Girona

Tres ho són tot i un, gairebé

El Girona, que tindrà l'accés a la fase d'ascens assegurat si guanya dissabte a Ponferrada, necessitarà estar pendent d'esquivar algunes combinacions letals si fa un sol punt

Hi ha quatre empats múltiples, amb la implicació sempre del conjunt andalús, que deixarien els de Pablo Machín sense premi

Recuperat el sisè lloc després de la victòria contra l'Alcorcón i la relliscada de l'Osasuna a casa, el Girona arribarà a l'última jornada depenent d'ell mateix per accedir a la seva tercera fase d'ascens en quatre temporades. L'equip de Pablo Machín tindrà el bitllet garantit per al play-off si guanya dissabte a El Toralín –només farà falta saber si ho fa com a sisè, com a cinquè o com a quart– i té moltes possibilitats de fer-ne prou també amb l'empat, però no totes. Hi ha quatre combinacions que provocarien empats múltiples a 64 punts –un de quíntuple, un de quàdruple i dos triples empats– que deixarien els blanc-ivermells sense premi.

Amb un empat a Ponferrada, s'obren diversos escenaris. Si cap altre equip acaba amb 64 punts –el Saragossa i el Còrdova haurien de puntuar, i l'Alcorcón i l'Osasuna empatar o perdre–, el Girona jugarà la fase d'ascens. Si només hi ha un altre equip amb 64 punts, l'accés també és automàtic, perquè l'equip té guanyat el goal average amb els dos equips que té per sota en la classificació. Dels empats múltiples, la majoria també deixen l'equip de Machín entre els sis primers, però n'hi ha alguns que el perjudiquen. Són quatre combinacions, i en totes hi està implicat el Còrdova –hauria de perdre a casa contra l'Almeria–, que va fer els sis punts contra el Girona. Tampoc vol dir que qualsevol empat múltiple amb el Còrdova involucrat condemni els gironins, perquè els quàdruples empats sense l'Osasuna o sense l'Alcorcón li valen. De tota manera, el més interessant per al Girona és que el Còrdova puntuï, perquè si supera els 64 punts farà bones per al Girona totes les combinacions amb l'empat a Ponferrada.

L'interès de l'Arcángel

Del resultat del Còrdova, no només n'estarà pendent el Girona, sinó també el seu rival de dissabte, la Ponferradina, que lluita per eludir el descens a segona B. El conjunt del Bierzo està empatat a punts amb l'Almeria, rival del Còrdova, i en té un més que el Mallorca, que marca la zona de descens. L'empat, per tant, no és suficient d'entrada per a la Ponferradina. Però si arribessin de l'Arcángel notícies que el Còrdova supera l'Almeria, l'empat a El Toralín seria bo també per al conjunt local. L'altre resultat que ajudaria la Ponferradina és que el Mallorca no guanyés el Valladolid, que ja no s'hi juga res.

Perdre seria d'altíssim risc

Una derrota a El Toralín deixaria el Girona amb molt poques possibilitats de mantenir el sisè lloc. Necessitaria que ni l'Osasuna ni l'Alcorcón obtinguessin el triomf. I tant els navarresos (a Oviedo) com els madrilenys (a casa contra l'Elx) tenen rivals sense res en joc. L'altre equip que lluita per accedir a les eliminatòries d'ascens que juga contra un rival sense res a fer en la lliga és el Saragossa, que visita el Llagostera. Els aragonesos són quarts, però han d'acabar de fer la feina perquè surten perjudicats de molts empats múltiples.

Per desfer els equilibris de punts de més de dos equips, es tenen en compte els resultats dels implicats en una teòrica lligueta entre si. En el quíntuple empat, per exemple, el Girona quedaria fora per la diferència de gols amb el Còrdova, amb el qual empata a 11 punts en els enfrontaments directes entre tots els conjunts involucrats.

QUE S'ESCAPI

Si el Còrdova puntua, no hi ha cap combinació múltiple que deixi el Girona sense recompensa

UN ALTRE AVAL

No hi ha cap empat senzill de punts amb només un rival que castigui el Girona sense ‘play-off'

INTERÈS COMÚ

Un triomf dels d'Oltra contra l'Almeria faria que l'empat fos suficient per a la Ponferradina

I AMB DERROTA?

Si el Girona perd, ni l'Osasuna ni l'Alcorcón haurien de guanyar contra rivals que ja no s'hi juguen res

Els horaris de la fase d'ascens, definits

La Lliga de Futbol Professional va fer públics ahir els horaris de les eliminatòries d'ascens, que començaran quatre dies després del desenllaç de la lliga regular. L'eliminatòria entre el sisè i el tercer classificat tindrà el partit d'anada dimecres que ve, dia 8 de juny (20 h). L'endemà, hi haurà el primer duel entre el cinquè i el quart (20 h). En les tornades, el tercer rebrà el sisè el dissabte 11 (19 h) i el quart jugarà contra el cinquè el diumenge 12 (19 h). L'eliminatòria definitiva està programada per al dimecres 15 (20 h) i el dissabte 18 (19 h). Si el Girona, que ocupa el sisè lloc, s'hi acaba classificant, el més probable és que debuti en la fase d'ascens a Montilivi. Perquè, per ser quart, hauria de superar no només el Còrdova, sinó també el Saragossa, que visita el Llagostera, un dels equips que ja no s'hi juga res.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)