 de juny a les 8 i el dissabte 11 de juny a les 7, i l'eliminatòria entre el quart i el cinquè el dijous 9 de juny a les 8 i el diumenge 12 de juny a les 7. L'eliminatòria final serà el dimecres 15 de juny, a les 8, i el dissabte 18 de juny, a les 7.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)